Home
Batavia Petanque
Inschrijven
Activiteitenkalender
Nieuws
Nieuws in de media
Jeugdnieuws
Vereniging
Sponsors
Informatie
Fotoalbum
Filmpjes
Bedrijfsuitje
Mailinglist
Links
Contact
Documenten
Column
Gastenboek
Website
Image Image
   Home  
22-01-2012: LES CAILLOUX DOOR HET OOG VAN DE NAALD NVK AFDELINGSKAMPIOEN!


Met een 3-2 overwinning heeft het eerste team van Les Cailloux vandaag in Nieuwegein nipt van De Gooiers gewonnen en zich daarmee geplaatst voor de landelijke eindronde van het Nederlands Verenigingskampioenschap op 3 en 4 maart in Apeldoorn.

De loting koppelde Les Cailloux 1 aan PVN en Les Cailloux 2 aan De Gooiers. Het eerste team had vrijwel geen moeite met PVN en won overtuigend en snel met 5-0. Bij Les Cailloux 2 was het een stuk spannender. Na de triplette ronde was de tussenstand 1-1 en daarmee alles mogelijk. De eerste doublette partij werd verloren en de tweede gewonnen, dus bleef het spannend tot de laatste partij - die ruim twee duurde - en uiteindelijk werd gewonnen door De Gooiers.
De finale ronde van Les Cailloux 1 tegen De Gooiers kende vrijwel hetzelfde verloop: 1-1 na de triplette ronde en vervolgens een snelle achterstand van 1-2. De laatste twee doublettes ontwikkelden zich tot een ware thriller. Op hetzelfde moment werd een 12-12 stand in alle twee de partijen bereikt. Beide werden in het voordeel van Les Cailloux 1 beslist, waarmee het kampioenschap werd bereikt. Op de foto beide Les Cailloux teams.

 
20-01-2012: LES CAILLOUX 2 PLAATST ZICH VOOR EINDRONDE NVK IN AFDELING 6
Het tweede team van Les Cailloux heeft vanavond in de strijd voor het Nederlands Verenigings Kampioenschap in Nieuwegein met 4-1 gewonnen van Les Taxateurs. Voor Les Cailloux 2 speelden een mix van jong en oud: Liza en André Zwaal, Leroy van Arnhem, Rick Melssen, Aldert Hanemaaijer en Bart Kouveld. Na de triplette ronde stond ons team al overtuigend met 2-0 voor, zodat nog slechts een doublette winstpartij genoeg zou zijn. Toch werden alle drie de partijen uitgespeeld. De 4-1 eindstand betekent dat a.s. zondag twee teams van Les Cailloux meedoen met teams van De Gooiers en PVN om het afdelingskampioenschap, waarmee plaatsing voor de landelijke eindronde wordt bereikt op 3 en 4 maart in Apeldoorn.
 
08-01-2012: NIEUWJAARSTOERNOOI 2012 GEWONNEN DOOR HANS VAN SCHAIK

Op zondag 8 januari 2012 vond bij Les Cailloux de Nieuwjaarsreceptie plaats met zoals gebruikelijk het bijbehorende toernooitje waar gestreden werd om de Nieuwjaars Wisseltrofee. Op de goed bezochte receptie met meer dan voldoende oliebollen en champagne was het uitstekend vertoeven waar de vele leden al dan niet met familieleden bijeenkwamen en elkaar het beste wensten voor het komende jaar. Per 1 januari 2012 zijn er weer vier trouwe leden van Les Cailloux, die al 25 jaar lid zijn, bijgekomen: Jopie Stoltz, Dick Hansen, Erik Telkamp en Truus Kromme Zuidervaart. Zij kwamen in aanmerking voor de begeerde verenigingsspeld. Jopie en Hans kregen deze van voorzitter Edward van der Meulen opgespeld. Helaas konden Erik en Truus wegens andere bezigheden niet aanwezig zijn om de speld in ontvangst te nemen.
Hans van Schaik won deze maal de Nieuwjaars Wisseltrofee met een nipte overwinning van 1 punt op Ruben van Stockum en 2 punten op Johan Huizinga, die daarmee respectievelijk 2e en 3e werden. Op de foto's van links naar rechts: Jopie Stoltz, Dick Hansen en Hans van Schaik. Klik op de foto's voor een vergroting. Voor een fotoreportage van de middag klik hier.

 
28-12-2011: ASPIRANT ROMULO WINT BIJ JUNIOREN, PUPIL NADINE VEROVERT SLOPERSTROFEE 2011.
Het Oliebollen Jeugdtoernooi 2011 dat traditioneel tussen Kerst en Oud & Nieuw georganiseerd wordt door Folâtre in Pijnacker, was dit jaar goed bezocht: 24 doubletten, waarvan 9 uit België. In drie daarvan jeugdspelers van Les Cailloux, en niet zonder succes!
Het aspirantenteam van Romulo van Stockum met Toby Rauwhorst dat al drie jaar achter elkaar bij de aspiranten had veroverd, werd nu uitgedaagd om mee te doen bij de junioren. Met klinkende overwinningen in met name de halve finale en finale behaalden zij ook in deze leeftijdscategorie de winst.
Bij de aspiranten streden Esmée en Nadine Gilliéron mee voor de prijzen. Een fraaie 3e prijs was hun deel. Na de finales werd een deel van de speelhal omgebouwd tot een schiettent. Een balk met daarop aardewerk waarop lustig werd getireerd. Ook hier werd zeer gedreven en met enorme inzet geprobeerd om de vazen, bloempotten, de kop en schotels en natuurlijk de stenen olifanten, eenden, kippen en andere beesten niet heel te laten. Nadine bracht de wedstrijdleider in herinnering dat ze nog een paar dagen pupil was. Vanaf 5 meter afstand liet ze met 6x raak uit 6 pogingen alle tireurs achter zich en veroverde zij de Sloperstrofée 2011.
 
18-12-2011: KERSTOERNOOI 2011 GEWONNEN DOOR JOKE EN RENÉ VAN DORRESTEIJN

Het Kersttoernooi 2011 was ouderwets gezellig en weer lekker druk bezocht. 26 Teams speelden vier partijen in een gezellige en gemoedelijke sfeer. Slechts twee teams wonnen alle vier de partijen, waarbij Joke en René van Dorresteijn als beste uit de bus kwamen. Een prima prestatie, temeer daar René als introducé weinig boule-ervaring had. Op een tweede plaats eindigden Astrid Fedi en Ruben van Stockum. De overige prijzen werden, zoals gebruikelijk bij een clubtoernooi, verloot onder de overige deelnemers. Voor het jongste team van Monica en Liza was er nog een speciale aanmoedigingsprijs. De verzorging door de vrijwilligers achter de bar, de lekkere hapjes tussendoor en de wedstrijdleiding waren uitstekend geregeld, zodat iedereen weer met een goed gevoel huiswaarts ging. Op de foto alle prijswinnaars.
Voor meer foto's (met dank aan Annet en Brigitte): klik hier.

 
27-11-2011: MARIUS HENDRIKSEN EN MARTIEN DONATH WINNAARS SNERTTOERNOOI
Afgelopen zondag 27 november werd het jaarlijkse Snerttoernooi voor clubleden en introducees bij Les Cailloux gespeeld. Dit jaar hadden zich helaas behoorlijk wat minder teams ingeschreven (zestien) dan vorig jaar, maar werd het toch een gezellig toernooi, mede dankzij de wedstrijdleiding van Henk Schenk, de snert van Henk van Helmondt en de bar vrijwilligers. Op de eerste plaats eindigden Marius Hendriksen en Martien Donath en een tweede plaats was voor Carina van der Lee en Bas Canninga. Beide teams hadden alle vier partijen gewonnen, maar het team van Marius en Martien had een beter saldo. De overige twee beschikbare prijzen werden onder de andere deelnemers verloot, zodat toch iedereen kans maakte om alsnog een prijs mee naar huis te kunnen nemen. Voor volgend jaar staat er zeker weer een Snerttoernooi op het programma van de wedstrijdcommissie en hopelijk schrijven zich dan wel veel meer enthousiaste deelnemers in.
 
26-11-2011: LEROY VAN ARNHEM EN RICK MELSSEN JUNIORENKAMPIOEN OPEN UTRECHTS

Bij de 18e editie van het Open Utrechts Jeugd Kampioenschap zijn Leroy van Arnhem en Rick Melssen kampioen geworden bij de junioren. Het was voor hen niet de eerste keer, maar wel de laatste keer, want volgend jaar worden beide spelers van Les Cailloux 18 jaar en zijn dan geen jeugdspelers meer.
Tweede werd Romulo van Stockum (Les Cailloux) met Lieke van der Voort (Petangeske) en derde Liza Zwaal (Les Cailloux) met Rick van Lier (Près le But).
Op de foto de winnaars van de junioren op het vernieuwde podium.

Klik op de foto (met dank aan Liza) voor een vergroting. Voor de uitgebreide fotoreportage klik HIER.

Lees meer...
 
25-11-2011: CAPTAINSCUP NA VIJF JAAR WEER TERUG BIJ LES CAILLOUX

Dit jaar organiseerde afdeling zes van de NJBB op vrijdag 25 november de captainscup bij De Gemshoorn in Soest. De captainscup is niet alleen een gezellig samenzijn met de bestuursleden van alle verenigingen uit de afdeling, maar nadere kennismaking en versteviging van onderlinge contacten in een ongedwongen sfeer zijn hierbij ook belangrijke elementen; daarnaast worden op zo’n avond ook twee partijen petanque gespeeld. Namens Les Cailloux waren Edward van der Meulen, Paul van Eijkelenborg, René Melssen en het kersvers bestuurslid Bep Tessers aanwezig. Samen zorgden zij voor een optimale score - waarbij vooral Bep het meest positieve saldo tot stand bracht en de captainscup weer naar Zeist meegebracht kon worden! Klik op de foto voor een vergroting.

 
23-11-2011: WIJZIGINGEN BESTUURSLEDEN TIJDENS ALV
Tijdens de Algemene Leden Vergadering (najaarsvergadering op 23 november jl.) is afscheid genomen van Annet van den Brink. Na drie jaar de rol van secretaris vervult te hebben, besloot zij zich niet herkiesbaar te stellen, waardoor het bestuur nu op zoek is naar een nieuw bestuurslid, die de rol van secretaris kan invullen. Op de foto bedankt voorzitter Edward van der Meulen Annet voor haar inzet en prettige samenwerking.
Lees meer...
 
20-11-2011: SONIA ZWAAL NEDERLANDS KAMPIOEN DAMES 2011

Tijdens de vandaag gehouden NK dames is het team van Sonia Zwaal (Les Cailloux), Barbara Kirpensteijn en Judith van der Eijnden Nederlands kampioen geworden. Zij wonnen de finale van het team van Jose Roos, Jeanette Spanjer en Nel de Zwart van PU Badhoevedorp.
Op een derde plaats eindigden Marina Blom, Katja van der Wouw en Katy Bosch (Les Cailloux) en vierde werden Denise van Arnhem (Les Cailloux), Elke van der Linden en Irma Smits. Gefeliciteerd dames!

Klik op de foto (met dank aan een trotse pa André) voor een vergroting.

 
16-11-2011: EEN DAGJE BIJ ...LES CAILLOUX IN ZEIST
Lees het artikel in Zeistersportmagazine door hier te klikken.
 
06-11-2011: NAJAARSDOUBLETTE: KEES EN MOURAD EERSTE, ROMULO EN ALDERT TWEEDE

Als alternatief voor de Herfstcyclus - dat vanwege te weinig inschrijvingen werd geannuleerd - vond op de laatste dag van deze cyclus de Najaarsdoublette bij Les Cailloux plaats. Het werd een gezellig en sportief toernooi met veel sterke teams uit heel Nederland die samen garant stonden voor een aantal zeer mooie partijen. In de finale troffen twee tireurs elkaar die een week eerder nog de eerste en tweede plaats veroverden bij de 1000 boules manifestatie in Nieuwegein: Kees Koogje en Romulo van Stockum. Dit keer werd het wederom een zege voor Kees Koogje, die met Mourad el Ansari een gedegen toernooi met winst afsloten tegen Romulo van Stockum en Aldert Hanemaayer. De derde plaats werd veroverd door Jelle Venema en Arjen Limonard.
Klik op de foto (met dank aan Brigitte van Remmerden-Houg) voor een vergroting. Lees meer voor alle uitslagen.
Lees meer...
 
29-10-2011: ROMULO LEVERT SUPERPRESTATIE OP 1000-BOULES
[flash][/flash
]

Romulo van Stockum (14 jaar) behaalde de 2e plaats van beste tireurs van Nederland. Met een score van 77 geraakte boules versloeg hij de overige 8 geplaatste spelers op het 1000-Boules festijn in Nieuwegein. Katy Bosch als enige vrouwelijk geplaatste deelnemer schoot 52 boules raak en Noël Kempeneers wist zijn titel van 2010 niet te prolongeren. Beste schutter werd Kees Koogje (MIDI Delft) met een score van 81.
Na afloop van de strijd tussen de 10 spelers werd reikhalzend uitgekeken naar het optreden van Philippe Quintais, de franse multi wereldkampioen.
Ook hij ging 100 boules schieten binnen de 10 minuten en begon veelbelovend door 19 boules op rij al raak te schieten, wat voor hem nog niemand had gepresteerd. Er kwam helaas al gauw de klad in en Philippe begon te missen. Uiteindelijk haalde hij slechts een score van 72. Quintais verklaarde dat hij z'n dag niet had. Romulo was extra trots dat hij beter had gescoord dan de wereldkampioen. Op de foto Katy, Romulo (met handtekening op z'n t-shirt van Philippe Quintais) en pa Ruben.
Voor een uitgebreide fotoreportage kijk op de site van 't Dupke door hier te klikken.

 
28-10-2011: ROMULO, KATY EN NOEL BEHALEN KWALIFICATIE 1000-BOULES SPEKTAKEL

Romulo en Katy zich hebben zich vandaag gekwalificeerd voor de Manifestatie 1000-boules in Nieuwegein.

Zaterdagavond 29 oktober 2011 treden de 10 beste tireurs van het Nederlandse petanque met en tegen elkaar in het strijdperk voor de finale van de Manifestatie 1000 BOULES 2011. De Les Cailloux-spelers Noël Kempeneers (winnaar 2010), Romulo van Stockum (14 jaar!) en Katy Bosch (beste tireuze) zullen het vaandel van Les Cailloux hooghouden! De wedstrijd wordt goudomlijst met een optreden van multi wereldkampioen Philippe Quintais uit Frankrijk!
Kijk voor meer informatie over dit unieke festijn op het Petanqueforum. Klik hier.
Voor de complete uitslagen van de voorronden van vandaag klik op: lees meer.
Klik op de foto voor een youtubefilmpje met Philippe Quintas van 1000-Boules in Frankrijk op 10 mei 2011.

 

Lees meer...
 
21-10-2011: WK'S JEUGD EN VROUWEN IN TURKIJE

Voor de laatste standen en nieuws: klik hier. Je komt dan op de website van het petanqueforum. Op de foto's: het jeugdteam, Romulo van Stockum in actie, die 12e werd tijdens de WK Jeugd tireerwedstrijden en het vrouwenteam met coaches.

 
08-10-2011: EUROCUP: LES CAILLOUX NIET DOOR NAAR FINALE
Zaterdag 8 oktober 2011 in het Petanquecentrrum te Nieuwegein is Les Cailloux uitgeschakeld door PC Joli-Bois - Brussel, België. België heeft zich daarmee geplaatst voor de finale in het eerste weekend van december. Won Les Cailloux nog met gemak (5-0) van Hribovci Dolsko uit Ljubljana, Slovenië, tegen Joli-Bois kreeg ze het zwaar te verduren in de 2e ronde en was het Europa avontuur ten einde.
Klik op de foto's (met dank aan René Melssen) voor een vergroting. Van links naar rechts: openingsceremonie, team Les Cailloux, team Hribovci en team Joli-Bois.
Lees meer voor de uitslagen. Klik hier voor een belgisch krantenartikel.
Lees meer...
 
25-09-2010: RICK MELSSEN EN ROMULO VAN STOCKUM WINNEN VEENDORPTOERNOOI
Bij Jeu de Boulesvereniging Bulderbaan werd zondag 25 september 2011 het ‘open’ Veendorptoernooi gespeeld. Het toernooi was sterk bezet met enkele nationale topspelers en een afvaardiging van de nationale jeugdselectie. De finalepartij werd gewonnen door twee spelers uit de nationale jeugdselectie. Rick Melssen (17) en Romulo van Stockum (14) (foto), beiden van CdP "Les Cailloux" werden uiteindelijk toernooiwinnaars na een spetterende finalepartij tegen de iets oudere Tim van Drunen en Arjen Limonard.
 
08-09-2011: CLUB TEAM COMPETITIE 2011 MET 4 TEAMKAMPIOENEN!

De finales van de CTC 2011 zijn weer gespeeld op donderdagavond 8 september 2011. Het hoofdklasse team van captain Paul van Eijkelenborg is voor de 15e maal achtereen kampioen geworden. In de 2e klasse zijn kampioen geworden de teams van captain René Melssen, John van Ravenswaaij en Bernard Baakman en promoveren daarmee naar de 1e klasse; waar vorig jaar het hoofdklasseteam van Paul alle wedstrijden ongeslagen bleef, wist dit jaar het nieuwe team van John van Ravenswaaij als enige team van alle klasses alle wedstrijden ongeslagen te blijven. Het nieuwe team van Patrick Bosch behaalde de 2e plaats in de hoofdklasse.
Klik op de foto's voor een vergroting. Klik op Lees meer .... voor meer foto's.

Lees meer...
 
31-07-2011: LES CAILLOUX PLAATST ZICH IN BRATISLAVA ALS EERSTE IN DE EUROPACUP!!

Resultaten zaterdag 30 juli: Les Cailloux heeft in de eerste ronde met 2-3 verloren van het Finse PSC Jarvenpaa, dat op papier de sterkste tegenstander is.
Het Slowaakse Jewel CP Bratislava werd vrij makkelijk met 5-0 verslagen. De derde ronde was LC-team vrij.
Morgen tegen SK Optima uit Estland en daarna tegen Carrefour PC uit Jersey.

Resultaat zondag 31 juli 2011: Les Cailloux plaatst zich in Bratislava als eerste in de Eurocup!
Een prima prestatie van dit verjongde team met o.a. Romulo van Stockum, Sonia Zwaal en Moussa Agzoul! Dat betekent dat we de volgende ronde op 8 en 9 oktober weer thuis kunnen spelen! Klik op de foto voor een vergroting.
Voor meer info volg e.e.a. op het petanqueforum, zie http://petanqueforum.nl/forum/viewtopic.php?f=24&t=1915&p=23887#p23879.
De Europese ranking met de laatste stand is te zien op: http://www.eurotopteams.com/petanque/club.php, met Les Cailloux op plaats 6!

 
24-07-2011: OPEN MIX OPNIEUW GEWONNEN DOOR LISA ZWAAL EN KEES KOOGJE

Regen, regen en nog eens regen kenmerkte deze zomer-open-mix van 24 juli 2011. De eerste partij werd nog door alle 36 teams buiten gespeeld, maar al gauw waren de meesten drijfnat en werd er vanaf de tweede partij de keuze open gelaten om ook binnen te spelen, waarvan dankbaar gebruik werd gemaakt. Slechts enkele diehards bleven gewoon buiten boulen. Na drie partijen werden de teams, afhankelijk van de resultaten, ingedeeld in 5 poules, waar in totaal 18 prijzen te verdelen vielen. De hoofdprijs was deze keer - evenals in 2010 - opnieuw voor het team Lisa Zwaal en Kees Koogje, die in de finale weinig moeite had tegen het team Simone van Middelaar en Pascal Wijnstekers. Klik op de foto voor een vergroting. Voor alle uitslagen klik op: lees meer.

Lees meer...
 
03-07-2011: FINALE BATAVIA PETANQUE: FRANKRIJK VERSLAAT DUITSLAND MET 13-5.
Op de 2e en laatste dag van het BATAVIA PETANQUE weekend bereikten Frankrijk en Duitsland de finale. In de halve finale versloeg het Franse team Didier Choupay en Jean-Pierre Le Lons het team van Kees Koogje en Noël Kempeneers en het Duitse team Mika Everding en Niclas Zimmer won van Ferdinand Wiese en Frank Schepers. De finale kreeg daarmee dan ook een echt internationaal karakter. En internationaal was het sportpetanque weekend zeker in Zeist, met de deelname van meer dan twintig buitenlandse teams op beide dagen. De opzet en doelstelling van het - door de NJBB gesubsidieerde - toernooi mag hiermee zeker geslaagd worden genoemd.

Aan het Doubletten Promotietoernooi deden 54 teams mee. Na 4 voorrondes waren er maar liefst 6 teams die alle 4 de partijen gewonnen hadden. De 2 beste teams streden om de Slot Zeist wisseltrofee en de volgende twee teams om de 3e plaats. De finale werd met 13-2 gewonnen door Gerjan de Roos en Elly Prins tegen Dick Schoonheim en Henk Edens. De strijd om de derde plaats werd met 13-5 beslist door de 7-jarige Rens de Roos en Maarten van der Meer. Vierde werden Karel Christ en Koen Verf.
De fotoreportage van Johan Huizinga is te zien op de link hier.
Lees meer voor alle uitslagen.
Lees meer...
 
02-07-2011: NEDERLANDS TEAM VERSLAAT FRANSE WERELDKAMPIOEN!!

Wat een stunt op de 2e editie van het BATAVIA PETANQUE ZEIST OPEN WEEKEND voor tripletten: het team van Mourad el Ansari, Kees Koogje en Martin Bakker presteerde het om in de finale de Franse Starmaster's van Didier Choupay, Jean-Piere Le Lons en Eric Grandin te verslaan met 13-7.
Waar de Fransen moeiteloos door de voorronden heen kwamen en met prachtig petanquespel de toeschouwers wisten te boeien met hun vele carreaus en feilloze porté's, hadden ze in de finale de grootste moeite zowel met plaatsen als schieten en kwamen niet verder dan 7 punten. Mourad wist daarentegen in deze partij vrijwel foutloos en haarscherp elke bal tot vlak bij het but te plaatsen. Kees en Martin kregen daardoor ook vleugels en als team lieten ze de Fransen in totale verwarring achter. Op de 3e en 4e plaats eindigden respectievelijk het Duitse team van Steffen Kleemann en het Nederlandse team van Theo van der Meer.
Winnaars van de Supermelee bij het promotietoernooi, waar jammer genoeg slechts 18 spelers aan meededen, werden Leo Roest, Annie van Wijk en Guido D'Heldt. In de finale versloegen zij Ans Severijnse, Alain Garnier en Theo Kraan. Na vier voorrondes hadden deze 6 deelnemers zich gekwalificeerd voor de finale om de Slot Zeist wisseltrofee. De twee triplettes bestonden elk uit 2 heren en 1 dame.
Voor het uitgebreide fotoverslag van Johan Huizinga klik hier.
Lees meer voor alle uitslagen.
Lees meer...
 
Meer...
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 Volgende > Einde >>

Resultaten 125 - 186 van 300

Actueel
09-02-2016   13.30 uur
Mêlee leden
09-02-2016   19.30 uur
Open super melee
11-02-2016   13.30 uur
Open hussel
13-02-2016   09.30 uur
Jeugdtraining
13-02-2016   13.00uur
WCTC
16-02-2016   13.30 uur
Laddercompetitie
16-02-2016   19.30 uur
Open super melee
Wie is on-line?
colofon | copyright