Home
Batavia Petanque
Inschrijven
Activiteitenkalender
Nieuws
Nieuws in de media
Jeugd
Vereniging
Sponsors
Informatie
Fotoalbum
Filmpjes
Bedrijfsuitje
Mailinglist
Links
Contact
Documenten
Column
Gastenboek
Website
Image Image
   Home  
17-10-2010: EUROPACUP 2010: MONACO EN ITALIE MAATJE TE GROOT VOOR LES CAILLOUX


Les Cailloux is er niet in geslaagd de halve finales van de Europcup voor clubteams te halen. In de poule van Denemarken met club Hvidovre, Italië met club Bocciofila Valle Maire, en Monaco met club Bouliste Monégasque kwam Les Cailloux niet verder dan de 3e plek door een overwinning op de Denen. Met dank aan onze zusterclub Mazijk, waar de wedstrijden gespeeld konden worden, is het desondanks een fantastisch internationaal topbouleweekend geworden, waar alles tot in de puntjes was geregeld. Na twee dagen strijd tussen Denemarken, Italie, Monaco en Nederland is Monaco de winnaar en plaatst zich voor de eindronde in Nice op 3, 4 en 5 december later dit jaar.

Klik hier voor alle uitslagen. Zie ook de persberichten in de nieuwe rubriek: Nieuws in de media, links op deze homepage.
Voor een fotoreportage van Annet van den Brink klik hier.
Voor een video impressie van de eerste dag met officiele opening, volksliederen etc. bekijk de film van Johan Huizinga hieronder.
[flash][/flash]

 
26-09-2010: LES CAILLOUX 1 KAMPIOEN NATIONALE COMPETITIE

De successen voor Les Cailloux stapelen zich op: vandaag 26 september 2010 heeft in de Ereklasse het team van Essa Agzoul, Erik Telkamp en Noel Kempeneers de titel van de Nationale Competitie binnengehaald. Op de reserve-slotdag in Gouda wonnen Essa en Erik met invaller Jan Danen (Noel is op dit moment met vakantie in Maleisië) de laatste partijen, daar waar hun directe concurrenten van Midi en Le Biberon elk een partij verloren. In de slotwedstrijd deed Midi 2 met voormalig clubgenoten Thomas en Michael Deelen in de gelederen verwoede pogingen om ons eerste team ten gunste van hun eerste een pootje te lichten, maar de routine en de finale-ervaring van de onzen gaven de doorslag. Met een carreau sur place tekende Essa voor de vierde nationale titel 2010 voor Les Cailloux. Eerder dit jaar werden het Nationaal Verenigingskampioenschap, het NK Enkelspel en het NK Doublettes gewonnen.
Een mooie opsteker voor de naderende Eurocup-match tegen de kampioensteams van Denemarken, Italië en Monaco, op 16 en 17 oktober 2010 bij Mazijk de Pétanque in Wijk bij Duurstede.

Van harte gelukgewenst met deze prestatie mannen!

 
19-09-2010: MARK WILDEBOER EN PATRICK BOSCH VAN LES CAILLOUX ZIJN NATIONAAL KAMPIOEN DOUBLETTE 2010

Doetinchem 19 september 2010: op overtuigende wijze is het Cailloux-team Mark Wildeboer en Patrick Bosch Nationaal Kampioen Doublette 2010 geworden. Met grote uitslagen wisten zij al hun tegenstanders van de baan te vegen.
Klik hieronder op "Lees meer" voor deze uitslagen.
Het bestuur feliciteert Mark en Patrick met dit mooie succes.
Voorzitter Edward van der Meulen zette beide toppers tijdens de maandagavond Eurodoublette bij Les Cailloux in het zonnetje en de bloemen.

Klik op de foto voor een vergroting.

Lees meer...
 
12-09-2010: CLUBKAMPIOENSCHAP DOUBLETTES 2010 GEWONNEN DOOR ANDRE VAN HELMONDT EN MARK KONING

Ondanks een matig aantal deelnemende teams van 9 is het Clubkampioenschap 2010 toch van start gegaan. Het wil nog steeds niet erg vlotten om clubleden over de streep te trekken mee te doen met de clubkampioenschappen. Dat is jammer, want het zijn gewoon leuke, sportieve en gezellige speeldagen waar ieder lid aan mee kan doen. De laatste keer was in 2008, toen Erik en Roel Telkamp Clubkampioen Doublettes werden, evenals in 2007. In de eerste ronde speelde het weer nog enige parten, maar het bleef al gauw droog en af en toe brak het zonnetje zelfs door. Al met al prima bouleomstandigheden voor de aanwezige leden. Na drie ronden werd de tussenbalans opgemaakt en gingen er vier teams door voor de eerste vier plaatsen. De finale ging uiteindelijk tussen het team van Jos Westerveld en Kees van Steenkiste en het team van André van Helmondt en Mark Koning. Na een aanvankelijke voorsprong van het team van Jos en Kees moesten zij toch hun meerdere erkennen in het team van André en Mark. ANDRE en MARK zijn dus Clubkampioen Doublettes 2010 en worden vereeuwigd op de wisselbeker.

Klik op de foto voor een vergroting.

 
09-09-2010: LES CAILLOUX 1 VOOR DE 14E MAAL KAMPIOEN CTC

Les Cailloux 1 mag zich wederom Kampioen CTC 2010 van Afdeling 6 noemen. Na winst in alle 10 wedstrijden in de Hoofdklasse is opnieuw een prestatie van jewelste neergezet. Dit betekent het 14e achtereenvolgend kampioenschap van het team van captain Roel Telkamp! Het kampioensteam bestaat voorts uit Essa Agzoul, Paul van Eijkelenborg (waarnemend captain voor Roel Telkamp, die de afgelopen periode meerdere operaties moest ondergaan en pas volgend jaar weer van de partij hoopt te zijn), Aldert Hanemaaijer, Erik Telkamp, Ahmed el Abbassi, Khalid Elyazidi en Mark Wildeboer. Invallers Rick Melssen, Leroy van Arnhem en Moussa Agzoul hebben hun steentje bijgedragen.

Op de foto v.l.n.r. boven: Paul, Aldert, Essa en Moussa (broertje van Essa), onder: Mark en Erik.

Les Cailloux 2 (ook Hoofdklasse), die op de een na laatste dag van de competitie nog op een degradatieplek stond, wist zich de laatste twee wedstrijddagen uiteindelijk nog omhoog te spelen tot een verdiende 3e plek. Les Cailloux 4 behaalde in de Tweede klasse de tweede plaats. Voor dit team was promotie vrijwel onmogelijk, omdat zij een nieuw team van De Gooiers in de poule hadden die vrijwel volledig uit Ereklasse spelers uit de NC bestond.

 
25-07-2010: MAN-VROUW TOERNOOI GEWONNEN DOOR LISA ZWAAL EN KEES KOOGJE

Evenals vorig jaar deden er 31 teams mee op dit sportieve en gezellige jaarlijkse zomer man-vrouw toernooi. Het weer bleef - op een enkel buitje na - lekker zomers en uitstekend om lekker te kunnen boulen. De prima bediening, algehele verzorging, wedstrijdleiding, arbitrage en niet in de laatste plaats de deelnemers zelf, maakten de dag compleet. De verrassing deze dag was dat in de finale twee jeugd(ige) teams stonden: het team van Kees Koogje en Lisa Zwaal en het team van Tom van der Voort en Elke van der Linden. Kees was goed op dreef en maakte zijn tireurstatus waar; in een mene schoot hij met een blijver een dubbele bal van de tegenstander weg, schoot vervolgens nog twee maal een blijver waardoor het een maximaal aantal punten van 6 opleverde in één mene. Prachtig om te zien. Met een 13-3 overwinning werden Kees en Lisa winnaar van dit geslaagde man-vrouw toernooi bij Les Cailloux.

Klik op de foto voor een vergroting. Klik op lees meer voor alle uitslagen.

Lees meer...
 
3 en 4 JULI 2010: BATAVIA PETANQUE BIJ LES CAILLOUX ONGEKEND SUCCES!

Wat een weekend! Wat een petanquespektakel en wat een groot aantal deelnemers uit binnen- en buitenland. Wat een felicitaties en complimenten van zowel topspelers als recreatieve spelers over de organisatie, de aankleding, de presentatie en de algehele aanpak om zo'n internationaal petanque sportweekend op de kaart te zetten. Het bestuur en de voorbereidingswerkgroep nemen deze lofuitingen dan ook in grote dank aan. Uiteraard kunnen en moeten ook bepaalde zaken beter; dat zijn dan leermomenten voor de volgende keer. Het is en blijft immers vrijwilligerswerk. Dank zij de geweldige inzet van de tientallen vrijwillgers is dit een petanqueweekend geworden waar we met z'n allen met grote trots op terug kunnen kijken. Het bestuur bedankt hierbij alle vrijwilligers, de NJBB en de sponsors voor hun bijdragen en de bijna 500 spelers die naar Zeist en de Koelaan zijn gekomen om aan dit BATAVIA PETANQUE ZEIST OPEN WEEKEND 2010 mee te doen. Om alvast in de agenda te zetten: volgend jaar weer op 2 en 3 juli 2011!!

Klik op de foto's van de winnaars voor een vergroting. Foto 1: de winnaars van het promotietoernooi voor triplettes: Bregina en Bert Fokkert en Johan Slotman, zij zijn daarmee tevens de winnaars van de "Slot Zeist" wisseltrofee 2010 tripletts. Foto 2: de winnaars van het ranglijsttoernooi voor triplettes: het nederlandese herenteam Ad Wagenaars, Wietse van Keulen en Kees Koogje. Foto 3: de winnaars van het ranglijsttoernooi voor doublettes: het spaanse team Joel Roca Canal en Juvenil Masculi (Federatión Catalana). Foto 4: de winnaars van het promotietoernooi voor doublettes: Jerril Bang-Afou en Linde Bouwkamp en winnaars van de "Slot Zeist" wisseltrofee 2010 doublettes.
Klik hier voor de fotoreportages van beide dagen of klik op de link fotoalbum, links van deze pagina.
Klik op lees meer voor alle uitslagen van de ranglijst- en promotietoernooien. Hieronder een film-impressie van Johan Huizinga. Titel ondersteunende muziek (van Rage Against The Machine): Know Your Enemy (vrij vertaald: Ken je tegenstander). [flash][flash]

Lees meer...
 
26 en 27 JUNI 2010: LES CAILLOUX WINNAAAR IN GROEP E EUROPACUP!!

Op 26 en 27 juni 2010 is Les Cailloux, als winnaar van het Nederlandse Verenigingskampioenschap 2010, uitgekomen in groep E van de Europacup voor clubs. De tegenstanders in deze groepsfase waren Rigas Petanka uit Letland en Le Léman Pétanque uit Zwitserland. Deze voorronden, gehouden op de locatie van Les Cailloux in Zeist zijn door Les Cailloux op overtuigende wijze gewonnen.
Het volledige verslag volgt z.s.m. Voor het fotoverslag klik hier.
Alle verdere info en speelschema voor beide dagen: klik op lees meer.

Lees meer...
 
20-06-2010: NEDERLANDS DAMESTEAM WINT STERK BEZET TOERNOOI IN BARCELONA
In het weekend van 19 en 20 juni namen twee NJBB selectieteams deel aan het sterk bezette I OPEN CIUTAT DE BARCELONA toernooi. Het herenteam, bestaande uit Kees Koogje, Ad Wagenaars en Dennis Mul, bereikte de laatste acht. Het damesteam, bestaande uit Katy Bosch, Marina Blom (beide Les Cailloux) en Judith van der Eijnden wonnen op de zaterdag alle zes de partijen en bereikten daarmee ook de laatste acht. Op zondag zetten zij deze ongeslagen reeks voort en versloegen in de finale de Franse dames met 13-6! Een prima prestatie voor dit team, dat in augustus - aangevuld met Irma Smits - aan het EK Dames in Ljubliana, Slovenie zal deelnemen. Na afloop werden de dames door de organisatie van het toernooi in Lanzarote (Canarische Eilanden) uitgenodigd om daar van 12 tot en met 15 augustus te komen spelen. Zij gaan hier ter voorbereiding op het EK spelen als volledig EK team, samen met Irma Smits, dus vlak vóór het EK. Succes dames!
 
06-06-2010: TWEE PROMOTIES BIJ NATIONALE COMPETITIE 2010

Vandaag werd de laatste dag van de 1e, 2e, en 3e klasse van de NC in Nieuwegein gespeeld. Daarbij zijn twee teams van Les Cailloux van de 2e naar de 1e klasse gepromoveerd. Tweede werden Janneke Gravesteijn, Katy Bosch en Marina Blom. Op een derde plaats eindigde het team van Ruben en Romulo van Stokkum en Hans de Jong. Het bestuur feliciteert hen met dit prima resultaat! Klik op de foto´s voor een vergroting.
De tussenstand in de ereklasse is, dat Noel Kempeneers, Essa Agzoul en Erik Telkamp op de 3e plek staan en Khalid Elyazidi, Ahmed el Abassi en Mourad el Ansari op de 4e plek, terwijl Paul van Eijkelenborg, Aldert Hanemaaijer en Davey Kooiman zich nog net handhaven op de 16e plek. In september wordt de laatste dag nog gespeeld.

 
05-06-2010: FILMIMPRESSIE SLOTDAG JEUGD LES CAILLOUX

[flash][/flash]

 
31-05-2010: NK KAMPIOENEN GEHULDIGD TIJDENS EURODOUBLETTE

Maandagavond tijdens de Eurodoublette bij Les Cailloux heeft voorzitter Edward van der Meulen de kampioenen van afgelopen week gehuldigd.

Leroy van Arnhem en Rick Melssen werden bij het NK jeugd kampioen junioren en Patrick Bosch won het NK Enkelspel. Op de foto ook één van de drie dames van Les Cailloux, Katy Bosch, die door de bond geselecteerd is om mee te doen in augustus aan het Europees Kampioenschap dames in Slovenië.

Klik op de foto van Jac Verheul voor een vergroting.

 
30-05-2010: PATRICK BOSCH VAN LES CAILLOUX NATIONAAL KAMPIOEN TĘTE Ŕ TĘTE

Vandaag is Patrick Bosch bij De Toss in Almelo Nederlands Kampioen Enkelspel geworden. 78 Nationale deelnemers deden mee aan dit Nederlands Kampioenschap Enkelspel, waarin onze junior Leroy van Arnhem verdienstelijk bij de laatste acht eindigde. Voor Patrick is dit al de 2e maal, want ook in 2008 werd hij Nederlands kampioen. Vorig jaar werd Mourad El Ansari nog kampioen, waarmee deze titel inmiddels drie jaar lang in bezit is van Les Cailloux spelers. Het bestuur feliciteert Patrick met dit geweldige succes!

Klik op de foto voor een vergroting.

 
28-05-2010: HELPENDE HANDJES 2010 MET VEEL SHA-LA-LIE SHA-LA-LA!


Het Helpende Handjes toernooi op 28 mei was weer een ouderwets gezellige boel. Het bestuur had voor alle vrijwilligers een geheel verzorgde avond georganiseerd waar iedereen van heeft kunnen genieten. Na de ontvangst met koffie allereerst een optreden van verhalenverteller Gerard Toonen die, met zijn Limburgse tongval, menigeen met zijn komische verhalen wist te boeien, zoals o.a. met het verhaal van "de onbespeelbare harp". Onze meesterkok Henk van Helmondt had weer een mooi en heerlijk uitgebreid buffet weten samen te stellen, waar alle aanwezigen dankbaar gebruik van maakten. Tijdens de maaltijd en de twee potjes boulen werd de live-feestmuziek verzorgd door Ron en zijn dochter Patricia Werntley. Deze muziek nodigde meerderen uit tot zelfs een polonaise over de boulebanen; zie het Sha-La-Lie-filmpje hieronder. Voor een uitgebreide fotoreportage van Johan Huizinga klik hier en van Annet van den Brink klik hier.
flash][/flash]

 
24-05-2010: PINK STER CLUBTOERNOOI GEWONNEN DOOR MAT SJOER EN BING TJI
Ondanks de mindere weersvoorspellingen konden 18 teams vandaag onder een lekker zonnetje meedoen aan het Pink Ster clubtoernooi. Het was een gezellig en geslaagd toernooi en zal daarmee volgend jaar wederom een vervolg krijgen op 2e Pinksterdag. Opvallend was dat de introducés nauwelijks onder deden voor de licentieboulers. De eerste prijs met 4 gewonnen partijen was voor Mat Sjoer en Bing Tji. Tweede werden André en Carola van Helmondt, derde Jan en Marian van Rooijen, vierde Astrid Fedi en Henny Ansems, vijfde Bert en Barbara Kirpensteijn en zesde Carina van der Lee en Bas Canninga, allen met drie gewonnen partijen. Op de foto alle prijswinnaars.
 
22-05-2010: RICK MELSSEN EN LEROY VAN ARNHEM NEDERLANDS KAMPIOEN JUNIOREN

Op zaterdag 22 mei zijn Rick Melssen en Leroy van Arnhem, samen met hun maatje Elke van der Linden uit de Nationale JeugdSelectie in Pijnacker Nederlands kampioen bij de junioren geworden. Zij wonnen de spannende – en bijna twee uur durende - finale met 13-10 van het favoriete NJS team bestaande uit Tom van der Voort, Joey van Doorn en Danny Hoogerwaard.

Klik op de foto (met dank aan Ed Bosch) voor een vergroting.

Lees meer...
 
09-05-2010: FERRY KAMPS CLUBKAMPIOEN TĘTE Ŕ TĘTE 2010


Ferry Kamps (foto) mag zich clubkampioen TAT 2010 noemen door alle 7 partijen te winnen.
Waren er in 2008 nog 20 deelnemers en in 2009 nog 13, met een uiterst magere opkomst deze keer van slechts 8 deelnemers mag deze editie een dieptepunt genoemd worden in het clubkampioenschapsgebeuren van een vereniging met 235 leden. Suggesties vanuit de leden zijn zeer welkom hoe deze negatieve trend zich nog ten goede kan keren.

Klik op de foto voor een vergroting.

 
25-04-2010: PETANQUE PYRAMIDE 2010 GEWONNEN DOOR BERT VAN DIJK EN RAJEN KOEBEER
Hieronder een fotofilmpje van de 2e editie Petanque Pyramide. Voor het verslag e.d. klik op: Lees meer.[flash][/flash]

Lees meer...
 
30-04-2010: COLUMN: UT WEEKA
Ja…voetbal dan hè. Waar gaat t nog anders over? “Grote gebeurtenissen werpen hun schaduw vooruit”
“Kijk het WK levensgroot op ons scherm van 2,5 m x 6 m. Koop nu, betaal pas in 2012!” ...........
Lees meer...
 
24-04-2010: ROMULO VAN STOKKUM BIJ DE EERSTE ACHT NK TIREREN
Romulo van Stokkum, jeugdlid van Les Cailloux, eindigde bij de beste 8 van het Nationaal Kampioenschap tireren in Nieuwegein! Waarschijnlijk zelfs de 5de plaats, hij ging namelijk als 5de geplaatst door naar de laatste 8. Marina Blom, ook van Les Cailloux is 4de geworden. Een werkelijk fantastische prestatie voor deze jonge talenten van Les Cailloux. Kijk voor meer informatie op de site van de NJBB.
 
17-04-2010: VOORZITTER AFD. ZES VERRICHT PRIJSUITREIKING OPEN UTRECHTS JEUGD KAMPIOENSCHAP


Op zaterdag 17 april 2010 vond de 15e editie van het Open Utrechts Jeugd Kampioenschap plaats bij Les Cailloux. Aan deze triplette voorjaarseditie namen 15 teams deel, eentje minder dan vorig jaar. Dit keer waren er 6 junioren-, 8 aspiranten- en 1 pupillenteams. Het was een prima toernooi met spannende wedstrijden, heerlijk weer en mede door het aandenken van deze keer, voor elke speler een oranje cap met eigen naam erop, een gezellig en vrolijke sfeer. Bij de junioren won het NJS team van Davey van Hooft, Tom van der Voort en Joey van Doorn de finale van het NJS team bestaande uit Rick Melssen, Danny Hogerwaard en Leroy van Arnhem.
Klik op "lees meer" voor het vervolg en de volledige uitslagen. Klik op de fotocollage voor een foto met Guillaume Spiering, voorzitter van NJBB afd. zes, die de bekers uitreikt aan de junioren winnaars. Klik hier voor de volledige fotoreportage.

Lees meer...
 
16-04-2010: MANIFESTATIE 1000 BOULES GEWONNEN DOOR NOEL KEMPENEERS (LES CAILLOUX)

Vrijdag 16 april vond de 1000 boules manifestatie plaats in Nieuwegein. Een nieuw evenement, met medewerking van de NJBB, afd zes waar tien uitgenodigde tireurs de kans kregen om 100 boules binnen 10 minuten per persoon te schieten. Van Les Cailloux deden twee toptireurs mee, Essa Agzoul en Noël Kempeneers. Noël won met 78 treffers dit zeer geslaagde eerste Nederlandse evenement. Gezien de enorme belangstelling van zo'n 300 man publiek is het de bedoeling om dit een jaarlijks terugkerend petanque gebeuren te laten worden. Op de foto Noël Kempeneers met de gewonnen trofee.

Voor meer informatie en de overige uitslagen kijk op: http://www.petanqueforum.nl/.

 
Meer...
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 Volgende > Einde >>

Resultaten 125 - 186 van 248

Actueel
24-04-2014   13.30 uur
Open hussel
24-04-2014   19.30 uur
Zaco bij Mazijk
26-04-2014  
Geen jeugdtraining
27-04-2014   10.00 uur
Afdelings Competitie
28-04-2014   19.30 uur
Open euro
29-04-2014   13.30 uur
Melee leden
29-04-2014   19.30 uur
Open super melee
Wie is on-line?
We hebben 1 gast online
colofon | copyright