Home
Batavia Petanque
Inschrijven
Activiteitenkalender
Nieuws
Nieuws in de media
Jeugdnieuws
Vereniging
Sponsors
Informatie
Fotoalbum
Filmpjes
Bedrijfsuitje
Mailinglist
Links
Contact
Documenten
Column
Gastenboek
Website
Image Image
   Home  
24-07-2015: LES CAILLOUX OPNIEUW IN FINALERONDE VAN EUROCUP

Les Cailloux heeft evenals in 2014 en in 2013 de finaleronde gehaald van de EuroCup; het Europese kampioenschap voor verenigingen. In haar voorronde-poule in Monaco speelde Les Cailloux tegen de gastheer (1-4 verlies), tegen Bulgarije (5-0 winst); tegen Tsjechië (3-2 winst), tegen Denemarken (3-2 winst) en tegen Wales (5-0 winst). De landskampioen van Hongarije die ook in deze poule was ingedeeld, meldde zich om financiële redenen af.
Door dit resultaat werd Les Cailloux (achter Monaco) tweede in de poule, hetgeen recht geeft op deelname aan de finaleronde die in het laatste weekeinde van november wordt gespeeld; waarschijnlijk in Italië. Naast Les Cailloux nemen daar de nummers één en twee uit de andere drie voorronde-poules deel: Frankrijk, Duitsland, Italië, Luxemburg, Polen en Zwitserland.
Het team van Les Cailloux bestond uit Katy Kamps, Elke van der Linden, Noël Kempeneers, Kees Koogje, Jack Schillemans, Mark Wildeboer, Richard Zuidland en coach Ferry Kamps. Klik op de foto's voor een vergroting.
 
13-07-2015: BOB LENS LID VAN VERDIENSTE
Het bestuur heeft Bob Lens benoemd tot lid van verdienste. Tijdens een samenzijn in huiselijke kring kreeg hij de daarbij behorende verenigingsspeld opgespeld, een geschenkje en een bos bloemen. Bob Lens heeft gedurende een lange reeks van jaren veel tijd en energie gestoken in onderhoud en reparatie van het clubgebouw en het terrein. Daarbij schuwde hij het grote en zware werk bepaald niet. Tijdens het samenzijn werd gememoreerd dat zonder de werkzaamheden van Bob Lens gebouw en terrein er een stuk slechter zouden uitzien als nu het geval is. Hij heeft om gezondheidsredenen moeten besluiten zijn werkzaamheden voor Les Cailloux te beëindigen. Klik op de foto voor een vergroting.
 
12-07-2015: KEES KOOGJE WINT VOOR DE 3E MAAL NATIONAAL KAMPIOENSCHAP MIX
Het Les Caillloux-lid Kees Koogje is samen met Sandy Rikkers van de vereniging MIDI te Delft winnaar geworden van het nationaal kampioenschap mix. Zij prolongeerden daarmee de titel die zij in 2013 en 2014 ook al wonnen.
In de finale wonnen zij van het Les Cailloux-lid Sjaak Spruijt die een equipe vormde met Judith van den Eijnden van de vereniging PUK te Haarlem. Naast Kees Koogje en Sjaak Spruijt namen nog twintig leden van Les Cailloux deel aan dit nationaal kampioenschap.
Op een enkele uitzondering na waren zij na de voorronde-partijen reeds uitgespeeld.
In totaal namen 68 equipes deel aan het nationaal kampioenschap mix, dat werd gespeeld bij de vereniging De Gooiers te Nieuw-Loosdrecht.

Klik op de foto voor een vergroting.
 
28-06-2015: BATAVIA PETANQUE WEEKEND WINNAARFOTO'S EN ALLE UITSLAGEN
Klik op de foto's voor een vergroting en klik op Lees meer... voor alle uitslagen.
Lees meer...
 
21-06-2015: GEEN SUCCES VOOR LES CAILLOUX BIJ NK TRIPLETTEN
De veertien leden van Les Cailloux die deelnamen aan het nationaal kampioenschap tripletten hebben daarbij geen potten kunnen breken. Eén equipe reikte tot de laatste acht, maar daarmee was de koek op. Er namen 34 equipes deel aan het nationaal kampioenschap dat plaatshad op de accommodatie van de vereniging Amicale Boule d'Argent (ABA) te Rijswijk.
 
07-06-2015: EREKLASSETEAM LES CAILLOUX KAMPIOEN NATIONALE COMPETITIE 2015
Het Les Cailloux team Noël Kempeneers, Essa Agzoul, Kees Koogje en Erik Telkamp is vandaag kampioen Nationale Competitie geworden.
Vorig jaar nog een tweede plaats in de ereklasse, maar nu de echte titel dus binnengehaald.
Op de foto (van Paul Koogje) van links naar rechts: Noël, Essa en Kees.
Klik op de foto voor een vergroting.
 
31-05-2015: TITEL NK TTE--TTE BLIJFT BIJ LES CAILLOUX: KEES KOOGJE KAMPIOEN 2015
Kees Koogje heeft het nationaal kampioenschap tête-à-tête 2015 voor mannen gewonnen. Daarmee blijft deze titel bij de vereniging Les Cailloux; vorig jaar won Essa Agzoul dit nationaal kampioenschap. Hij eindigde dit jaar op een gedeelde vijfde tot en met achtste plaats. In de categorieën vrouwen en jeugd waren er geen podiumplaatsen voor Les Cailloux. Het was dit jaar de eerste keer dat dit kampioenschap in drie categorieën (mannen, vrouwen en jeugd) werd gespeeld. In de categorie mannen namen negen leden van Les Cailloux deel en in de categorieën vrouwen en jeugd elk twee. Het nationaal kampioenschap tête-à-tête 2015 werd zondag 31 mei gehouden bij de vereniging Plop te Uden.
 
29-05-2015: HELPENDE HANDJESTOERNOOI 2015 GEWONNEN DOOR GONNY VAN STEENKISTE

De Helpende Handjes-avond 2015 voor de vrijwilligers van de vereniging werd evenals voorgaande jaren weer een gezellige boel; helaas werd het deze keer door het regenachtige weer - en voor zover bekend voor de eerste maal - binnen gehouden. De traditionele ingrediënten stonden ook deze keer op het programma: twee partijtjes boulen (de trofee was deze keer voor Gonny van Steenkiste) en een gezamenlijke maaltijd (een uitgebreid Aziatisch buffet). Na een bingo (vorig jaar) en een casino (in 2013) was het extraatje deze keer een sjoelcompetitie, waartoe in de kantine vijf sjoelbakken waren opgesteld. Velen konden daar nauwelijks genoeg van krijgen en stonden elk vrij moment achter één van de sjoelbakken. Voor de eerste zes was er een prijs; de beste was uiteindelijk Henk Schenk met 143 punten (uit een maximum van 148). Verenigingsvoorzitter Guillaume Spiering 'beloonde' in zijn toespraak de vrijwilligers met een extra bedankje omdat zij zich niet alleen inzetten voor de club maar dat vaak ook moeten doen onder kritische bemerkingen van de aanwezigen.
Bij de foto᾽s (klik er op voor een vergroting):
Verenigingsvoorzitter Guillaume Spiering overhandigt Gonny van Steenkiste de Helpende Handjes-trofee.
De prijswinnaars van de sjoelcompetitie (van links naar rechts): Ben van der Molen, Tonny van Denderen, Henk Schenk, Riet Kosterman, Guillaume Spiering en Kees van Steenkiste.
 
23-05-2015: MINDER SUCCES VOOR LES CAILLOUX BIJ NK JEUGD, VROUWEN EN VETERANEN
Bij de nationale kampioenschappen 2015 voor jeugd (8 juniorenteams en 4 aspirantenteams), vrouwen (14 teams) en veteranen (18 teams) behaalden de deelnemende leden van Les Cailloux minder succes dan vorig jaar. Bij de aspiranten behaalden Gaston van den Berg, Tristan de Leeuw en Lars Telkamp de tweede plaats (vorig jaar werden zij kampioen). Datzelfde overkwam ook Elke van der Linden en Diana de Wolf-Logtenberg (die een equipe vormden met een speelster van een andere club): vorig jaar eerste; dit jaar tweede. In alle categorieën namen equipes en leden van Les Cailloux die met leden van andere clubs een equipe vormden, deel. De kampioenschappen werden op Pinksterzaterdag gehouden bij de vereniging Petangeske in Bergen op Zoom. Klik op de foto's (met dank aan Theo van der Meer) voor een vergroting.
 
18-04-2015: KEES KOOGJE NATIONAAL KAMPIOEN TIREREN 2015
Het NK tireren (precisieschieten) 2015 voor mannen wat plaats vond bij SPNN te Nieuwegein is dit jaar gewonnen door het Les Cailloux lid Kees Koogje. In de finale moest Kees het opnemen tegen Henri Calvetti (PUK); Kees zette een topprestatie van 50 punten neer (hoogste score van de dag), terwijl Henri niet verder kwam dan 24.
Op de foto (met dank aan Theo van der Meer) Kees Koogje (rechts) en Jack Schillemans coach (links).

Bij de NK vrouwen heeft het Les Cailloux lid Elke van der Linden de derde plaats weten te bemachtigen.

Klik op de foto voor een vergroting.
 
21-03-2015: LES CAILLOUX SLEEPT VIER PRIJZEN BINNEN OP FINALEDAG WCTC
Zaterdagmiddag 21 maart 2015 de laatste en finaledag van de Winter Club Team Competitie 2014-2015. Les Cailloux heeft vier mooie prijzen binnengehaald: één 1e prijs en drie maal een tweede prijs van in totaal zes deelnemende teams!
Hoofdklasse: Team 1 van captain Johan Huizinga 2e prijs (de titel van vorig jaar net niet kunnen prolongeren).
1e Klasse A: Team 2 van captain René Melssen 1e prijs en gepromoveerd (en weer terug in de Hoofdklasse).
3e Klasse A: Team 4 van captain Martin Donath 2e prijs.
3e Klasse B: Team 5 van captain Gerda Edelman 2e prijs.
Klik op de foto's voor een vergroting.
 
17-03-2015: SPANNENDE FINALE LADDERCOMPETITIE 2014-2015
Dinsdagmiddag 17 maart 2015 vond de Laddercompetitie 2014-2015 plaats. Tien dinsdagmiddagen strijden onze leden om bij de vier beste mannen en de vier beste vrouwen te komen. Bij de mannen waren dit Wieger Bosma, Hans de Jong, Bing Tji en Lenard Bronswijk. Wieger kan door omstandigheden de finale niet spelen. James Tji en Jan van der Lee staan gelijk dus is er een barrage nodig om uit te maken wie de finale mag spelen. Dit wordt James Tji. De vier beste vrouwen zijn Denise Buining, Joke van Dorresteijn, Janny van der Lee en Annie van Wijk. De finale uitslag bij de dames is: 1e Joke van Dorresteijn, 2e Denise Buining (doet voor het eerst mee), 3e Janny van der Lee en 4e Annie van Wijk. De uitslag van de finale bij de heren is: 1e Hans de Jong, 2e Bing Tji, 3e James Tji (doet voor het eerst mee) en 4e Lenard Bronswijk. Voorzitter Guillaume Spiering reikt de prijzen uit.
Tekst: Gerard van Dorresteijn; foto's: Johan Huizinga. Klik op de foto's voor een vergroting. Meer foto's in het fotoalbum, klik hier.
 
05-03-2015: ESSA AGZOUL EN ERIK TELKAMP VOOR DE 13E MAAL AFDELINGSKAMPIOEN WDC
Eindresultaten voor Les Cailloux Winter Doubletten Competitie 2014-2015:
Hoofdklasse: 1e prijs: Essa Agzoul en Erik Telkamp (foto Johan Huizinga)
1e klasse A: 3e prijs: Ton Denneman en André van Helmondt (foto Johan Huizinga)
1e klasse B: 3e prijs: René Melssen en Rick Melssen (derde maal derde) (foto Brigitte van Remmerden)
2e klasse D: 2e prijs: Bernard Baakman en Dolf van Dam (gepromoveerd naar de 1e klasse) (foto Facebook Bernard Baakman:-)
Gedegradeerd: hoofdklasse: Peter Brittijn en Karlijn Bosch - de Jong en Cees de Ligt en André Zwaal;
1e klasse A: Patrick Bertrand en Ruud de Groot; 1e klasse B: Wieger Bosma en Leo Roest.
Klik op de foto's voor een vergroting.
 
01-03-2015: LES CAILLOUX VOOR ZEVENDE KEER NATIONAAL VERENIGINGSKAMPIOEN
Les Cailloux heeft haar titel ՚nationaal kampioen verenigingen՚ in het weekeinde van 28 februari/1 maart geprolongeerd. Het is de zevende keer dat Les Cailloux nationaal verenigingskampioen werd; eerder gebeurde dat in 2005, 2006, 2010, 2011, 2013 en 2014. In de finale won Les Cailloux van de vereniging De Gooiers te Nieuw-Loosdrecht, de tweede vertegenwoordiger van afdeling 6 in de finaleronde. Het is voor het eerst in de historie dat twee clubs uit één afdeling als eerste en tweede eindigen bij het nationaal kampioenschap voor verenigingen. Het team van Les Cailloux bestond uit Elke van der Linden, Diana de Wolf, Essa Agzoul, Patrick Bosch, Noël Kempeneers, Kees Koogje, Erik Telkamp, Mark Wildeboer en Richard Zuidland, met Ferry Kamps als coach.
Het nationaal kampioenschap voor verenigingen werd gehouden in het Petanquecentrum Nieuwegein. Door dit resultaat mag Les Cailloux deelnemen aan de voorronden van de EuroCup 2015, het Europees kampioenschap voor verenigingen. Les Cailloux is daarbij ingedeeld in een poule, waarvan de wedstrijden in het weekeinde van 24, 25 en 26 juli worden gespeeld in Duitsland, Frankrijk, Monaco of Italië. De nummers één en twee van de vier poules plaatsen zich voor de eindronde van de EuroCup die in het weekeinde van 27, 28 en 29 november plaatsheeft in Italië. Dit was het laatste jaar waarin de nationaal verenigingskampioen voortkomt uit de afdelingsvoorronden plus een landelijk finale-weekeinde. Volgend jaar is de nationaal verenigingskampioen de winnaar van de hoofdklasse van de nieuwe nationale clubteam-competitie (NCC), die wordt gespeeld van september 2015 tot april 2016. De verenigingen Les Cailloux en De Gooiers komen namens afdeling 6 in elk geval uit in de hoofdklasse van de NCC. (Tekst: Guillaume Spiering. Foto: Johan Huizinga.) Klik op de foto voor een vergroting.
 
25-01-2015: SEXTETTE TEAM "LES TRAITEURS" WINNAAR GEHAKTBALLENTOERNOOI 2015

De 5e editie van het Gehaktballentoernooi voor sextetten was wederom een succes en een uitermate gezellige dag voor de 36 deelnemers. Zes teams streden voor de Gehaktballen-wisselbeker en de jaarlijkse roem. Eén team won alle acht wedstrijden en verdiende daarmee de wisselbeker: "Les Traiteurs" van captain Edward van der Meulen. Op de tweede plaats met zeven gewonnen partijen eindigde – net als vorig jaar - het team "De Ballen Braaiers" van captain Annet van den Brink. De spelers van de eerste twee teams kregen traditiegetrouw een blik met gehaktballen in vette jus.
De winnaar van eerdere edities (het team "The Meatballs" van captain Hans van Schaik) werd ook deze keer derde. Op de vierde plaats eindigde het team "La Boule Viandes" (captain Henk Schenk); vijfde werd het team "De Deurzakkers" (captain Tonny van Denderen); zesde en laatste werd het team "The Losers" (captain Ben Hansen). Dank is verschuldigd aan René Melssen, die – wederom - de wedstrijdleiding voor zijn rekening nam en dit keer ook voor de prijzen en de stampotten had gezorgd. Tevens dank aan kantinemedewerkers Martha van Koetsveld en Paul Gadella. Na de prijsuitreiking was het tijd voor de gezamenlijke maaltijd van uiteraard stampotten met gehaktballen en worst. Klik op de foto voor een vergroting.
 
20-01-2014: PAUL VAN EIJKELENBORG OVERLEDEN

Paul van Eijkelenborg is niet meer. Met grote droefheid deelt het bestuur van CdP Les Cailloux mede dat Paul dinsdagavond 20 januari 2014 op 61-jarige leeftijd is overleden. Paul was meer dan 25 jaar lid van Les Cailloux en sinds vorig jaar Lid van Verdienste. Tijdens een speciale bijeenkomst in het boulodrome heeft Paul wegens zijn ongeneeslijke ziekte met nog korte levensverwachting al op 24 september 2014 afscheid genomen van de LC-leden met wie hij de meeste contacten onderhield en het meeste heeft samengewerkt.
Paul was in de boulewereld een petanque icoon en een bekende verschijning op menige toernooien, zowel als speler en als coach. In 1989 werd hij Nederlands Kampioen Tête-à-Tête. De laatste jaren was hij met name coach van het verenigingsteam van Les Cailloux, dat onder zijn leiding 6 maal Nederlands Kampioen werd en meerdere keren in Europees verband de Eurocup meespeelde.
Het bestuur en alle leden wensen zijn dierbaren alle sterkte voor dit grote verlies.
Klik op de fotocollage voor een vergroting. (foto's Johan Huizinga)
 
04-01-2015: BERNARD BAAKMAN WINNAAR NIEUWJAARSTOERNOOI 2015 EN KIKA OPBRENGST 1030,75
De nieuwjaarsreceptie 2015 had deze maal een bijzonder karakter. Naast het gebruikelijke toernooitje met twee partijtjes melee - gewonnen door Bernard Baakman en trots op de foto met de wisseltrofee - en een korte toespraak van voorzitter Guillaume Spiering was er ook de bekendmaking van de opbrengst van de KIKA collecte. De totale opbrengst tot nu toe was € 1.030,75 en is door initiatiefnemer Paul van Eijkelenborg middels een cheque overhandigd aan Henk Verhoeven, vertegenwoordiger van het fonds KIKA. Daarbij was ook aanwezig Theo van der Meer van het PetanqueForum, die het een en ander daarvoor heeft georganiseerd op het eind december 2014 gehouden PetanqueForum Feest. De bijdragen voor dit fonds zijn alle opgebracht door leden van bouleverenigingen. Nog steeds kunnen bijdragen worden gestort: klik hier om deze actie te steunen. Klik op de foto's voor een vergroting. Klik hier voor een uitgebreide fotoreportage van Johan Huizinga.

 
25-01-2015: INSCHRIJVEN VOOR NC, AC EN CTC MOGELIJK TOT 25 JANUARI 2015
In de zomer van 2015 wordt voor de laatste keer in de huidige vorm de Nationale Competitie (NC) landelijk en zonaal gespeeld. Binnen de afdeling kan men deelnemen aan de Afdelingscompetitie (AC) en Clubteamcompetitie voor zestallen (CTC). De data waarop de NC en AC wordt gespeeld zijn 12 en 26 april, 17 mei en 7 juni (met reserve dag op 14 juni). De data waarop de CTC wordt gespeeld zijn 2, 16 en 30 april, 21 mei, 4 en 18 juni, 2 juli, 27 augustus,10 en 17 september. De teams in de hogere klassen NC hebben zich reeds vr 15 december opgegeven, zodat zij in de sterkte beoordeling van de plaatsingscommissie worden meegenomen. De overige teams kunnen zich nog tot 25 januari 2015 opgeven. Opgave van de teams - door de teamcaptains - kan via de inschrijfmodule op onze website. Daar kun je tevens meer informatie vinden over deze competities. In geval van vragen bel Ren Melssen 06 - 53 94 94 03.
 
21-12-2014: KERSTTOERNOOI GEWONNEN DOOR AN VAN DER MOLEN EN JANNY SLUIJTER

Zoals de laatste jaren gebruikelijk vond op de zondag voor kerstmis het kersttoernooi voor doubletten plaats.
Bij dit clubtoernooi kunnen leden ook eventueel introducés meevragen om vier partijen te boulen en daarmee kennis te maken met onze gezellige sport petanque. In een ook dit jaar geheel in kerstsfeer gestoken boulodrome traden 24 teams aan. De wedstrijdleiding was deze keer in handen van René Melssen; de prijzentafel in kerstsfeer (rollades, stollen, kransen en dergelijke) was verzorgd door Brigitte van Remmerden. Zij zorgde ook voor een hapje en een drankje, samen met Paul Gadella.

Na de vier voorgelote partijen was er slechts één team dat alle partijen had gewonnen: het team van An van der Molen en Janny Sluijter. Op een tweede t/m zesde plaats eindigden Ab Bloemendal en Ruud de Groot (tweede), Eef en Annet van den Brink (derde), Bing en James Tji (vierde), Ton en Jeannette Denneman (vijfde), Joke van Dorresteijn en Hans de Jong (zesde). Voor de twee pupillen Tristan de Leeuw en Lars Telkamp was er een aanmoedigingsprijs. Zij hadden twee partijen gewonnen, een prima prestatie!
Tekst: René Melssen; foto: Brigitte van Remmerden. Klik op de foto voor een vergroting.
 
02-12-2014: ZILVEREN NJBB-SPELD VOOR CHARLES VAN DE BEEK
Het Cailloux-lid Charles van de Beek is onderscheiden met de zilveren bondsspeld van de Nederlandse jeu de Boules Bond.
Hij ontving de bondsspeld als dank en erkenning voor zijn jarenlange lidmaatschap en latere voorzitterschap van de reglementscommissie van de bond. Zijn inbreng in de commissie was steeds gestoeld op zijn deskundigheid en grote kennis van de spelregels en de organisatie.
Zijn ervaring betrof vaak de praktische toepassing van de spelregels, of de toepasbaarheid daarvan in complexe wedstrijd- of toernooisituaties. Met zijn grondige kennis van de Franse taal was de vertaling van het internationale spelreglement petanque – één van de hoofdtaken van de reglementencommissie – regelmatig een peulenschil.
Charles van de Beek was ook jarenlang bestuurslid (wedstrijdsecretaris) van Les Cailloux en wedstrijdleider bij tal van toernooien en is voor zijn verdiensten voor de club in 2004 Lid van Verdienste geworden.
 
30-11-2014: LES CAILLOUX VIJFDE BIJ EUROCUP 2014
Les Cailloux is op een gedeelde vijfde plaats geindigd bij de finale van de EuroCup 2014; het Europees kampioenschap voor verenigingen. De club plaatste zich eind juli voor deze finale door tweede te worden in n van de vier voorronden.
Met name het ondermaatse spel tijdens de tweede van de drie wedstrijddagen belette het team van Les Cailloux een hogere eindklassering te behalen.
Klik op de foto voor een vergroting.
Klik hieronder op Lees meer... voor het volledige verslag.
Lees meer...
 
23-11-2014: SNERTTOERNOOI GEWONNEN DOOR BERT BELS

Zondag 23 november hebben 48 mensen meegedaan aan het snert toernooi. Er worden vier partijen mêlee gespeeld. Een fijne sfeer, spannende wedstrijden en de heerlijke erwtensoep, met daarbij roggebrood met katenspek, dragen bij aan even zeer geslaagd toernooi. Dat het spannend is geweest blijkt wel uit de uitslag.
Er zijn maar 5 deelnemers die alle 4 partijen hebben gewonnen. De einduitslag is als volgt:
1e plaats Bert Bels: 4 gewonnen en een saldo van 36 punten;
2e plaats Hans de Jong: 4 gewonnen en een saldo van 33 punten;
3e plaats Jannie Slijter: 4 gewonnen en een saldo van 28 punten;
4e plaats Ben Hansen: 4 gewonnen en een saldo van 24 punten;
5e plaats Leo Roest: 4 gewonnen en een saldo van 19 punten.
Als laatste is geëindigd Annie van Wijk: 0 gewonnen en een saldo van -39.
Dank is verschuldigd aan Martha van Koetsveld (maker van de heerlijke erwtensoep), Francien van Daalen en Janny van der Lee die voor de prachtige prijzentafel hebben gezorgd. Tekst en foto: Gerard van Dorresteijn.
 
Meer...
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 Volgende > Einde >>

Resultaten 1 - 62 van 288

Actueel
03-09-2015   13.30 uur
Open hussel
07-09-2015   19.30 uur
Open euro
08-09-2015   13.30 uur
Mlee leden
08-09-2015   19.30 uur
Open super Melee
10-09-2015   13.30 uur
Open hussel
10-09-2015   19.30 uur
CTC
13-09-2015   09.30 uur
NK doublettes
Wie is on-line?
colofon | copyright