Home
Batavia Petanque
Inschrijven
Activiteitenkalender
Nieuws
Nieuws in de media
Jeugdnieuws
Vereniging
Sponsors
Informatie
Fotoalbum
Filmpjes
Bedrijfsuitje
Mailinglist
Links
Contact
Documenten
Column
Gastenboek
Website
Image Image Image
   Home  
23-03-2012: MAN-VROUW CYCLUS GEWONNEN DOOR JANNEKE EN KHALID
Vrijdagavond 23 maart 2012 was alweer de laatse avond van de jaarlijke man-vrouw cyclus bij Les Cailloux.
De hoofdwinnaars van deze cyclus waren Janneke Gravesteijn en Khalid Elyazidi. In de prijzen vielen verder:
2e plaats: Monique Hilbrands en Essa Agzoul, 3e plaats: Brigitte van Remmerden en Johan Huizinga, 4e plaats: Irini Kalivianakis en Ahmed El Abassi, 5e plaats: Katy Bosch en Moussa Agzoul (winnaars van vorig jaar), 6e plaats: Loes Smits en Joop Pols, ook een 6e plaats vanwege gelijke stand voor Irma Smits en Ferry Kamps en een 8e plaats voor Mies en Albert Wuring. Klik op de foto's voor een vergroting. Ga naar Lees meer .......voor de volledige uitslagen.
Lees meer...
 
20-03-2012: FINALE LADDERCOMPETITIE 2011-2012 GEWONNEN DOOR JOS WESTERVELD EN GOZIEN DONATH
Zoals elk jaar geniet de laddercompetitie van de dinsdagmiddaggroep een grote belangstelling. 10 Dinsdagmiddagen wordt er fanatiek, maar zeker sportief en gezellig gebould en gestreden voor de eeuwige roem. Afgelopen dinsdagmiddag 20 maart vond de grote finale plaats van de cyclus 2011-2012. Bij de mannen stonden in de finale: Wieger Bosma, Wim van Galen, Arie Lutteke en Jos Westerveld. Bij de vrouwen waren dit: Gozien Donath, Joke van Dorresteijn, Marta van Koetsveld en Riet Kosterman. In een onderlinge competitie wordt uitgemaakt wie zich ladderkampioen 2011-2012 bij de mannen en bij de vrouwen mag noemen. De laatste wedstrijd bij de mannen en vrouwen wordt onder toeziend oog van alle aanwezige leden gespeeld. Het was een spannende strijd zowel bij de vrouwen als de mannen. Uiteindelijk wordt bij de mannen ladderkampioen 2011-2012: Jos Westerveld. Bij de vrouwen wordt Ladderkampioen 2011-2012: Gozien Donath.
Met bijzondere dank aan Hans de Jong die bij alle wedstrijden de wedstrijdleiding voor zijn rekening nam en aan Beb Tessers en Bert Kirpensteijn die bij alle wedstrijden de bardiensten verzorgden. Tekst en foto's Gerard van Dorresteijn.
 
10-03-2012: LES CAILLOUX KAMPIOEN WCTC AFDELING ZES
De laatste dag van de Winter Club Team Competitie kende op zaterdag 10 maart in Zeist een spannend slot in de hoofdklasse. Het team Les Cailloux 2 van captain René Melssen had op voorhand een kleine kans om nog kampioen te worden, maar had dat niet meer in eigen hand. Eerst moest er gewonnen worden van Boulamis. Dat lukte met 7-2. Ondertussen speelde Les Taxateurs voor behoud in de hoofdklasse tegen koploper De Gooiers een ongekend spannende wedstrijd. Deze werd uiteindelijk met 6-3 beslecht door Les Taxateurs. Met deze resultaten kwam Les Cailloux 2 op gelijke hoogte met De Gooiers en werd kampioen door een beter saldo.
Les Cailloux 1 van captain Jos Westerveld speelde voor behoud in de hoofdklasse en slaagde daarin door een 6-3 overwinning op DOSC.
Op de foto het kampioensteam van Les Cailloux, staand v.l.n.r.: Guillaume Spiering, Ferry Kamps, Bart Kouveld, Henk van Helmondt, René Melssen en Maarten Jaegers. Hurkend v.l.n.r.: Ruben van Stockum, Romulo van Stockum, Rick Melssen en Leroy van Arnhem. Niet op de foto Katy Bosch en Cees de Ligt.
 
08-03-2012: RESULTATEN WINTER DOUBLETTE COMPETITIE 2011-2012

Donderdag 8 maart vond de finale plaats van de afdelingscompetitie: de WDC 2011-2012. 10 Avonden werd er in deze competitie gespeeld op de verschillende lokaties binnen afdeling 6. De resultaten voor teams van Les Cailloux waren: Hoofdklasse: kampioen voor de 11e maal op rij: Erik Telkamp en Essa Agzoul en een 2e plaats voor Ahmed el Abassi en Khalid Elyazidi. 1e Klasse: kampioen en gepromoveerd naar de hoofdklasse: André Zwaal en Cees de Ligt; een 3e plaats en net niet gepromoveerd Ruben van Stockum en Johan Huizinga. 2e Klasse: kampioen en gepromoveerd naar de 1e klasse: René en Rick Melssen; 2e plaats en gepromoveerd naar de 1e klasse: Leo Roest en Wieger Bosma. 3e Klasse: een 3e en 4e plaats en gepromoveerd naar de 2e klasse voor resp.: Jannie Sluijter en Jan van Koetsveld en Joke van Dorresteijn en Hans de Jong.

 

 
03-03-2012: LES CAILLOUX ONTTROOND ALS NATIONAAL CLUBKAMPIOEN
Zaterdag, 3 maart 2012. Tijdens het finale-weekeinde in de accommodatie van de JBV 't Zwijntje in Apeldoorn moest Les Cailloux als vertegenwoordiger van afdeling 6 in de kwartfinale met 2-3 zijn meerdere erkennen in het team van PV Tilburg. De afgelopen twee edities gaf de nationale titel Les Cailloux recht op deelname aan de Europa Cup voor Clubs. Daarin bereikte het clubteam de kwartfinales. Het NK Verenigingen 2012 werd uiteindelijk gewonnen door de thuisclub 't Zwijntje, dat in de finale PV Tilburg met 3-0 de baas bleef.
Klik op de foto (met dank aan Theo vd Meer) voor een vergroting.
 
26-02-2012: EERSTE OPEN HUSSEL OP ZONDAG GROOT SUCCES!
Op veler verzoek is op zondag 26 februari 2012 de eerste Open Hussel georganiseerd. Het werd meteen een succes met maar liefst 62 deelnemers, een gezellige sfeer en mooie prijzentafel. De indeling was aldus 28 doubletten en 2 tripletten per speelronde. Na vier partijen à la melée waren er vier spelers die alle vier de partijen wisten te winnen. Slechts twee deelnemers hadden 0 winstpartijen. Als eerste eindigde Margreet Führen. De nummers twee tot en met vier waren respectievelijk Tom Martens, Karel Kuik en Ernst Corbeek.
Door dit succes zal de wedstrijdcommissie in de toekomst nog meer van dit soort toernooien op de kalender gaan zetten.
Klik op de foto's (met dank aan Jac Houg) voor een vergroting.
 
24-02-2012: ERIK TELKAMP 25 JAAR LID VAN LES CAILLOUX
Vlak voor aanvang van de man/vrouw cyclus op vrijdagavond 24 februari 2012 werd Erik Telkamp even in het zonnetje gezet door voorzitter Edward van der Meulen. Ten overstaan van alle deelnemers en deelneemsters memoreerde Edward dat Erik al 25 jaar aaneengesloten lid is van Les Cailloux. Als puber van 13 werd hij al door pa Roel bij Les Cailloux aangemeld als jeugdlid. Erik heeft zich dan ook ontwikkeld tot een bekende topbouler in Nederland en heeft in het Nederlandse boulewereldje al menig kampioenschap op zijn naam staan, zoals NK Jeugd Triplette, Boule d 'Or, NK Enkelspel en NK Doublette. Met trots kreeg hij de verenigingsspeld door de voorzitter opgespeld en ontving tevens een bos bloemen voor deze mijlpaal.
Klilk op de foto (met dank aan Brigitte van Remmerden) voor een vergroting.
 
29-01-2012: VOLLE BAK VOOR 2E EDITIE GEHAKTBALLENTOERNOOI VOOR SEXTETTES

Ruim voor de uiterste inschrijfdatum was de 2e editie van het door Eef van den Brink bedachte gehaktballentoernooi al vol! Een ongekend succes voor dit nieuwe jaarlijke toernooi voor leden van Les Cailloux. 10 Teams (60 deelnemers) streden voor de Gehaktballen-wisselbeker. Elk team speelde twee partijen tripletten en twee partijen doubletten. Twee teams eindigden met zeven gewonnen partijen: het Meatballteam van captain Hans van Schaik en het Mixteam van captain Johan Huizinga. Door een hoger aantal saldopunten ging de eer naar het Meatballteam en mocht de wisselbeker in ontvangst nemen. Het Meatballteam droeg bij monde van invaller Guillaume Spiering de eerste prijs op aan Harrie en Astrid Fedi, die wegens zeer ernstige ziekte van Harrie niet aanwezig konden zijn. Alle leden en bestuur wensen hen veel sterkte in deze moeilijke en zware periode. (n.b.: op 5 februari jl. is Harrie helaas overleden). De derde plaats ging naar het Equipe Jeunes et Anciens, een jeugdteam met captain Rick Melssen en één oudere jongere (Paul van Eijkelenborg) erbij. Na de prijsuitreiking was het tijd voor de gezamenlijke maaltijd van uiteraard stampotten met gehaktballen, met dank aan Henk van Helmondt. De wedstrijdleiding en de vrijwilligers achter de bar maakten dat alles tot in de puntjes verzorgd was en iedereen moe maar voldaan weer huiswaarts kon keren. Op de foto's de winnende teams; klik op de foto's voor een vergroting. Voor een uitgebreide fotoreportage klik hier.

 

 
22-01-2012: LES CAILLOUX DOOR HET OOG VAN DE NAALD NVK AFDELINGSKAMPIOEN!


Met een 3-2 overwinning heeft het eerste team van Les Cailloux vandaag in Nieuwegein nipt van De Gooiers gewonnen en zich daarmee geplaatst voor de landelijke eindronde van het Nederlands Verenigingskampioenschap op 3 en 4 maart in Apeldoorn.

De loting koppelde Les Cailloux 1 aan PVN en Les Cailloux 2 aan De Gooiers. Het eerste team had vrijwel geen moeite met PVN en won overtuigend en snel met 5-0. Bij Les Cailloux 2 was het een stuk spannender. Na de triplette ronde was de tussenstand 1-1 en daarmee alles mogelijk. De eerste doublette partij werd verloren en de tweede gewonnen, dus bleef het spannend tot de laatste partij - die ruim twee duurde - en uiteindelijk werd gewonnen door De Gooiers.
De finale ronde van Les Cailloux 1 tegen De Gooiers kende vrijwel hetzelfde verloop: 1-1 na de triplette ronde en vervolgens een snelle achterstand van 1-2. De laatste twee doublettes ontwikkelden zich tot een ware thriller. Op hetzelfde moment werd een 12-12 stand in alle twee de partijen bereikt. Beide werden in het voordeel van Les Cailloux 1 beslist, waarmee het kampioenschap werd bereikt. Op de foto beide Les Cailloux teams.

 
20-01-2012: LES CAILLOUX 2 PLAATST ZICH VOOR EINDRONDE NVK IN AFDELING 6
Het tweede team van Les Cailloux heeft vanavond in de strijd voor het Nederlands Verenigings Kampioenschap in Nieuwegein met 4-1 gewonnen van Les Taxateurs. Voor Les Cailloux 2 speelden een mix van jong en oud: Liza en André Zwaal, Leroy van Arnhem, Rick Melssen, Aldert Hanemaaijer en Bart Kouveld. Na de triplette ronde stond ons team al overtuigend met 2-0 voor, zodat nog slechts een doublette winstpartij genoeg zou zijn. Toch werden alle drie de partijen uitgespeeld. De 4-1 eindstand betekent dat a.s. zondag twee teams van Les Cailloux meedoen met teams van De Gooiers en PVN om het afdelingskampioenschap, waarmee plaatsing voor de landelijke eindronde wordt bereikt op 3 en 4 maart in Apeldoorn.
 
08-01-2012: NIEUWJAARSTOERNOOI 2012 GEWONNEN DOOR HANS VAN SCHAIK

Op zondag 8 januari 2012 vond bij Les Cailloux de Nieuwjaarsreceptie plaats met zoals gebruikelijk het bijbehorende toernooitje waar gestreden werd om de Nieuwjaars Wisseltrofee. Op de goed bezochte receptie met meer dan voldoende oliebollen en champagne was het uitstekend vertoeven waar de vele leden al dan niet met familieleden bijeenkwamen en elkaar het beste wensten voor het komende jaar. Per 1 januari 2012 zijn er weer vier trouwe leden van Les Cailloux, die al 25 jaar lid zijn, bijgekomen: Jopie Stoltz, Dick Hansen, Erik Telkamp en Truus Kromme Zuidervaart. Zij kwamen in aanmerking voor de begeerde verenigingsspeld. Jopie en Hans kregen deze van voorzitter Edward van der Meulen opgespeld. Helaas konden Erik en Truus wegens andere bezigheden niet aanwezig zijn om de speld in ontvangst te nemen.
Hans van Schaik won deze maal de Nieuwjaars Wisseltrofee met een nipte overwinning van 1 punt op Ruben van Stockum en 2 punten op Johan Huizinga, die daarmee respectievelijk 2e en 3e werden. Op de foto's van links naar rechts: Jopie Stoltz, Dick Hansen en Hans van Schaik. Klik op de foto's voor een vergroting. Voor een fotoreportage van de middag klik hier.

 
28-12-2011: ASPIRANT ROMULO WINT BIJ JUNIOREN, PUPIL NADINE VEROVERT SLOPERSTROFEE 2011.
Het Oliebollen Jeugdtoernooi 2011 dat traditioneel tussen Kerst en Oud & Nieuw georganiseerd wordt door Folâtre in Pijnacker, was dit jaar goed bezocht: 24 doubletten, waarvan 9 uit België. In drie daarvan jeugdspelers van Les Cailloux, en niet zonder succes!
Het aspirantenteam van Romulo van Stockum met Toby Rauwhorst dat al drie jaar achter elkaar bij de aspiranten had veroverd, werd nu uitgedaagd om mee te doen bij de junioren. Met klinkende overwinningen in met name de halve finale en finale behaalden zij ook in deze leeftijdscategorie de winst.
Bij de aspiranten streden Esmée en Nadine Gilliéron mee voor de prijzen. Een fraaie 3e prijs was hun deel. Na de finales werd een deel van de speelhal omgebouwd tot een schiettent. Een balk met daarop aardewerk waarop lustig werd getireerd. Ook hier werd zeer gedreven en met enorme inzet geprobeerd om de vazen, bloempotten, de kop en schotels en natuurlijk de stenen olifanten, eenden, kippen en andere beesten niet heel te laten. Nadine bracht de wedstrijdleider in herinnering dat ze nog een paar dagen pupil was. Vanaf 5 meter afstand liet ze met 6x raak uit 6 pogingen alle tireurs achter zich en veroverde zij de Sloperstrofée 2011.
 
18-12-2011: KERSTOERNOOI 2011 GEWONNEN DOOR JOKE EN RENÉ VAN DORRESTEIJN

Het Kersttoernooi 2011 was ouderwets gezellig en weer lekker druk bezocht. 26 Teams speelden vier partijen in een gezellige en gemoedelijke sfeer. Slechts twee teams wonnen alle vier de partijen, waarbij Joke en René van Dorresteijn als beste uit de bus kwamen. Een prima prestatie, temeer daar René als introducé weinig boule-ervaring had. Op een tweede plaats eindigden Astrid Fedi en Ruben van Stockum. De overige prijzen werden, zoals gebruikelijk bij een clubtoernooi, verloot onder de overige deelnemers. Voor het jongste team van Monica en Liza was er nog een speciale aanmoedigingsprijs. De verzorging door de vrijwilligers achter de bar, de lekkere hapjes tussendoor en de wedstrijdleiding waren uitstekend geregeld, zodat iedereen weer met een goed gevoel huiswaarts ging. Op de foto alle prijswinnaars.
Voor meer foto's (met dank aan Annet en Brigitte): klik hier.

 
27-11-2011: MARIUS HENDRIKSEN EN MARTIEN DONATH WINNAARS SNERTTOERNOOI
Afgelopen zondag 27 november werd het jaarlijkse Snerttoernooi voor clubleden en introducees bij Les Cailloux gespeeld. Dit jaar hadden zich helaas behoorlijk wat minder teams ingeschreven (zestien) dan vorig jaar, maar werd het toch een gezellig toernooi, mede dankzij de wedstrijdleiding van Henk Schenk, de snert van Henk van Helmondt en de bar vrijwilligers. Op de eerste plaats eindigden Marius Hendriksen en Martien Donath en een tweede plaats was voor Carina van der Lee en Bas Canninga. Beide teams hadden alle vier partijen gewonnen, maar het team van Marius en Martien had een beter saldo. De overige twee beschikbare prijzen werden onder de andere deelnemers verloot, zodat toch iedereen kans maakte om alsnog een prijs mee naar huis te kunnen nemen. Voor volgend jaar staat er zeker weer een Snerttoernooi op het programma van de wedstrijdcommissie en hopelijk schrijven zich dan wel veel meer enthousiaste deelnemers in.
 
26-11-2011: LEROY VAN ARNHEM EN RICK MELSSEN JUNIORENKAMPIOEN OPEN UTRECHTS

Bij de 18e editie van het Open Utrechts Jeugd Kampioenschap zijn Leroy van Arnhem en Rick Melssen kampioen geworden bij de junioren. Het was voor hen niet de eerste keer, maar wel de laatste keer, want volgend jaar worden beide spelers van Les Cailloux 18 jaar en zijn dan geen jeugdspelers meer.
Tweede werd Romulo van Stockum (Les Cailloux) met Lieke van der Voort (Petangeske) en derde Liza Zwaal (Les Cailloux) met Rick van Lier (Près le But).
Op de foto de winnaars van de junioren op het vernieuwde podium.

Klik op de foto (met dank aan Liza) voor een vergroting. Voor de uitgebreide fotoreportage klik HIER.

Lees meer...
 
25-11-2011: CAPTAINSCUP NA VIJF JAAR WEER TERUG BIJ LES CAILLOUX

Dit jaar organiseerde afdeling zes van de NJBB op vrijdag 25 november de captainscup bij De Gemshoorn in Soest. De captainscup is niet alleen een gezellig samenzijn met de bestuursleden van alle verenigingen uit de afdeling, maar nadere kennismaking en versteviging van onderlinge contacten in een ongedwongen sfeer zijn hierbij ook belangrijke elementen; daarnaast worden op zo’n avond ook twee partijen petanque gespeeld. Namens Les Cailloux waren Edward van der Meulen, Paul van Eijkelenborg, René Melssen en het kersvers bestuurslid Bep Tessers aanwezig. Samen zorgden zij voor een optimale score - waarbij vooral Bep het meest positieve saldo tot stand bracht en de captainscup weer naar Zeist meegebracht kon worden! Klik op de foto voor een vergroting.

 
23-11-2011: WIJZIGINGEN BESTUURSLEDEN TIJDENS ALV
Tijdens de Algemene Leden Vergadering (najaarsvergadering op 23 november jl.) is afscheid genomen van Annet van den Brink. Na drie jaar de rol van secretaris vervult te hebben, besloot zij zich niet herkiesbaar te stellen, waardoor het bestuur nu op zoek is naar een nieuw bestuurslid, die de rol van secretaris kan invullen. Op de foto bedankt voorzitter Edward van der Meulen Annet voor haar inzet en prettige samenwerking.
Lees meer...
 
20-11-2011: SONIA ZWAAL NEDERLANDS KAMPIOEN DAMES 2011

Tijdens de vandaag gehouden NK dames is het team van Sonia Zwaal (Les Cailloux), Barbara Kirpensteijn en Judith van der Eijnden Nederlands kampioen geworden. Zij wonnen de finale van het team van Jose Roos, Jeanette Spanjer en Nel de Zwart van PU Badhoevedorp.
Op een derde plaats eindigden Marina Blom, Katja van der Wouw en Katy Bosch (Les Cailloux) en vierde werden Denise van Arnhem (Les Cailloux), Elke van der Linden en Irma Smits. Gefeliciteerd dames!

Klik op de foto (met dank aan een trotse pa André) voor een vergroting.

 
16-11-2011: EEN DAGJE BIJ ...LES CAILLOUX IN ZEIST
Lees het artikel in Zeistersportmagazine door hier te klikken.
 
06-11-2011: NAJAARSDOUBLETTE: KEES EN MOURAD EERSTE, ROMULO EN ALDERT TWEEDE

Als alternatief voor de Herfstcyclus - dat vanwege te weinig inschrijvingen werd geannuleerd - vond op de laatste dag van deze cyclus de Najaarsdoublette bij Les Cailloux plaats. Het werd een gezellig en sportief toernooi met veel sterke teams uit heel Nederland die samen garant stonden voor een aantal zeer mooie partijen. In de finale troffen twee tireurs elkaar die een week eerder nog de eerste en tweede plaats veroverden bij de 1000 boules manifestatie in Nieuwegein: Kees Koogje en Romulo van Stockum. Dit keer werd het wederom een zege voor Kees Koogje, die met Mourad el Ansari een gedegen toernooi met winst afsloten tegen Romulo van Stockum en Aldert Hanemaayer. De derde plaats werd veroverd door Jelle Venema en Arjen Limonard.
Klik op de foto (met dank aan Brigitte van Remmerden-Houg) voor een vergroting. Lees meer voor alle uitslagen.
Lees meer...
 
29-10-2011: ROMULO LEVERT SUPERPRESTATIE OP 1000-BOULES
[flash][/flash
]

Romulo van Stockum (14 jaar) behaalde de 2e plaats van beste tireurs van Nederland. Met een score van 77 geraakte boules versloeg hij de overige 8 geplaatste spelers op het 1000-Boules festijn in Nieuwegein. Katy Bosch als enige vrouwelijk geplaatste deelnemer schoot 52 boules raak en Noël Kempeneers wist zijn titel van 2010 niet te prolongeren. Beste schutter werd Kees Koogje (MIDI Delft) met een score van 81.
Na afloop van de strijd tussen de 10 spelers werd reikhalzend uitgekeken naar het optreden van Philippe Quintais, de franse multi wereldkampioen.
Ook hij ging 100 boules schieten binnen de 10 minuten en begon veelbelovend door 19 boules op rij al raak te schieten, wat voor hem nog niemand had gepresteerd. Er kwam helaas al gauw de klad in en Philippe begon te missen. Uiteindelijk haalde hij slechts een score van 72. Quintais verklaarde dat hij z'n dag niet had. Romulo was extra trots dat hij beter had gescoord dan de wereldkampioen. Op de foto Katy, Romulo (met handtekening op z'n t-shirt van Philippe Quintais) en pa Ruben.
Voor een uitgebreide fotoreportage kijk op de site van 't Dupke door hier te klikken.

 
28-10-2011: ROMULO, KATY EN NOEL BEHALEN KWALIFICATIE 1000-BOULES SPEKTAKEL

Romulo en Katy zich hebben zich vandaag gekwalificeerd voor de Manifestatie 1000-boules in Nieuwegein.

Zaterdagavond 29 oktober 2011 treden de 10 beste tireurs van het Nederlandse petanque met en tegen elkaar in het strijdperk voor de finale van de Manifestatie 1000 BOULES 2011. De Les Cailloux-spelers Noël Kempeneers (winnaar 2010), Romulo van Stockum (14 jaar!) en Katy Bosch (beste tireuze) zullen het vaandel van Les Cailloux hooghouden! De wedstrijd wordt goudomlijst met een optreden van multi wereldkampioen Philippe Quintais uit Frankrijk!
Kijk voor meer informatie over dit unieke festijn op het Petanqueforum. Klik hier.
Voor de complete uitslagen van de voorronden van vandaag klik op: lees meer.
Klik op de foto voor een youtubefilmpje met Philippe Quintas van 1000-Boules in Frankrijk op 10 mei 2011.

 

Lees meer...
 
Meer...
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 Volgende > Einde >>

Resultaten 125 - 186 van 308

Actueel
25-05-2016   20.00 uur
Algemene ledenvergadering
26-05-2016   13.30 uur
Open hussel
28-05-2016  
Geen jeugdtraining
30-05-2016   19.30 uur
Open euro doublette
31-05-2016   13.30 uur
Mêlee leden
31-05-2016   19.30 uur
Open super mêlee
02-06-2016   13.30 uur
Open hussel
Wie is on-line?
We hebben 1 gast online
colofon | copyright