Home
Batavia Petanque
Inschrijven
Activiteitenkalender
Nieuws
Nieuws in de media
Jeugdnieuws
Vereniging
Sponsors
Informatie
Fotoalbum
Filmpjes
Bedrijfsuitje
Mailinglist
Links
Contact
Documenten
Column
Gastenboek
Website
Image Image
   Home  
24-07-2011: OPEN MIX OPNIEUW GEWONNEN DOOR LISA ZWAAL EN KEES KOOGJE

Regen, regen en nog eens regen kenmerkte deze zomer-open-mix van 24 juli 2011. De eerste partij werd nog door alle 36 teams buiten gespeeld, maar al gauw waren de meesten drijfnat en werd er vanaf de tweede partij de keuze open gelaten om ook binnen te spelen, waarvan dankbaar gebruik werd gemaakt. Slechts enkele diehards bleven gewoon buiten boulen. Na drie partijen werden de teams, afhankelijk van de resultaten, ingedeeld in 5 poules, waar in totaal 18 prijzen te verdelen vielen. De hoofdprijs was deze keer - evenals in 2010 - opnieuw voor het team Lisa Zwaal en Kees Koogje, die in de finale weinig moeite had tegen het team Simone van Middelaar en Pascal Wijnstekers. Klik op de foto voor een vergroting. Voor alle uitslagen klik op: lees meer.

Lees meer...
 
03-07-2011: FINALE BATAVIA PETANQUE: FRANKRIJK VERSLAAT DUITSLAND MET 13-5.
Op de 2e en laatste dag van het BATAVIA PETANQUE weekend bereikten Frankrijk en Duitsland de finale. In de halve finale versloeg het Franse team Didier Choupay en Jean-Pierre Le Lons het team van Kees Koogje en Noël Kempeneers en het Duitse team Mika Everding en Niclas Zimmer won van Ferdinand Wiese en Frank Schepers. De finale kreeg daarmee dan ook een echt internationaal karakter. En internationaal was het sportpetanque weekend zeker in Zeist, met de deelname van meer dan twintig buitenlandse teams op beide dagen. De opzet en doelstelling van het - door de NJBB gesubsidieerde - toernooi mag hiermee zeker geslaagd worden genoemd.

Aan het Doubletten Promotietoernooi deden 54 teams mee. Na 4 voorrondes waren er maar liefst 6 teams die alle 4 de partijen gewonnen hadden. De 2 beste teams streden om de Slot Zeist wisseltrofee en de volgende twee teams om de 3e plaats. De finale werd met 13-2 gewonnen door Gerjan de Roos en Elly Prins tegen Dick Schoonheim en Henk Edens. De strijd om de derde plaats werd met 13-5 beslist door de 7-jarige Rens de Roos en Maarten van der Meer. Vierde werden Karel Christ en Koen Verf.
De fotoreportage van Johan Huizinga is te zien op de link hier.
Lees meer voor alle uitslagen.
Lees meer...
 
02-07-2011: NEDERLANDS TEAM VERSLAAT FRANSE WERELDKAMPIOEN!!

Wat een stunt op de 2e editie van het BATAVIA PETANQUE ZEIST OPEN WEEKEND voor tripletten: het team van Mourad el Ansari, Kees Koogje en Martin Bakker presteerde het om in de finale de Franse Starmaster's van Didier Choupay, Jean-Piere Le Lons en Eric Grandin te verslaan met 13-7.
Waar de Fransen moeiteloos door de voorronden heen kwamen en met prachtig petanquespel de toeschouwers wisten te boeien met hun vele carreaus en feilloze porté's, hadden ze in de finale de grootste moeite zowel met plaatsen als schieten en kwamen niet verder dan 7 punten. Mourad wist daarentegen in deze partij vrijwel foutloos en haarscherp elke bal tot vlak bij het but te plaatsen. Kees en Martin kregen daardoor ook vleugels en als team lieten ze de Fransen in totale verwarring achter. Op de 3e en 4e plaats eindigden respectievelijk het Duitse team van Steffen Kleemann en het Nederlandse team van Theo van der Meer.
Winnaars van de Supermelee bij het promotietoernooi, waar jammer genoeg slechts 18 spelers aan meededen, werden Leo Roest, Annie van Wijk en Guido D'Heldt. In de finale versloegen zij Ans Severijnse, Alain Garnier en Theo Kraan. Na vier voorrondes hadden deze 6 deelnemers zich gekwalificeerd voor de finale om de Slot Zeist wisseltrofee. De twee triplettes bestonden elk uit 2 heren en 1 dame.
Voor het uitgebreide fotoverslag van Johan Huizinga klik hier.
Lees meer voor alle uitslagen.
Lees meer...
 
18-06-2011: SLOTDAG JEUGD

Het trainingsseizoen voor de jeugd zit er weer op. Elke zaterdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur kunnen jeugdleden, ook van andere verenigingen, de trainingslessen en oefeningen bij Les Cailloux volgen, die door de eigen trainers van de vereniging worden gegeven. Naast de wekelijkse trainingen organiseert Les Cailloux twee maal per jaar een jeugdtoernooi, een heus Open Utrechts Jeugd Kampioenschap, waar deelnemer uit het gehele land aan mee doen. Zoals gebruikelijk vindt er aan het eind van het seizoen een slotdag plaats; de jeugdleden, ouders (tevens vrijwilligers) en trainers zijn dan uitgenodigd voor een gezellige middag met partijtjes boulen, boulespelletjes en een fijne barbecue tot slot. Deze keer zat het weer helaas niet mee, zodat uitgeweken moest worden naar de binnenbanen en de kantine. De pret was er niet minder om en iedereen werd weer verrast met een cd (de 10e editie alweer) en deze keer een tatoo met het logo van Les Cailloux.

 
05-06-2011: TWEE PROMOTIES EN EEN KAMPIOEN EREKLASSE OP SLOTDAG NC

Het talententeam Romulo van Stockum, Leroy van Arnhem en Aldert Hanemaaijer werd kampioen in de hoofdklasse en promoveert naar de Ereklasse! Een topprestatie voor dit team met twee jeugdleden. Het ereklasseteam Erik Telkamp, Essa Agzoul en Noël Kempeneers heeft zijn titel van vorig jaar geprolongeerd en is opnieuw kampioen geworden in deze hoogste klasse van de NC. Les Cailloux heeft nu weer vier plaatsen in de ereklasse van de NC. Een ander team wat promoveerde van de 2e naar de 1e klasse is het team Moussa Agzoul, Sebastiaan Diemel en Denise van Arnhem. Overige teams in de verschillende klasses hebben zich kunnen handhaven. Klik hier voor alle uitslagen van de Ere- en Hoofdklasse en klik hier voor de overige klassen.
Op de foto (met dank aan Theo van der Meer): Erik, Essa en Noël.

 
03-06-2011: HELPENDE HANDJES 2011 BIJ ‘t JAGERSHUYS

[flash][/flash
]
Dit jaar vond de Helpende Handjes avond plaats op een externe locatie. Het bestuur had de keuze gemaakt voor ’t Jagershuys om de vele vrijwilligers te bedanken voor hun inzet voor onze vereniging. Een locatie waar een aantal leden nog nostalgische herinneringen aan heeft, want voordat Les Cailloux in 1977 werd opgericht, werd er al door een enthousiaste groep op deze locatie gebould. Onder het genot van een drankje en lekkere hapjes werd er met veel plezier een potje gebould op de paden in het bos rond het restaurant, waarna in het restaurant een heerlijke pannenkoek werd genuttigd. Liefhebbers gingen daarna nog een potje boulen en Henk van Helmondt werd winnaar van de Helpende Handjes Trofee 2011. Voor een uitgebreide fotoreportage van Annet van den Brink klik hier.

 
28-05-2011: LEROY VAN ARNHEM EN RICK MELSSEN WEER NEDERLANDS KAMPIOEN JUNIOREN

Successen voor jeugdleden van Les Cailloux bij het Nationale Kampioenschap Jeugd.
Op zaterdag 28 mei hebben Rick Melssen en Leroy van Arnhem, samen met hun maatje Elke van der Linden uit de Nationale Jeugd Selectie in Leidschendam bij Grand Cru hun titel bij de junioren geprolongeerd.
Op de linkerfoto de kampioenen met v.l.n.r. Rick Melssen, Elke van der Linden en Leroy van Arnhem.
Klik op de foto's voor een vergroting. Lees verder voor meer informatie over het NK Jeugd.

Lees meer...
 
28-05-2011: HENK VAN BOESCHOTEN NEDERLANDS KAMPIOEN VETERANEN

Bij de veteranen heeft Henk van Boeschoten (Les Cailloux), samen met Italo Pilorsi en Ruud Sakes de Veteranen titel veroverd in Leidschendam bij Grand Cru. Het aantal deelnemende teams op dit nationale kampioenschap voor veteranen (55+) was 18. Het team van Henk, Ruud en Italo won de finale met 13-3 van het PUK team bestaande uit Jos Bunel, Fred Kops en Wim Steenbergen. Winnaar van het troosttoernooi werd het mixteam van Cees de Ligt (Les Cailloux), die samen speelde met Cees Clijnk en Jan van Wilgenburg.
Op de linkerfoto de kampioenen in het geel v.l.n.r. Ruud Sakes, Henk van Boeschoten en Italo Pilorsi. Klik op de foto's voor een vergroting.

 
22-05-2011: PATRICK BOSCH 3E MAAL NATIONAAL KAMPIOEN ENKELSPEL

Vandaag heeft Patrick Bosch bij PC Oisterwijk zijn titel Nederlands Kampioen Enkelspel met succes geprolongeerd.
96 Nationale deelnemers deden mee aan dit Nederlands Kampioenschap. Voor Patrick is dit al de 3e maal, want ook in 2008 en 2010 werd hij Nederlands kampioen. In 2009 werd Mourad El Ansari nog kampioen en Noël Kempeneers in 2007, waarmee deze titel inmiddels vijf jaar lang in bezit is van spelers die nu lid zijn bij Les Cailloux.
Voorzitter Edward van der Meulen feliciteerde Patrick namens het bestuur afgelopen maandagavond op de vereniging tijdens de Euro Doubletten met dit geweldige succes. Klik op de foto voor een vergroting. Klik hier voor de volledige uitslag.

 
11-05-2011: JOHAN HUIZINGA BENOEMD TOT LID VAN VERDIENSTE
Tijdens de Algemene Leden Vergadering op 11 mei 2011, waarin Johan Huizinga aftrad als bestuurslid, is hij door het bestuur benoemd als Lid van Verdienste. Deze eretitel viel hem ten deel voor zijn jarenlange inzet voor de vereniging: 10 jaar bestuurslid, waarvan 8 jaar in de functie van penningmeester. Na Roel Telkamp (18 jaar) was Johan het langstzittende bestuurslid van Les Cailloux. Voorzitter Edward van der Meulen spelde hem de begeerde verenigingsspeld op.
Verder heeft de ALV het jaarverslag en de jaarrekening goedgekeurd en werd het bestuur met applaus décharge verleend voor het gevoerde financiële beleid. Daarnaast heeft de ledenvergadering het bestuursvoorstel voor het invoeren van de C-licentie voor spelers die bij een andere vereniging lid zijn goedgekeurd.
 
01-05-2011: PATRICK BERTRAND CLUBKAMPIOEN 2011 ENKELSPEL

Het clubkampioenschap 2011 enkelspel is gewonnen door Patrick Bertrand. Hij won de finale van de titelhouder uit 2007 Henk van Helmondt met 13-5. Op plaats drie en vier eindigden Hans de Jong en Bart Kouveld. In de B-poule won Ruben van Stockum met 13-8 in de finale van Riet Geertzen. Hier eindigden op plaats drie en vier Fred Zumbrink en Bas Canninga. Deze sportieve dag kenmerkte zich verder door een uitstekende wedstrijdleiding en fijne sfeer met schitterend weer, prima verzorging voor de inwendige mens en zelfs met deelname van een nieuw lid, die nog maar een paar maanden speelt en het boulen zo leuk vindt dat hij zich nu al durft te wagen aan een heus toernooi . Als dat geen navolging verdient!
Op de foto met wisselbeker Patrick en de overige prijswinnaars van dit door 16 deelnemers (een verdubbeling t.o.v. vorig jaar!) gespeelde clubkampioenschap.

Klik op de foto voor een vergroting en klik hier voor een fotoreportage.

 
16-04-2011: OPEN UTRECHTS: LEROY, RICK EN ELKE JUNIOREN KAMPIOEN

Op zaterdag 16 april 2011 vond de 17e editie van het Open Utrechts Jeugd Kampioenschap plaats bij Les Cailloux. Aan deze triplette voorjaarseditie namen 15 teams deel, hetzelfde aantal als vorig jaar. Dit keer waren er 5 junioren-, 6 aspiranten- en maar liefst 4 pupillenteams. Het was een gezellig toernooi met spannende wedstrijden, heerlijk weer en succesvol voor vele jeugdleden van Les Cailloux.
Op de foto's boven de winnende teams van links naar rechts pupillen, aspiranten en junioren.
Klik op de foto's voor een vergroting. Voor de volledige fotoreportage klik hier en voor het volledige verslag en alle uitslagen ga verder naar: lees meer.
Lees meer...
 
14-04-2011: ROMULO VAN STOCKUM NAAR TURKIJE.
Van 24 april tot 1 mei vinden in Ankara, Turkije de "first world children sports games" plaats. Vanuit de Turkse bond zijn er uitnodigingen verstuurd naar ongeveer dertig landen en hun bonden om kinderen te laten participeren in deze happening. Er worden dertien verschillende sporten gespeeld waaronder petanque, bowles en raffa. In het onderdeel petanque worden tripletten, doubletten en tête a tête gespeeld. Uit ieder land komen tussen de vier en zes kinderen van 13 en 14 jaar. Het zal een soort olympiade/jamboree worden. Romulo van Stockum van Les Cailloux is hiervoor uitgenodigd en zal ook gaan meedoen samen met zijn maatjes uit de Nationale selectie Toby Rouwhorst, Yannieke Baks en Mario Blom. Ook gaan er een begeleider, coach en nationaal journalist mee. Een greep uit het aantal landen dat ook meedoet is: USA, Maleisië, Nieuw Zeeland, Rusland, Thailand, Vanuatu, Zwitserland, Gabon, Brunei. Het belooft een grote happening te worden waarvan de bedoeling is dat dit elk jaar terugkeert. Op de recente foto uit Turkije het Nationale Jeugd selectieteam. Klik op de foto voor een vergroting.
 
10-04-2011: ZONNIG LENTE CLUBTOERNOOI
Onder een heerlijk voorjaarzonnetje werd zondag het Lente clubtoernooi bij Les Cailloux gespeeld. Een aantal clubleden had een introducé zonder licentie uitgenodigd om kennis te laten maken met onze geliefde sport Petanque. Ook een zestal van onze jeugdleden speelde mee met dit gezellige en sportieve toernooi; daarnaast werd het toernooi bezocht door verschillende leden en andere belangstellenden.
Vijf teams maakten door het resultaat na vier partijen aanspraak op de leuke prijzen. Daarvan hadden Bas Canninga en Carina van der Lee het beste resultaat bereikt. Zij wonnen de vier partijen met het beste saldo. De overige prijzen werden via loting aan andere teams uitgereikt.
Klik op de foto met de vijf beste teams, geflankeerd door drie jongedames, voor een vergroting. Klik hier voor een fotoreportage van Annet van den Brink.
 
02-04-2011: LES CAILLOUX OPNIEUW NATIONAAL VERENIGINGSKAMPIOEN

Het topteam van Les Cailloux speelde vandaag in Helmond de halve finale en stoomde door naar de finale en werd opnieuw en voor de 4e maal Nationaal Verenigings Kampioen.
Na 2005, 2006 en 2010 (met kwalificatie Europacup) nu ook weer in 2011 met kwalificatie Europacup. Voor de uitslagen klik hier, met dank aan Petanqueforum.nl.

Klik op de foto (met dank aan Jac Verheul) voor een vergroting.

 
21-03-2011: FINALE LADDERCOMPETITIE 2010-2011
Onder grote belangstelling van alle deelnemers aan de Laddercompetitie 2010-2011 vond op 21 maart 2011 de finale plaats in het boulersdroom van Les Cailloux. Aan deze jaarlijkse cyclus van 10 middagen hebben bijna 90 spelers meegedaan, waaruit blijkt dat de laddercompetitie uitermate populair is. In de finale bij de dames stonden Lies en Han tegenover Willy en Joke.
De definitieve einduitslag dames werd: 1e plaats: Joke van Dorresteijn (op de foto 1e van links), 2e plaats: Han de Bruin, 3e plaats Lies Nagtegaal en 4e plaats: Willy Edelman. Bij de heren ging de finale tussen Bert en Arie tegen Yvan en Leo. De definitieve einduitslag heren werd: 1e plaats: Yvan Girard (op de foto 2e van links), 2e plaats: Bert Kirpensteijn, 3e plaats: Arie Lutteke en 4e plaats: Leo Roest. De prijsuitreiking werd verricht door voorzitter Edward van der Meulen, wat door de aanwezigen zeer op prijs werd gesteld.

Klik op de foto's voor een vergroting. Voor meer foto's klik hier.
 
12-03-2011: RESULTATEN WINTER-CLUB-TEAM-COMPETITIE

In de Ereklasse heeft het Les Cailloux 1 team van captain John van Ravenswaaij zich kunnen handhaven en eindigde op plaats 3. Het tweede team van Les Cailloux van captain Jos Westerveld behaalde in de hoofdklassse de 2e plaats en promoveert daarmee naar de ereklasse. In de 2e klasse A behaalde het team van Arie Lutteke de derde plaats en eveneens een derde plaats voor het team van Leo Roest in klasse 2B; helaas voor het team van Jan van Koetsveld in klasse 2D een laatste plaats en zijn team degradeert naar de 3e klasse. Tenslotte in de 3e klasse B behaalde het team van Ben Hansen een 3e plaats.

 
10-03-2011: RESULTATEN WINTER DOUBLETTEN COMPETITIE 2010-2011

Hoofdklasse: kampioen is opnieuw EN VOOR DE 10E MAAL OP RIJ: het team van Erik en Essa;
3e zijn geworden Ahmed en Khalid; gedegradeerd André en Ton. Gehandhaafd: Katy en René.
1E klasse B: een tweede plek en dus gepromoveerd zijn Harry en Patrick en een 3e prijs ging naar Hans en Jeroen
2E klasse A: kampioen en gepromoveerd: André en Cees; een derde prijs voor Jan en Carina.
2E klasse B: kampioen en gepromoveerd: Ferry en Sebastiaan.
3E klasse: Patrick en Ruud 2e prijs en gepromoveerd.

 
06-03-2011: RESULTATEN WINTER TRIPLETTEN COMPETITIE 2010-2011

Twee teams van Les Cailloux zijn op de slotdag van de Winter Tripletten Competitie gepromoveerd naar een hogere klasse. Het team van Ferry, Moussa en Sebastiaan is zelfs kampioen geworden en mag volgend jaar 1e klas spelen. Het team van Bert, Bep en Truus is tweede geworden in de eerste klas en speelt volgend jaar hoofdklasse.

Alle overige teams hebben zich kunnen handhaven. Proficiat voor alle teams.

Op de foto's de promoverende teams met invallers resp. Katy en Hans. Klik op de foto's voor een vergroting.

 
05-03-2011: LES CAILLOUX OVERTUIGEND NAAR HALVE FINALE NVK
De kampioensteams van alle 13 afdelingen van de NJBB kwamen op 5 maart j.l. in Petanquecentrum Nieuwegein aan de start van de landelijke fase van het Nederlands Verenigingskampioenschap 2011. Tien daarvan streden om vijf plaatsen in de kwartfinales, drie teams waren daarvoor rechtstreeks geplaatst. Daaronder bevond zich Les Cailloux als titelverdediger. Door een afgetekende 5-0 overwinning op Le Biberon uit Leeuwarden kwalificeerde Les Cailloux zich voor de halve finale die op zaterdag 2 april a.s. in Helmond wordt gespeeld.
Lees meer...
 
04-03-2011: EINDSTAND MAN-VROUW CYCLUS
Vrijdag 4 maart was de succesvolle jaarlijkse man-vrouw cyclus weer beëindigd en is deze keer gewonnen door Katy Bosch en Moussa Agzoul.
Met slechts één verliespartij heeft dit team bekende eerdere winnaars als Renate en Erik en Ahmed en Irini achter zich weten te laten. Op de tweede plek eindigden Renate en Erik, terwijl als derde eindigden Lia en Cees de Ligt.
Klik op: lees meer voor de volledige eindstand. Klik op de foto van Katy en Moussa voor een vergroting.
Tot volgend jaar.
Lees meer...
 
24-02-2011: EINDELIJK…JA EINDELIJK!!!! (WEER EEN COLUMN)
Ja, beste mensen, eindelijk is het dan zover.
Nee, nee niet deze column; ook al heeft dat even geduurd. Maar iets veel belangrijkers!
Want weg met al het doemdenken en pessimisme. Natuurlijk zijn er de laatste tijd genoeg zorgelijke ontwikkelingen geweest op allerlei gebied en op allerlei schaal. Robben miste twee kansen in de belangrijkste wedstrijd van zijn leven tot nu toe, een strenger antirookbeleid, nog steeds te dikke huisvrouwen met de brommer of fiets aan de hand op de markt, allerlei leiders die niet weg willen maar toch moeten, allerlei leiders die wel weg moeten maar niet gaan, vogels die dood uit de lucht vallen, Ton Denneman en Andre van Helmondt stijf onderaan in de WDC hoofdklasse en ga zo maar door. Ik denk dat u er zelf ook nog wel een paar weet.
Lees meer...
 
Meer...
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 Volgende > Einde >>

Resultaten 125 - 186 van 281

Actueel
30-05-2015   09.30 uur
Jeugdtraining
01-06-2015   19.30 uur
Open euro
02-06-2015   13.30 uur
Męlee leden
02-06-2015   19.30 uur
Open super melee
03-06-2015   20.00 uur
ALV
04-06-2015   13.30 uur
Open hussel
06-06-2015  
Geen jeugdtraining
Wie is on-line?
colofon | copyright