Home
Batavia Petanque
Inschrijven
Activiteitenkalender
Nieuws
Nieuws in de media
Jeugdnieuws
Vereniging
Sponsors
Informatie
Fotoalbum
Filmpjes
Bedrijfsuitje
Mailinglist
Links
Contact
Documenten
Column
Gastenboek
Website
Image Image
   Home  
23-11-2011: WIJZIGINGEN BESTUURSLEDEN TIJDENS ALV
Tijdens de Algemene Leden Vergadering (najaarsvergadering op 23 november jl.) is afscheid genomen van Annet van den Brink. Na drie jaar de rol van secretaris vervult te hebben, besloot zij zich niet herkiesbaar te stellen, waardoor het bestuur nu op zoek is naar een nieuw bestuurslid, die de rol van secretaris kan invullen. Op de foto bedankt voorzitter Edward van der Meulen Annet voor haar inzet en prettige samenwerking.
Lees meer...
 
20-11-2011: SONIA ZWAAL NEDERLANDS KAMPIOEN DAMES 2011

Tijdens de vandaag gehouden NK dames is het team van Sonia Zwaal (Les Cailloux), Barbara Kirpensteijn en Judith van der Eijnden Nederlands kampioen geworden. Zij wonnen de finale van het team van Jose Roos, Jeanette Spanjer en Nel de Zwart van PU Badhoevedorp.
Op een derde plaats eindigden Marina Blom, Katja van der Wouw en Katy Bosch (Les Cailloux) en vierde werden Denise van Arnhem (Les Cailloux), Elke van der Linden en Irma Smits. Gefeliciteerd dames!

Klik op de foto (met dank aan een trotse pa André) voor een vergroting.

 
16-11-2011: EEN DAGJE BIJ ...LES CAILLOUX IN ZEIST
Lees het artikel in Zeistersportmagazine door hier te klikken.
 
06-11-2011: NAJAARSDOUBLETTE: KEES EN MOURAD EERSTE, ROMULO EN ALDERT TWEEDE

Als alternatief voor de Herfstcyclus - dat vanwege te weinig inschrijvingen werd geannuleerd - vond op de laatste dag van deze cyclus de Najaarsdoublette bij Les Cailloux plaats. Het werd een gezellig en sportief toernooi met veel sterke teams uit heel Nederland die samen garant stonden voor een aantal zeer mooie partijen. In de finale troffen twee tireurs elkaar die een week eerder nog de eerste en tweede plaats veroverden bij de 1000 boules manifestatie in Nieuwegein: Kees Koogje en Romulo van Stockum. Dit keer werd het wederom een zege voor Kees Koogje, die met Mourad el Ansari een gedegen toernooi met winst afsloten tegen Romulo van Stockum en Aldert Hanemaayer. De derde plaats werd veroverd door Jelle Venema en Arjen Limonard.
Klik op de foto (met dank aan Brigitte van Remmerden-Houg) voor een vergroting. Lees meer voor alle uitslagen.
Lees meer...
 
29-10-2011: ROMULO LEVERT SUPERPRESTATIE OP 1000-BOULES
[flash][/flash
]

Romulo van Stockum (14 jaar) behaalde de 2e plaats van beste tireurs van Nederland. Met een score van 77 geraakte boules versloeg hij de overige 8 geplaatste spelers op het 1000-Boules festijn in Nieuwegein. Katy Bosch als enige vrouwelijk geplaatste deelnemer schoot 52 boules raak en Noël Kempeneers wist zijn titel van 2010 niet te prolongeren. Beste schutter werd Kees Koogje (MIDI Delft) met een score van 81.
Na afloop van de strijd tussen de 10 spelers werd reikhalzend uitgekeken naar het optreden van Philippe Quintais, de franse multi wereldkampioen.
Ook hij ging 100 boules schieten binnen de 10 minuten en begon veelbelovend door 19 boules op rij al raak te schieten, wat voor hem nog niemand had gepresteerd. Er kwam helaas al gauw de klad in en Philippe begon te missen. Uiteindelijk haalde hij slechts een score van 72. Quintais verklaarde dat hij z'n dag niet had. Romulo was extra trots dat hij beter had gescoord dan de wereldkampioen. Op de foto Katy, Romulo (met handtekening op z'n t-shirt van Philippe Quintais) en pa Ruben.
Voor een uitgebreide fotoreportage kijk op de site van 't Dupke door hier te klikken.

 
28-10-2011: ROMULO, KATY EN NOEL BEHALEN KWALIFICATIE 1000-BOULES SPEKTAKEL

Romulo en Katy zich hebben zich vandaag gekwalificeerd voor de Manifestatie 1000-boules in Nieuwegein.

Zaterdagavond 29 oktober 2011 treden de 10 beste tireurs van het Nederlandse petanque met en tegen elkaar in het strijdperk voor de finale van de Manifestatie 1000 BOULES 2011. De Les Cailloux-spelers Noël Kempeneers (winnaar 2010), Romulo van Stockum (14 jaar!) en Katy Bosch (beste tireuze) zullen het vaandel van Les Cailloux hooghouden! De wedstrijd wordt goudomlijst met een optreden van multi wereldkampioen Philippe Quintais uit Frankrijk!
Kijk voor meer informatie over dit unieke festijn op het Petanqueforum. Klik hier.
Voor de complete uitslagen van de voorronden van vandaag klik op: lees meer.
Klik op de foto voor een youtubefilmpje met Philippe Quintas van 1000-Boules in Frankrijk op 10 mei 2011.

 

Lees meer...
 
21-10-2011: WK'S JEUGD EN VROUWEN IN TURKIJE

Voor de laatste standen en nieuws: klik hier. Je komt dan op de website van het petanqueforum. Op de foto's: het jeugdteam, Romulo van Stockum in actie, die 12e werd tijdens de WK Jeugd tireerwedstrijden en het vrouwenteam met coaches.

 
08-10-2011: EUROCUP: LES CAILLOUX NIET DOOR NAAR FINALE
Zaterdag 8 oktober 2011 in het Petanquecentrrum te Nieuwegein is Les Cailloux uitgeschakeld door PC Joli-Bois - Brussel, België. België heeft zich daarmee geplaatst voor de finale in het eerste weekend van december. Won Les Cailloux nog met gemak (5-0) van Hribovci Dolsko uit Ljubljana, Slovenië, tegen Joli-Bois kreeg ze het zwaar te verduren in de 2e ronde en was het Europa avontuur ten einde.
Klik op de foto's (met dank aan René Melssen) voor een vergroting. Van links naar rechts: openingsceremonie, team Les Cailloux, team Hribovci en team Joli-Bois.
Lees meer voor de uitslagen. Klik hier voor een belgisch krantenartikel.
Lees meer...
 
25-09-2010: RICK MELSSEN EN ROMULO VAN STOCKUM WINNEN VEENDORPTOERNOOI
Bij Jeu de Boulesvereniging Bulderbaan werd zondag 25 september 2011 het ‘open’ Veendorptoernooi gespeeld. Het toernooi was sterk bezet met enkele nationale topspelers en een afvaardiging van de nationale jeugdselectie. De finalepartij werd gewonnen door twee spelers uit de nationale jeugdselectie. Rick Melssen (17) en Romulo van Stockum (14) (foto), beiden van CdP "Les Cailloux" werden uiteindelijk toernooiwinnaars na een spetterende finalepartij tegen de iets oudere Tim van Drunen en Arjen Limonard.
 
08-09-2011: CLUB TEAM COMPETITIE 2011 MET 4 TEAMKAMPIOENEN!

De finales van de CTC 2011 zijn weer gespeeld op donderdagavond 8 september 2011. Het hoofdklasse team van captain Paul van Eijkelenborg is voor de 15e maal achtereen kampioen geworden. In de 2e klasse zijn kampioen geworden de teams van captain René Melssen, John van Ravenswaaij en Bernard Baakman en promoveren daarmee naar de 1e klasse; waar vorig jaar het hoofdklasseteam van Paul alle wedstrijden ongeslagen bleef, wist dit jaar het nieuwe team van John van Ravenswaaij als enige team van alle klasses alle wedstrijden ongeslagen te blijven. Het nieuwe team van Patrick Bosch behaalde de 2e plaats in de hoofdklasse.
Klik op de foto's voor een vergroting. Klik op Lees meer .... voor meer foto's.

Lees meer...
 
31-07-2011: LES CAILLOUX PLAATST ZICH IN BRATISLAVA ALS EERSTE IN DE EUROPACUP!!

Resultaten zaterdag 30 juli: Les Cailloux heeft in de eerste ronde met 2-3 verloren van het Finse PSC Jarvenpaa, dat op papier de sterkste tegenstander is.
Het Slowaakse Jewel CP Bratislava werd vrij makkelijk met 5-0 verslagen. De derde ronde was LC-team vrij.
Morgen tegen SK Optima uit Estland en daarna tegen Carrefour PC uit Jersey.

Resultaat zondag 31 juli 2011: Les Cailloux plaatst zich in Bratislava als eerste in de Eurocup!
Een prima prestatie van dit verjongde team met o.a. Romulo van Stockum, Sonia Zwaal en Moussa Agzoul! Dat betekent dat we de volgende ronde op 8 en 9 oktober weer thuis kunnen spelen! Klik op de foto voor een vergroting.
Voor meer info volg e.e.a. op het petanqueforum, zie http://petanqueforum.nl/forum/viewtopic.php?f=24&t=1915&p=23887#p23879.
De Europese ranking met de laatste stand is te zien op: http://www.eurotopteams.com/petanque/club.php, met Les Cailloux op plaats 6!

 
24-07-2011: OPEN MIX OPNIEUW GEWONNEN DOOR LISA ZWAAL EN KEES KOOGJE

Regen, regen en nog eens regen kenmerkte deze zomer-open-mix van 24 juli 2011. De eerste partij werd nog door alle 36 teams buiten gespeeld, maar al gauw waren de meesten drijfnat en werd er vanaf de tweede partij de keuze open gelaten om ook binnen te spelen, waarvan dankbaar gebruik werd gemaakt. Slechts enkele diehards bleven gewoon buiten boulen. Na drie partijen werden de teams, afhankelijk van de resultaten, ingedeeld in 5 poules, waar in totaal 18 prijzen te verdelen vielen. De hoofdprijs was deze keer - evenals in 2010 - opnieuw voor het team Lisa Zwaal en Kees Koogje, die in de finale weinig moeite had tegen het team Simone van Middelaar en Pascal Wijnstekers. Klik op de foto voor een vergroting. Voor alle uitslagen klik op: lees meer.

Lees meer...
 
03-07-2011: FINALE BATAVIA PETANQUE: FRANKRIJK VERSLAAT DUITSLAND MET 13-5.
Op de 2e en laatste dag van het BATAVIA PETANQUE weekend bereikten Frankrijk en Duitsland de finale. In de halve finale versloeg het Franse team Didier Choupay en Jean-Pierre Le Lons het team van Kees Koogje en Noël Kempeneers en het Duitse team Mika Everding en Niclas Zimmer won van Ferdinand Wiese en Frank Schepers. De finale kreeg daarmee dan ook een echt internationaal karakter. En internationaal was het sportpetanque weekend zeker in Zeist, met de deelname van meer dan twintig buitenlandse teams op beide dagen. De opzet en doelstelling van het - door de NJBB gesubsidieerde - toernooi mag hiermee zeker geslaagd worden genoemd.

Aan het Doubletten Promotietoernooi deden 54 teams mee. Na 4 voorrondes waren er maar liefst 6 teams die alle 4 de partijen gewonnen hadden. De 2 beste teams streden om de Slot Zeist wisseltrofee en de volgende twee teams om de 3e plaats. De finale werd met 13-2 gewonnen door Gerjan de Roos en Elly Prins tegen Dick Schoonheim en Henk Edens. De strijd om de derde plaats werd met 13-5 beslist door de 7-jarige Rens de Roos en Maarten van der Meer. Vierde werden Karel Christ en Koen Verf.
De fotoreportage van Johan Huizinga is te zien op de link hier.
Lees meer voor alle uitslagen.
Lees meer...
 
02-07-2011: NEDERLANDS TEAM VERSLAAT FRANSE WERELDKAMPIOEN!!

Wat een stunt op de 2e editie van het BATAVIA PETANQUE ZEIST OPEN WEEKEND voor tripletten: het team van Mourad el Ansari, Kees Koogje en Martin Bakker presteerde het om in de finale de Franse Starmaster's van Didier Choupay, Jean-Piere Le Lons en Eric Grandin te verslaan met 13-7.
Waar de Fransen moeiteloos door de voorronden heen kwamen en met prachtig petanquespel de toeschouwers wisten te boeien met hun vele carreaus en feilloze porté's, hadden ze in de finale de grootste moeite zowel met plaatsen als schieten en kwamen niet verder dan 7 punten. Mourad wist daarentegen in deze partij vrijwel foutloos en haarscherp elke bal tot vlak bij het but te plaatsen. Kees en Martin kregen daardoor ook vleugels en als team lieten ze de Fransen in totale verwarring achter. Op de 3e en 4e plaats eindigden respectievelijk het Duitse team van Steffen Kleemann en het Nederlandse team van Theo van der Meer.
Winnaars van de Supermelee bij het promotietoernooi, waar jammer genoeg slechts 18 spelers aan meededen, werden Leo Roest, Annie van Wijk en Guido D'Heldt. In de finale versloegen zij Ans Severijnse, Alain Garnier en Theo Kraan. Na vier voorrondes hadden deze 6 deelnemers zich gekwalificeerd voor de finale om de Slot Zeist wisseltrofee. De twee triplettes bestonden elk uit 2 heren en 1 dame.
Voor het uitgebreide fotoverslag van Johan Huizinga klik hier.
Lees meer voor alle uitslagen.
Lees meer...
 
18-06-2011: SLOTDAG JEUGD

Het trainingsseizoen voor de jeugd zit er weer op. Elke zaterdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur kunnen jeugdleden, ook van andere verenigingen, de trainingslessen en oefeningen bij Les Cailloux volgen, die door de eigen trainers van de vereniging worden gegeven. Naast de wekelijkse trainingen organiseert Les Cailloux twee maal per jaar een jeugdtoernooi, een heus Open Utrechts Jeugd Kampioenschap, waar deelnemer uit het gehele land aan mee doen. Zoals gebruikelijk vindt er aan het eind van het seizoen een slotdag plaats; de jeugdleden, ouders (tevens vrijwilligers) en trainers zijn dan uitgenodigd voor een gezellige middag met partijtjes boulen, boulespelletjes en een fijne barbecue tot slot. Deze keer zat het weer helaas niet mee, zodat uitgeweken moest worden naar de binnenbanen en de kantine. De pret was er niet minder om en iedereen werd weer verrast met een cd (de 10e editie alweer) en deze keer een tatoo met het logo van Les Cailloux.

 
05-06-2011: TWEE PROMOTIES EN EEN KAMPIOEN EREKLASSE OP SLOTDAG NC

Het talententeam Romulo van Stockum, Leroy van Arnhem en Aldert Hanemaaijer werd kampioen in de hoofdklasse en promoveert naar de Ereklasse! Een topprestatie voor dit team met twee jeugdleden. Het ereklasseteam Erik Telkamp, Essa Agzoul en Noël Kempeneers heeft zijn titel van vorig jaar geprolongeerd en is opnieuw kampioen geworden in deze hoogste klasse van de NC. Les Cailloux heeft nu weer vier plaatsen in de ereklasse van de NC. Een ander team wat promoveerde van de 2e naar de 1e klasse is het team Moussa Agzoul, Sebastiaan Diemel en Denise van Arnhem. Overige teams in de verschillende klasses hebben zich kunnen handhaven. Klik hier voor alle uitslagen van de Ere- en Hoofdklasse en klik hier voor de overige klassen.
Op de foto (met dank aan Theo van der Meer): Erik, Essa en Noël.

 
03-06-2011: HELPENDE HANDJES 2011 BIJ ‘t JAGERSHUYS

[flash][/flash
]
Dit jaar vond de Helpende Handjes avond plaats op een externe locatie. Het bestuur had de keuze gemaakt voor ’t Jagershuys om de vele vrijwilligers te bedanken voor hun inzet voor onze vereniging. Een locatie waar een aantal leden nog nostalgische herinneringen aan heeft, want voordat Les Cailloux in 1977 werd opgericht, werd er al door een enthousiaste groep op deze locatie gebould. Onder het genot van een drankje en lekkere hapjes werd er met veel plezier een potje gebould op de paden in het bos rond het restaurant, waarna in het restaurant een heerlijke pannenkoek werd genuttigd. Liefhebbers gingen daarna nog een potje boulen en Henk van Helmondt werd winnaar van de Helpende Handjes Trofee 2011. Voor een uitgebreide fotoreportage van Annet van den Brink klik hier.

 
28-05-2011: LEROY VAN ARNHEM EN RICK MELSSEN WEER NEDERLANDS KAMPIOEN JUNIOREN

Successen voor jeugdleden van Les Cailloux bij het Nationale Kampioenschap Jeugd.
Op zaterdag 28 mei hebben Rick Melssen en Leroy van Arnhem, samen met hun maatje Elke van der Linden uit de Nationale Jeugd Selectie in Leidschendam bij Grand Cru hun titel bij de junioren geprolongeerd.
Op de linkerfoto de kampioenen met v.l.n.r. Rick Melssen, Elke van der Linden en Leroy van Arnhem.
Klik op de foto's voor een vergroting. Lees verder voor meer informatie over het NK Jeugd.

Lees meer...
 
28-05-2011: HENK VAN BOESCHOTEN NEDERLANDS KAMPIOEN VETERANEN

Bij de veteranen heeft Henk van Boeschoten (Les Cailloux), samen met Italo Pilorsi en Ruud Sakes de Veteranen titel veroverd in Leidschendam bij Grand Cru. Het aantal deelnemende teams op dit nationale kampioenschap voor veteranen (55+) was 18. Het team van Henk, Ruud en Italo won de finale met 13-3 van het PUK team bestaande uit Jos Bunel, Fred Kops en Wim Steenbergen. Winnaar van het troosttoernooi werd het mixteam van Cees de Ligt (Les Cailloux), die samen speelde met Cees Clijnk en Jan van Wilgenburg.
Op de linkerfoto de kampioenen in het geel v.l.n.r. Ruud Sakes, Henk van Boeschoten en Italo Pilorsi. Klik op de foto's voor een vergroting.

 
22-05-2011: PATRICK BOSCH 3E MAAL NATIONAAL KAMPIOEN ENKELSPEL

Vandaag heeft Patrick Bosch bij PC Oisterwijk zijn titel Nederlands Kampioen Enkelspel met succes geprolongeerd.
96 Nationale deelnemers deden mee aan dit Nederlands Kampioenschap. Voor Patrick is dit al de 3e maal, want ook in 2008 en 2010 werd hij Nederlands kampioen. In 2009 werd Mourad El Ansari nog kampioen en Noël Kempeneers in 2007, waarmee deze titel inmiddels vijf jaar lang in bezit is van spelers die nu lid zijn bij Les Cailloux.
Voorzitter Edward van der Meulen feliciteerde Patrick namens het bestuur afgelopen maandagavond op de vereniging tijdens de Euro Doubletten met dit geweldige succes. Klik op de foto voor een vergroting. Klik hier voor de volledige uitslag.

 
11-05-2011: JOHAN HUIZINGA BENOEMD TOT LID VAN VERDIENSTE
Tijdens de Algemene Leden Vergadering op 11 mei 2011, waarin Johan Huizinga aftrad als bestuurslid, is hij door het bestuur benoemd als Lid van Verdienste. Deze eretitel viel hem ten deel voor zijn jarenlange inzet voor de vereniging: 10 jaar bestuurslid, waarvan 8 jaar in de functie van penningmeester. Na Roel Telkamp (18 jaar) was Johan het langstzittende bestuurslid van Les Cailloux. Voorzitter Edward van der Meulen spelde hem de begeerde verenigingsspeld op.
Verder heeft de ALV het jaarverslag en de jaarrekening goedgekeurd en werd het bestuur met applaus décharge verleend voor het gevoerde financiële beleid. Daarnaast heeft de ledenvergadering het bestuursvoorstel voor het invoeren van de C-licentie voor spelers die bij een andere vereniging lid zijn goedgekeurd.
 
01-05-2011: PATRICK BERTRAND CLUBKAMPIOEN 2011 ENKELSPEL

Het clubkampioenschap 2011 enkelspel is gewonnen door Patrick Bertrand. Hij won de finale van de titelhouder uit 2007 Henk van Helmondt met 13-5. Op plaats drie en vier eindigden Hans de Jong en Bart Kouveld. In de B-poule won Ruben van Stockum met 13-8 in de finale van Riet Geertzen. Hier eindigden op plaats drie en vier Fred Zumbrink en Bas Canninga. Deze sportieve dag kenmerkte zich verder door een uitstekende wedstrijdleiding en fijne sfeer met schitterend weer, prima verzorging voor de inwendige mens en zelfs met deelname van een nieuw lid, die nog maar een paar maanden speelt en het boulen zo leuk vindt dat hij zich nu al durft te wagen aan een heus toernooi . Als dat geen navolging verdient!
Op de foto met wisselbeker Patrick en de overige prijswinnaars van dit door 16 deelnemers (een verdubbeling t.o.v. vorig jaar!) gespeelde clubkampioenschap.

Klik op de foto voor een vergroting en klik hier voor een fotoreportage.

 
Meer...
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 Volgende > Einde >>

Resultaten 125 - 186 van 292

Actueel
10-10-2015   09.30 uur
Jeugdtraining
10-10-2015   13.00 uur
WCTC + NPC
13-10-2015   13.30 uur
Laddercompetitie
13-10-2015   19.30 uur
Open super melee
15-10-2015   13.30 uur
Open hussel
17-10-2015  
Geen jeugdtraining
20-10-2015   13.30 uur
Męlee leden
Wie is on-line?
We hebben 1 gast online
colofon | copyright