Home
Batavia Petanque
Inschrijven
Activiteitenkalender
Nieuws
Nieuws in de media
Jeugdnieuws
Vereniging
Sponsors
Informatie
Fotoalbum
Filmpjes
Bedrijfsuitje
Mailinglist
Links
Contact
Documenten
Column
Gastenboek
Website
Image Image
   Home  
01-05-2011: PATRICK BERTRAND CLUBKAMPIOEN 2011 ENKELSPEL

Het clubkampioenschap 2011 enkelspel is gewonnen door Patrick Bertrand. Hij won de finale van de titelhouder uit 2007 Henk van Helmondt met 13-5. Op plaats drie en vier eindigden Hans de Jong en Bart Kouveld. In de B-poule won Ruben van Stockum met 13-8 in de finale van Riet Geertzen. Hier eindigden op plaats drie en vier Fred Zumbrink en Bas Canninga. Deze sportieve dag kenmerkte zich verder door een uitstekende wedstrijdleiding en fijne sfeer met schitterend weer, prima verzorging voor de inwendige mens en zelfs met deelname van een nieuw lid, die nog maar een paar maanden speelt en het boulen zo leuk vindt dat hij zich nu al durft te wagen aan een heus toernooi . Als dat geen navolging verdient!
Op de foto met wisselbeker Patrick en de overige prijswinnaars van dit door 16 deelnemers (een verdubbeling t.o.v. vorig jaar!) gespeelde clubkampioenschap.

Klik op de foto voor een vergroting en klik hier voor een fotoreportage.

 
16-04-2011: OPEN UTRECHTS: LEROY, RICK EN ELKE JUNIOREN KAMPIOEN

Op zaterdag 16 april 2011 vond de 17e editie van het Open Utrechts Jeugd Kampioenschap plaats bij Les Cailloux. Aan deze triplette voorjaarseditie namen 15 teams deel, hetzelfde aantal als vorig jaar. Dit keer waren er 5 junioren-, 6 aspiranten- en maar liefst 4 pupillenteams. Het was een gezellig toernooi met spannende wedstrijden, heerlijk weer en succesvol voor vele jeugdleden van Les Cailloux.
Op de foto's boven de winnende teams van links naar rechts pupillen, aspiranten en junioren.
Klik op de foto's voor een vergroting. Voor de volledige fotoreportage klik hier en voor het volledige verslag en alle uitslagen ga verder naar: lees meer.
Lees meer...
 
14-04-2011: ROMULO VAN STOCKUM NAAR TURKIJE.
Van 24 april tot 1 mei vinden in Ankara, Turkije de "first world children sports games" plaats. Vanuit de Turkse bond zijn er uitnodigingen verstuurd naar ongeveer dertig landen en hun bonden om kinderen te laten participeren in deze happening. Er worden dertien verschillende sporten gespeeld waaronder petanque, bowles en raffa. In het onderdeel petanque worden tripletten, doubletten en tête a tête gespeeld. Uit ieder land komen tussen de vier en zes kinderen van 13 en 14 jaar. Het zal een soort olympiade/jamboree worden. Romulo van Stockum van Les Cailloux is hiervoor uitgenodigd en zal ook gaan meedoen samen met zijn maatjes uit de Nationale selectie Toby Rouwhorst, Yannieke Baks en Mario Blom. Ook gaan er een begeleider, coach en nationaal journalist mee. Een greep uit het aantal landen dat ook meedoet is: USA, Maleisië, Nieuw Zeeland, Rusland, Thailand, Vanuatu, Zwitserland, Gabon, Brunei. Het belooft een grote happening te worden waarvan de bedoeling is dat dit elk jaar terugkeert. Op de recente foto uit Turkije het Nationale Jeugd selectieteam. Klik op de foto voor een vergroting.
 
10-04-2011: ZONNIG LENTE CLUBTOERNOOI
Onder een heerlijk voorjaarzonnetje werd zondag het Lente clubtoernooi bij Les Cailloux gespeeld. Een aantal clubleden had een introducé zonder licentie uitgenodigd om kennis te laten maken met onze geliefde sport Petanque. Ook een zestal van onze jeugdleden speelde mee met dit gezellige en sportieve toernooi; daarnaast werd het toernooi bezocht door verschillende leden en andere belangstellenden.
Vijf teams maakten door het resultaat na vier partijen aanspraak op de leuke prijzen. Daarvan hadden Bas Canninga en Carina van der Lee het beste resultaat bereikt. Zij wonnen de vier partijen met het beste saldo. De overige prijzen werden via loting aan andere teams uitgereikt.
Klik op de foto met de vijf beste teams, geflankeerd door drie jongedames, voor een vergroting. Klik hier voor een fotoreportage van Annet van den Brink.
 
02-04-2011: LES CAILLOUX OPNIEUW NATIONAAL VERENIGINGSKAMPIOEN

Het topteam van Les Cailloux speelde vandaag in Helmond de halve finale en stoomde door naar de finale en werd opnieuw en voor de 4e maal Nationaal Verenigings Kampioen.
Na 2005, 2006 en 2010 (met kwalificatie Europacup) nu ook weer in 2011 met kwalificatie Europacup. Voor de uitslagen klik hier, met dank aan Petanqueforum.nl.

Klik op de foto (met dank aan Jac Verheul) voor een vergroting.

 
21-03-2011: FINALE LADDERCOMPETITIE 2010-2011
Onder grote belangstelling van alle deelnemers aan de Laddercompetitie 2010-2011 vond op 21 maart 2011 de finale plaats in het boulersdroom van Les Cailloux. Aan deze jaarlijkse cyclus van 10 middagen hebben bijna 90 spelers meegedaan, waaruit blijkt dat de laddercompetitie uitermate populair is. In de finale bij de dames stonden Lies en Han tegenover Willy en Joke.
De definitieve einduitslag dames werd: 1e plaats: Joke van Dorresteijn (op de foto 1e van links), 2e plaats: Han de Bruin, 3e plaats Lies Nagtegaal en 4e plaats: Willy Edelman. Bij de heren ging de finale tussen Bert en Arie tegen Yvan en Leo. De definitieve einduitslag heren werd: 1e plaats: Yvan Girard (op de foto 2e van links), 2e plaats: Bert Kirpensteijn, 3e plaats: Arie Lutteke en 4e plaats: Leo Roest. De prijsuitreiking werd verricht door voorzitter Edward van der Meulen, wat door de aanwezigen zeer op prijs werd gesteld.

Klik op de foto's voor een vergroting. Voor meer foto's klik hier.
 
12-03-2011: RESULTATEN WINTER-CLUB-TEAM-COMPETITIE

In de Ereklasse heeft het Les Cailloux 1 team van captain John van Ravenswaaij zich kunnen handhaven en eindigde op plaats 3. Het tweede team van Les Cailloux van captain Jos Westerveld behaalde in de hoofdklassse de 2e plaats en promoveert daarmee naar de ereklasse. In de 2e klasse A behaalde het team van Arie Lutteke de derde plaats en eveneens een derde plaats voor het team van Leo Roest in klasse 2B; helaas voor het team van Jan van Koetsveld in klasse 2D een laatste plaats en zijn team degradeert naar de 3e klasse. Tenslotte in de 3e klasse B behaalde het team van Ben Hansen een 3e plaats.

 
10-03-2011: RESULTATEN WINTER DOUBLETTEN COMPETITIE 2010-2011

Hoofdklasse: kampioen is opnieuw EN VOOR DE 10E MAAL OP RIJ: het team van Erik en Essa;
3e zijn geworden Ahmed en Khalid; gedegradeerd André en Ton. Gehandhaafd: Katy en René.
1E klasse B: een tweede plek en dus gepromoveerd zijn Harry en Patrick en een 3e prijs ging naar Hans en Jeroen
2E klasse A: kampioen en gepromoveerd: André en Cees; een derde prijs voor Jan en Carina.
2E klasse B: kampioen en gepromoveerd: Ferry en Sebastiaan.
3E klasse: Patrick en Ruud 2e prijs en gepromoveerd.

 
06-03-2011: RESULTATEN WINTER TRIPLETTEN COMPETITIE 2010-2011

Twee teams van Les Cailloux zijn op de slotdag van de Winter Tripletten Competitie gepromoveerd naar een hogere klasse. Het team van Ferry, Moussa en Sebastiaan is zelfs kampioen geworden en mag volgend jaar 1e klas spelen. Het team van Bert, Bep en Truus is tweede geworden in de eerste klas en speelt volgend jaar hoofdklasse.

Alle overige teams hebben zich kunnen handhaven. Proficiat voor alle teams.

Op de foto's de promoverende teams met invallers resp. Katy en Hans. Klik op de foto's voor een vergroting.

 
05-03-2011: LES CAILLOUX OVERTUIGEND NAAR HALVE FINALE NVK
De kampioensteams van alle 13 afdelingen van de NJBB kwamen op 5 maart j.l. in Petanquecentrum Nieuwegein aan de start van de landelijke fase van het Nederlands Verenigingskampioenschap 2011. Tien daarvan streden om vijf plaatsen in de kwartfinales, drie teams waren daarvoor rechtstreeks geplaatst. Daaronder bevond zich Les Cailloux als titelverdediger. Door een afgetekende 5-0 overwinning op Le Biberon uit Leeuwarden kwalificeerde Les Cailloux zich voor de halve finale die op zaterdag 2 april a.s. in Helmond wordt gespeeld.
Lees meer...
 
04-03-2011: EINDSTAND MAN-VROUW CYCLUS
Vrijdag 4 maart was de succesvolle jaarlijkse man-vrouw cyclus weer beëindigd en is deze keer gewonnen door Katy Bosch en Moussa Agzoul.
Met slechts één verliespartij heeft dit team bekende eerdere winnaars als Renate en Erik en Ahmed en Irini achter zich weten te laten. Op de tweede plek eindigden Renate en Erik, terwijl als derde eindigden Lia en Cees de Ligt.
Klik op: lees meer voor de volledige eindstand. Klik op de foto van Katy en Moussa voor een vergroting.
Tot volgend jaar.
Lees meer...
 
24-02-2011: EINDELIJK…JA EINDELIJK!!!! (WEER EEN COLUMN)
Ja, beste mensen, eindelijk is het dan zover.
Nee, nee niet deze column; ook al heeft dat even geduurd. Maar iets veel belangrijkers!
Want weg met al het doemdenken en pessimisme. Natuurlijk zijn er de laatste tijd genoeg zorgelijke ontwikkelingen geweest op allerlei gebied en op allerlei schaal. Robben miste twee kansen in de belangrijkste wedstrijd van zijn leven tot nu toe, een strenger antirookbeleid, nog steeds te dikke huisvrouwen met de brommer of fiets aan de hand op de markt, allerlei leiders die niet weg willen maar toch moeten, allerlei leiders die wel weg moeten maar niet gaan, vogels die dood uit de lucht vallen, Ton Denneman en Andre van Helmondt stijf onderaan in de WDC hoofdklasse en ga zo maar door. Ik denk dat u er zelf ook nog wel een paar weet.
Lees meer...
 
13-02-2011: ESSA, ERIK EN NOEL VAN LES CAILLOUX WINNEN SWIO 2011!!

Het jaarlijkse SWIO (SWEDISH INDOOR OPEN), een zeer groot internationaal toernooi in Scandinavië (met prijzengeld aldaar wat er niet om liegt) is dit weekend gewonnen door het dreamteam van Les Cailloux: Essa Agzoul, Erik Telkamp en Noël Kempeneers. Deelnemende landen waren o.a. de volledige top van Zweden, topteams uit Denemarken, Duitsland, Noorwegen (met bondscoach Jack Schillemans), Polen en natuurlijk Nederland. Het toernooi wist voor dit jaar ook Franse topspeler Bruno Le Boursicaud aan te trekken die op vrijdag samen met onze eigen SWIO-veteraan Mark Wildeboer en Zweedse topspeler Jonas Jacobsen meedeed aan het invitatietoernooi op de vrijdag.

Lees meer...
 
06-02-2011: JEUGD LES CAILLOUX SUCCESVOL IN LEUSDEN
Bij het triplettetoernooi van Amicale te Leusden hebben onze jeugdspelers Leroy van Arnhem, Romulo van Stockum en Rick Melssen zich wederom in de kijker gespeeld.
Via drie gewonnen partijen in de voorrondes – waaronder tegen Bas Velthuijsen, Judith van den Eijnden en Pascal Wijnstekers – bereikten ze de A poule. De eerste partij hierin speelden ze weer tegen hetzelfde team van Bas, Judith en Pascal en wonnen met 13-4. Vervolgens de halve finale tegen Kees Koogje, Geoffrey van Koppenhagen en Bart Scholten. Bij een 12-0 voorsprong leek een sensatie in de lucht te hangen, maar het team van Kees kreeg de but en gingen naar een ander terrein. Ze lieten zich echter niet gek maken en sloten de partij met 13-6 winst af. De finale tegen Bauke Bokhorst, Rudolf de Groot en René Bosson begon wat stroef. Na een achterstand van 8-12 bereikten ze via 12-12 en 13-12 toch de eindzege.
Prachtige partijen, veel bewondering van medespelers, een prima resultaat, kortom een mooie dag voor onze jonkies van Les Cailloux.
 
30-01-2011: LES CAILLOUX 1 WEDEROM AFDELINGSKAMPIOEN NVK

Bij de zondag 30 januari in Nieuwegein gehouden afdelingsvoorrondes van het Nederlands VerenigingsKampioenschap is Les Cailloux 1 kampioen van afdeling 6 geworden. Daar waar onze jonkies van het team Les Cailloux 2 de vrijdag daarvoor uiterst succesvol waren tegen De Gooiers 1 (zie het artikel hieronder) wist ons eerste team op zondag uiteindelijk de eerste plaats te bereiken en werd daarmee kampioen 2011 van afdeling 6.

Klik op de foto voor een vergroting.

Lees meer...
 
28-01-2011: JEUGD LES CAILLOUX 2 VERSLAAT DE GOOIERS 1 IN VOORRONDE NVK!

Tijdens de eerste voorronde van het Nederlands Verenigingskampioenschap in afdeling 6 heeft het jeugdige Les Cailloux 2 team voor een verrassing gezorgd door De Gooiers 1 met 4-3 te verslaan. De loting had deze twee teams op de vrijdagavond (aanvang 19.30 uur) in Nieuwegein aan elkaar gekoppeld. Daarnaast speelden De Gooiers 2 op de vrijdagavond tegen PVN.

Klik op de foto voor een vergroting.

Lees meer...
 
23-01-2011: "GEHAKTBALLENTOERNOOI": EEN DUBBEL BALLENGEBEUREN

Op zondag 23 januari werd voor de eerste maal het "Gehaktballentoernooi" gehouden, naar een idee van Eef van den Brink. Het was een sextettentoernooi in alternatieve vorm, onder andere gespeeld zonder de tête à tête, waar zes teams zich voor hadden ingeschreven.
De teams streden voor de eeuwige roem voor een jaar en natuurlijk voor de enige echte gehaktballentrofee die begeleid werd door grote blikken met inhoud, u raadt het al......

Lees meer...
 
04-01-2011: ADVIES STC OVER RANKING NC OVERGENOMEN DOOR PLAATSINGSCOMMISSIE
Dinsdagavond is de plaatsingscommissie bijeen geweest om de ranking van de aangemelde teams voor de NC vast te stellen. De plaatsingscommissie bestaat uit vier leden van de Sporttechnische commissie aangevuld met vier spelers die door de overige spelers daarvoor zijn aangewezen. Na uitvoerig beraad is uiteindelijk het eerdere advies van de Sporttechnische commissie overgenomen. Je kunt de ranking zien in de toernooiagenda bij de inschrijvingen voor de NC. Wij wensen alle deelnemende teams veel succes!
Sporttechnische Commissie.
 
02-01-2011: NIEUWJAARSRECEPTIE 2011

Zoals vanouds hield het bestuur ook deze keer op de eerste zondag van het nieuwe jaar de nieuwjaarsreceptie met aansluitend het nieuwjaarstoernooi voor de leden. De oliebollen smaakten de aanwezigen uitstekend en de overige hapjes en drankjes zorgden weer voor een ouderwets gezellige sfeer. In de nieuwjaarsrede van voorzitter Edward van der Meulen memoreerde hij o.a. aan de twee fantastische petanquesport-evenementen die Les Cailloux het afgelopen jaar met uitermate veel succes organiseerde en Les Cailloux op de internationale kaart heeft gezet: de Europcup die twee maal thuis werd gespeeld en natuurlijk het BATAVIA Petanque Zeist Open Weekend. Tot slot kreeg Paul van Eijkelenborg de verenigingsspeld opgespeld vanwege het 25-jarig trouw lidmaatschap. (zie foto). De winnaar van de Nieuwjaarstrofee 2011 werd deze keer gewonnen door Moussa Agzoul. Klik op de foto voor een vergroting. Klik hier voor de fotoreportage van Johan Huizinga. Voor nog meer foto´s (van Annet vd Brink), klik hier.

 
12-12-2010: ADVENTTOERNOOI VOOR CLUBLEDEN

Het vroegtijdige kersttoernooi onder de naam Adventtoernooi op 12 december 2010 was met 32 spelers weer een zeer gezellig en sportief toernooi voor clubleden en familie. Vanaf 11.00 tot 16.00 uur speelden de teams 4 voorgelote partijen. Opvallend deze keer was dat geen enkel team alle 4 partijen wist te winnen, wat aangaf dat er op gelijkwaardig niveau werd gespeeld. De eerste drie prijzen gingen naar de winnaars met de meeste punten, terwijl de overige 3 prijzen werden verloot onder de overige teams. Op deze manier maakte toch nog iedereen een kans om met een mooie prijs naar huis te gaan. De winnaar van de dag was het team van Patrick en Yannik Bertrand. De verzorging door de vrijwilligers achter de bar, de lekkere hapjes tussendoor en de wedstrijdleiding was uitstekend geregeld, zodat iedereen weer met een goed gevoel huiswaarts ging.

 
27-11-2010: 16E EDITIE OPEN UTRECHTS BIJ LES CAILLOUX WEER GROOT SUCCES

Zaterdag 27 november 2010 vond alweer de 16e editie van het Open Utrechts Jeugd Kampioenschap plaats bij Les Cailloux. Deze wintereditie, die in doublettes werd gespeeld, had met 25 deelnemende teams er bijna net zoveel als het record van vorig jaar; 11 junioren-, 8 aspiranten- en 6 pupillenteams. Het was wederom een gezellig toernooi met mooie partijen en sportief spel! Lees verder voor het volledige verslag. Op de foto boven de winnaars pupillenteams. Klik hier voor de fotoreportage van René Melssen.

Lees meer...
 
07-11-2010: 22 TEAMS BIJ SNERTTOERNOOI VOOR LEDEN EN INTRODUCEES
Weet u het nog? Het SNERT-toernooi van 15 november vorig jaar - speciaal voor de leden van Les Cailloux en hun introducées - was stampvol met 36 teams; een record voor de clubtoernooien. Deze keer schreven zich 22 teams in; nog altijd een mooi aantal, maar wel nogal minder dus. En dat is jammer, want de clubtoernooien speciaal voor de leden zijn altijd zeer gezellig. Er werd er niet minder fel om gestreden, maar altijd in een zeer gemoedelijke sfeer. De introducées deden ook erg hun best maar moesten het in de meeste gevallen afleggen tegen de leden. De snert was ook dit keer voortreffelijk en werd zeer gewaardeerd. Aan het eind van de dag bleek, dat er drie teams ongeslagen waren gebleven. Zij mochten één van de zeer mooie prijzen uitzoeken, terwijl de overige prijzen werden verloot. Op naar het adventtoernooi op 12 december.
De 3 winnaars waren: 1. Lammert Dijkstra en Kees van Steenkiste (4 gewonnen +32), 2. Andrea en Jan van Osnabrugge (4 gewonnen +24) en 3. Hennie en Wim Bieshaar (4 gewonnen). Klik op de foto (gemaakt door Gonnie van Steenkiste) voor een vergroting.
 
Meer...
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 Volgende > Einde >>

Resultaten 125 - 186 van 271

Actueel
20-12-2014  
Geen jeugdtraining
21-12-2014   11.00 uur
Kerst-clubtoernooi
23-12-2014   13.30 uur
Męlee leden
23-12-2014   19.30 uur
Open super melee
25-12-2014  
1ste Kerstdag
27-12-2014  
Geen jeugdtraining
30-12-2014   13.30 uur
Męlee leden
Wie is on-line?
We hebben 4 gasten online
colofon | copyright