Home
Vereniging
Bedrijfsuitje/Verhuur
Inschrijven
Activiteitenkalender
Zeist Open Weekend
Nieuws
Jeugdnieuws
Petanque Info
Nieuws in de media
Sponsors
Fotoalbum
Filmpjes
Links
Contact
Documenten
Column
Gastenboek
Website
Image Image Image
   Home  
13-02-2011: ESSA, ERIK EN NOEL VAN LES CAILLOUX WINNEN SWIO 2011!!

Het jaarlijkse SWIO (SWEDISH INDOOR OPEN), een zeer groot internationaal toernooi in Scandinavië (met prijzengeld aldaar wat er niet om liegt) is dit weekend gewonnen door het dreamteam van Les Cailloux: Essa Agzoul, Erik Telkamp en Noël Kempeneers. Deelnemende landen waren o.a. de volledige top van Zweden, topteams uit Denemarken, Duitsland, Noorwegen (met bondscoach Jack Schillemans), Polen en natuurlijk Nederland. Het toernooi wist voor dit jaar ook Franse topspeler Bruno Le Boursicaud aan te trekken die op vrijdag samen met onze eigen SWIO-veteraan Mark Wildeboer en Zweedse topspeler Jonas Jacobsen meedeed aan het invitatietoernooi op de vrijdag.

Lees meer...
 
06-02-2011: JEUGD LES CAILLOUX SUCCESVOL IN LEUSDEN
Bij het triplettetoernooi van Amicale te Leusden hebben onze jeugdspelers Leroy van Arnhem, Romulo van Stockum en Rick Melssen zich wederom in de kijker gespeeld.
Via drie gewonnen partijen in de voorrondes – waaronder tegen Bas Velthuijsen, Judith van den Eijnden en Pascal Wijnstekers – bereikten ze de A poule. De eerste partij hierin speelden ze weer tegen hetzelfde team van Bas, Judith en Pascal en wonnen met 13-4. Vervolgens de halve finale tegen Kees Koogje, Geoffrey van Koppenhagen en Bart Scholten. Bij een 12-0 voorsprong leek een sensatie in de lucht te hangen, maar het team van Kees kreeg de but en gingen naar een ander terrein. Ze lieten zich echter niet gek maken en sloten de partij met 13-6 winst af. De finale tegen Bauke Bokhorst, Rudolf de Groot en René Bosson begon wat stroef. Na een achterstand van 8-12 bereikten ze via 12-12 en 13-12 toch de eindzege.
Prachtige partijen, veel bewondering van medespelers, een prima resultaat, kortom een mooie dag voor onze jonkies van Les Cailloux.
 
30-01-2011: LES CAILLOUX 1 WEDEROM AFDELINGSKAMPIOEN NVK

Bij de zondag 30 januari in Nieuwegein gehouden afdelingsvoorrondes van het Nederlands VerenigingsKampioenschap is Les Cailloux 1 kampioen van afdeling 6 geworden. Daar waar onze jonkies van het team Les Cailloux 2 de vrijdag daarvoor uiterst succesvol waren tegen De Gooiers 1 (zie het artikel hieronder) wist ons eerste team op zondag uiteindelijk de eerste plaats te bereiken en werd daarmee kampioen 2011 van afdeling 6.

Klik op de foto voor een vergroting.

Lees meer...
 
28-01-2011: JEUGD LES CAILLOUX 2 VERSLAAT DE GOOIERS 1 IN VOORRONDE NVK!

Tijdens de eerste voorronde van het Nederlands Verenigingskampioenschap in afdeling 6 heeft het jeugdige Les Cailloux 2 team voor een verrassing gezorgd door De Gooiers 1 met 4-3 te verslaan. De loting had deze twee teams op de vrijdagavond (aanvang 19.30 uur) in Nieuwegein aan elkaar gekoppeld. Daarnaast speelden De Gooiers 2 op de vrijdagavond tegen PVN.

Klik op de foto voor een vergroting.

Lees meer...
 
23-01-2011: "GEHAKTBALLENTOERNOOI": EEN DUBBEL BALLENGEBEUREN

Op zondag 23 januari werd voor de eerste maal het "Gehaktballentoernooi" gehouden, naar een idee van Eef van den Brink. Het was een sextettentoernooi in alternatieve vorm, onder andere gespeeld zonder de tête à tête, waar zes teams zich voor hadden ingeschreven.
De teams streden voor de eeuwige roem voor een jaar en natuurlijk voor de enige echte gehaktballentrofee die begeleid werd door grote blikken met inhoud, u raadt het al......

Lees meer...
 
04-01-2011: ADVIES STC OVER RANKING NC OVERGENOMEN DOOR PLAATSINGSCOMMISSIE
Dinsdagavond is de plaatsingscommissie bijeen geweest om de ranking van de aangemelde teams voor de NC vast te stellen. De plaatsingscommissie bestaat uit vier leden van de Sporttechnische commissie aangevuld met vier spelers die door de overige spelers daarvoor zijn aangewezen. Na uitvoerig beraad is uiteindelijk het eerdere advies van de Sporttechnische commissie overgenomen. Je kunt de ranking zien in de toernooiagenda bij de inschrijvingen voor de NC. Wij wensen alle deelnemende teams veel succes!
Sporttechnische Commissie.
 
02-01-2011: NIEUWJAARSRECEPTIE 2011

Zoals vanouds hield het bestuur ook deze keer op de eerste zondag van het nieuwe jaar de nieuwjaarsreceptie met aansluitend het nieuwjaarstoernooi voor de leden. De oliebollen smaakten de aanwezigen uitstekend en de overige hapjes en drankjes zorgden weer voor een ouderwets gezellige sfeer. In de nieuwjaarsrede van voorzitter Edward van der Meulen memoreerde hij o.a. aan de twee fantastische petanquesport-evenementen die Les Cailloux het afgelopen jaar met uitermate veel succes organiseerde en Les Cailloux op de internationale kaart heeft gezet: de Europcup die twee maal thuis werd gespeeld en natuurlijk het BATAVIA Petanque Zeist Open Weekend. Tot slot kreeg Paul van Eijkelenborg de verenigingsspeld opgespeld vanwege het 25-jarig trouw lidmaatschap. (zie foto). De winnaar van de Nieuwjaarstrofee 2011 werd deze keer gewonnen door Moussa Agzoul. Klik op de foto voor een vergroting. Klik hier voor de fotoreportage van Johan Huizinga. Voor nog meer foto´s (van Annet vd Brink), klik hier.

 
12-12-2010: ADVENTTOERNOOI VOOR CLUBLEDEN

Het vroegtijdige kersttoernooi onder de naam Adventtoernooi op 12 december 2010 was met 32 spelers weer een zeer gezellig en sportief toernooi voor clubleden en familie. Vanaf 11.00 tot 16.00 uur speelden de teams 4 voorgelote partijen. Opvallend deze keer was dat geen enkel team alle 4 partijen wist te winnen, wat aangaf dat er op gelijkwaardig niveau werd gespeeld. De eerste drie prijzen gingen naar de winnaars met de meeste punten, terwijl de overige 3 prijzen werden verloot onder de overige teams. Op deze manier maakte toch nog iedereen een kans om met een mooie prijs naar huis te gaan. De winnaar van de dag was het team van Patrick en Yannik Bertrand. De verzorging door de vrijwilligers achter de bar, de lekkere hapjes tussendoor en de wedstrijdleiding was uitstekend geregeld, zodat iedereen weer met een goed gevoel huiswaarts ging.

 
27-11-2010: 16E EDITIE OPEN UTRECHTS BIJ LES CAILLOUX WEER GROOT SUCCES

Zaterdag 27 november 2010 vond alweer de 16e editie van het Open Utrechts Jeugd Kampioenschap plaats bij Les Cailloux. Deze wintereditie, die in doublettes werd gespeeld, had met 25 deelnemende teams er bijna net zoveel als het record van vorig jaar; 11 junioren-, 8 aspiranten- en 6 pupillenteams. Het was wederom een gezellig toernooi met mooie partijen en sportief spel! Lees verder voor het volledige verslag. Op de foto boven de winnaars pupillenteams. Klik hier voor de fotoreportage van René Melssen.

Lees meer...
 
07-11-2010: 22 TEAMS BIJ SNERTTOERNOOI VOOR LEDEN EN INTRODUCEES
Weet u het nog? Het SNERT-toernooi van 15 november vorig jaar - speciaal voor de leden van Les Cailloux en hun introducées - was stampvol met 36 teams; een record voor de clubtoernooien. Deze keer schreven zich 22 teams in; nog altijd een mooi aantal, maar wel nogal minder dus. En dat is jammer, want de clubtoernooien speciaal voor de leden zijn altijd zeer gezellig. Er werd er niet minder fel om gestreden, maar altijd in een zeer gemoedelijke sfeer. De introducées deden ook erg hun best maar moesten het in de meeste gevallen afleggen tegen de leden. De snert was ook dit keer voortreffelijk en werd zeer gewaardeerd. Aan het eind van de dag bleek, dat er drie teams ongeslagen waren gebleven. Zij mochten één van de zeer mooie prijzen uitzoeken, terwijl de overige prijzen werden verloot. Op naar het adventtoernooi op 12 december.
De 3 winnaars waren: 1. Lammert Dijkstra en Kees van Steenkiste (4 gewonnen +32), 2. Andrea en Jan van Osnabrugge (4 gewonnen +24) en 3. Hennie en Wim Bieshaar (4 gewonnen). Klik op de foto (gemaakt door Gonnie van Steenkiste) voor een vergroting.
 
31-10-2010: HERFSTCYCLUS 2010 GEWONNEN DOOR AHMED EL ABASSI EN KHALID ELYAZIDI

De herfstcyclus 2010 is gewonnen door het team van Ahmed el Abassi en Khalid el Yazidi. Deze cyclus die zich in een kort tijdsbestek van 3 weken afspeelde werd jammer genoeg beduidend minder bezocht dan de cyclus van vorig jaar. Met een veelbelovende herstart in 2009 met een volle bak (32 teams) hield de teller deze keer op bij 18 deelnemede teams. De onderlinge strijd was er niet minder om; met veel passie en inzet streden de teams om de begeerde punten te kunnen pakken. Een mooiverdiende 2e plek ging naar het team van Romulo van Stockum (13 jaar!) en Mohamed Ben Azzouz; 3e werden Patrick Bosch en André Zwaal en 4e werden Moustapha Mazouz en Nadin el Arkoubi.

Klik op de foto (met dank aan René Melssen) voor een vergroting.

 
17-10-2010: EUROPACUP 2010: MONACO EN ITALIE MAATJE TE GROOT VOOR LES CAILLOUX


Les Cailloux is er niet in geslaagd de halve finales van de Europcup voor clubteams te halen. In de poule van Denemarken met club Hvidovre, Italië met club Bocciofila Valle Maire, en Monaco met club Bouliste Monégasque kwam Les Cailloux niet verder dan de 3e plek door een overwinning op de Denen. Met dank aan onze zusterclub Mazijk, waar de wedstrijden gespeeld konden worden, is het desondanks een fantastisch internationaal topbouleweekend geworden, waar alles tot in de puntjes was geregeld. Na twee dagen strijd tussen Denemarken, Italie, Monaco en Nederland is Monaco de winnaar en plaatst zich voor de eindronde in Nice op 3, 4 en 5 december later dit jaar.

Klik hier voor alle uitslagen. Zie ook de persberichten in de nieuwe rubriek: Nieuws in de media, links op deze homepage.
Voor een fotoreportage van Annet van den Brink klik hier.
Voor een video impressie van de eerste dag met officiele opening, volksliederen etc. bekijk de film van Johan Huizinga hieronder.
[flash][/flash]

 
26-09-2010: LES CAILLOUX 1 KAMPIOEN NATIONALE COMPETITIE

De successen voor Les Cailloux stapelen zich op: vandaag 26 september 2010 heeft in de Ereklasse het team van Essa Agzoul, Erik Telkamp en Noel Kempeneers de titel van de Nationale Competitie binnengehaald. Op de reserve-slotdag in Gouda wonnen Essa en Erik met invaller Jan Danen (Noel is op dit moment met vakantie in Maleisië) de laatste partijen, daar waar hun directe concurrenten van Midi en Le Biberon elk een partij verloren. In de slotwedstrijd deed Midi 2 met voormalig clubgenoten Thomas en Michael Deelen in de gelederen verwoede pogingen om ons eerste team ten gunste van hun eerste een pootje te lichten, maar de routine en de finale-ervaring van de onzen gaven de doorslag. Met een carreau sur place tekende Essa voor de vierde nationale titel 2010 voor Les Cailloux. Eerder dit jaar werden het Nationaal Verenigingskampioenschap, het NK Enkelspel en het NK Doublettes gewonnen.
Een mooie opsteker voor de naderende Eurocup-match tegen de kampioensteams van Denemarken, Italië en Monaco, op 16 en 17 oktober 2010 bij Mazijk de Pétanque in Wijk bij Duurstede.

Van harte gelukgewenst met deze prestatie mannen!

 
19-09-2010: MARK WILDEBOER EN PATRICK BOSCH VAN LES CAILLOUX ZIJN NATIONAAL KAMPIOEN DOUBLETTE 2010

Doetinchem 19 september 2010: op overtuigende wijze is het Cailloux-team Mark Wildeboer en Patrick Bosch Nationaal Kampioen Doublette 2010 geworden. Met grote uitslagen wisten zij al hun tegenstanders van de baan te vegen.
Klik hieronder op "Lees meer" voor deze uitslagen.
Het bestuur feliciteert Mark en Patrick met dit mooie succes.
Voorzitter Edward van der Meulen zette beide toppers tijdens de maandagavond Eurodoublette bij Les Cailloux in het zonnetje en de bloemen.

Klik op de foto voor een vergroting.

Lees meer...
 
12-09-2010: CLUBKAMPIOENSCHAP DOUBLETTES 2010 GEWONNEN DOOR ANDRE VAN HELMONDT EN MARK KONING

Ondanks een matig aantal deelnemende teams van 9 is het Clubkampioenschap 2010 toch van start gegaan. Het wil nog steeds niet erg vlotten om clubleden over de streep te trekken mee te doen met de clubkampioenschappen. Dat is jammer, want het zijn gewoon leuke, sportieve en gezellige speeldagen waar ieder lid aan mee kan doen. De laatste keer was in 2008, toen Erik en Roel Telkamp Clubkampioen Doublettes werden, evenals in 2007. In de eerste ronde speelde het weer nog enige parten, maar het bleef al gauw droog en af en toe brak het zonnetje zelfs door. Al met al prima bouleomstandigheden voor de aanwezige leden. Na drie ronden werd de tussenbalans opgemaakt en gingen er vier teams door voor de eerste vier plaatsen. De finale ging uiteindelijk tussen het team van Jos Westerveld en Kees van Steenkiste en het team van André van Helmondt en Mark Koning. Na een aanvankelijke voorsprong van het team van Jos en Kees moesten zij toch hun meerdere erkennen in het team van André en Mark. ANDRE en MARK zijn dus Clubkampioen Doublettes 2010 en worden vereeuwigd op de wisselbeker.

Klik op de foto voor een vergroting.

 
09-09-2010: LES CAILLOUX 1 VOOR DE 14E MAAL KAMPIOEN CTC

Les Cailloux 1 mag zich wederom Kampioen CTC 2010 van Afdeling 6 noemen. Na winst in alle 10 wedstrijden in de Hoofdklasse is opnieuw een prestatie van jewelste neergezet. Dit betekent het 14e achtereenvolgend kampioenschap van het team van captain Roel Telkamp! Het kampioensteam bestaat voorts uit Essa Agzoul, Paul van Eijkelenborg (waarnemend captain voor Roel Telkamp, die de afgelopen periode meerdere operaties moest ondergaan en pas volgend jaar weer van de partij hoopt te zijn), Aldert Hanemaaijer, Erik Telkamp, Ahmed el Abbassi, Khalid Elyazidi en Mark Wildeboer. Invallers Rick Melssen, Leroy van Arnhem en Moussa Agzoul hebben hun steentje bijgedragen.

Op de foto v.l.n.r. boven: Paul, Aldert, Essa en Moussa (broertje van Essa), onder: Mark en Erik.

Les Cailloux 2 (ook Hoofdklasse), die op de een na laatste dag van de competitie nog op een degradatieplek stond, wist zich de laatste twee wedstrijddagen uiteindelijk nog omhoog te spelen tot een verdiende 3e plek. Les Cailloux 4 behaalde in de Tweede klasse de tweede plaats. Voor dit team was promotie vrijwel onmogelijk, omdat zij een nieuw team van De Gooiers in de poule hadden die vrijwel volledig uit Ereklasse spelers uit de NC bestond.

 
25-07-2010: MAN-VROUW TOERNOOI GEWONNEN DOOR LISA ZWAAL EN KEES KOOGJE

Evenals vorig jaar deden er 31 teams mee op dit sportieve en gezellige jaarlijkse zomer man-vrouw toernooi. Het weer bleef - op een enkel buitje na - lekker zomers en uitstekend om lekker te kunnen boulen. De prima bediening, algehele verzorging, wedstrijdleiding, arbitrage en niet in de laatste plaats de deelnemers zelf, maakten de dag compleet. De verrassing deze dag was dat in de finale twee jeugd(ige) teams stonden: het team van Kees Koogje en Lisa Zwaal en het team van Tom van der Voort en Elke van der Linden. Kees was goed op dreef en maakte zijn tireurstatus waar; in een mene schoot hij met een blijver een dubbele bal van de tegenstander weg, schoot vervolgens nog twee maal een blijver waardoor het een maximaal aantal punten van 6 opleverde in één mene. Prachtig om te zien. Met een 13-3 overwinning werden Kees en Lisa winnaar van dit geslaagde man-vrouw toernooi bij Les Cailloux.

Klik op de foto voor een vergroting. Klik op lees meer voor alle uitslagen.

Lees meer...
 
3 en 4 JULI 2010: BATAVIA PETANQUE BIJ LES CAILLOUX ONGEKEND SUCCES!

Wat een weekend! Wat een petanquespektakel en wat een groot aantal deelnemers uit binnen- en buitenland. Wat een felicitaties en complimenten van zowel topspelers als recreatieve spelers over de organisatie, de aankleding, de presentatie en de algehele aanpak om zo'n internationaal petanque sportweekend op de kaart te zetten. Het bestuur en de voorbereidingswerkgroep nemen deze lofuitingen dan ook in grote dank aan. Uiteraard kunnen en moeten ook bepaalde zaken beter; dat zijn dan leermomenten voor de volgende keer. Het is en blijft immers vrijwilligerswerk. Dank zij de geweldige inzet van de tientallen vrijwillgers is dit een petanqueweekend geworden waar we met z'n allen met grote trots op terug kunnen kijken. Het bestuur bedankt hierbij alle vrijwilligers, de NJBB en de sponsors voor hun bijdragen en de bijna 500 spelers die naar Zeist en de Koelaan zijn gekomen om aan dit BATAVIA PETANQUE ZEIST OPEN WEEKEND 2010 mee te doen. Om alvast in de agenda te zetten: volgend jaar weer op 2 en 3 juli 2011!!

Klik op de foto's van de winnaars voor een vergroting. Foto 1: de winnaars van het promotietoernooi voor triplettes: Bregina en Bert Fokkert en Johan Slotman, zij zijn daarmee tevens de winnaars van de "Slot Zeist" wisseltrofee 2010 tripletts. Foto 2: de winnaars van het ranglijsttoernooi voor triplettes: het nederlandese herenteam Ad Wagenaars, Wietse van Keulen en Kees Koogje. Foto 3: de winnaars van het ranglijsttoernooi voor doublettes: het spaanse team Joel Roca Canal en Juvenil Masculi (Federatión Catalana). Foto 4: de winnaars van het promotietoernooi voor doublettes: Jerril Bang-Afou en Linde Bouwkamp en winnaars van de "Slot Zeist" wisseltrofee 2010 doublettes.
Klik hier voor de fotoreportages van beide dagen of klik op de link fotoalbum, links van deze pagina.
Klik op lees meer voor alle uitslagen van de ranglijst- en promotietoernooien. Hieronder een film-impressie van Johan Huizinga. Titel ondersteunende muziek (van Rage Against The Machine): Know Your Enemy (vrij vertaald: Ken je tegenstander). [flash][flash]

Lees meer...
 
26 en 27 JUNI 2010: LES CAILLOUX WINNAAAR IN GROEP E EUROPACUP!!

Op 26 en 27 juni 2010 is Les Cailloux, als winnaar van het Nederlandse Verenigingskampioenschap 2010, uitgekomen in groep E van de Europacup voor clubs. De tegenstanders in deze groepsfase waren Rigas Petanka uit Letland en Le Léman Pétanque uit Zwitserland. Deze voorronden, gehouden op de locatie van Les Cailloux in Zeist zijn door Les Cailloux op overtuigende wijze gewonnen.
Het volledige verslag volgt z.s.m. Voor het fotoverslag klik hier.
Alle verdere info en speelschema voor beide dagen: klik op lees meer.

Lees meer...
 
20-06-2010: NEDERLANDS DAMESTEAM WINT STERK BEZET TOERNOOI IN BARCELONA
In het weekend van 19 en 20 juni namen twee NJBB selectieteams deel aan het sterk bezette I OPEN CIUTAT DE BARCELONA toernooi. Het herenteam, bestaande uit Kees Koogje, Ad Wagenaars en Dennis Mul, bereikte de laatste acht. Het damesteam, bestaande uit Katy Bosch, Marina Blom (beide Les Cailloux) en Judith van der Eijnden wonnen op de zaterdag alle zes de partijen en bereikten daarmee ook de laatste acht. Op zondag zetten zij deze ongeslagen reeks voort en versloegen in de finale de Franse dames met 13-6! Een prima prestatie voor dit team, dat in augustus - aangevuld met Irma Smits - aan het EK Dames in Ljubliana, Slovenie zal deelnemen. Na afloop werden de dames door de organisatie van het toernooi in Lanzarote (Canarische Eilanden) uitgenodigd om daar van 12 tot en met 15 augustus te komen spelen. Zij gaan hier ter voorbereiding op het EK spelen als volledig EK team, samen met Irma Smits, dus vlak vóór het EK. Succes dames!
 
06-06-2010: TWEE PROMOTIES BIJ NATIONALE COMPETITIE 2010

Vandaag werd de laatste dag van de 1e, 2e, en 3e klasse van de NC in Nieuwegein gespeeld. Daarbij zijn twee teams van Les Cailloux van de 2e naar de 1e klasse gepromoveerd. Tweede werden Janneke Gravesteijn, Katy Bosch en Marina Blom. Op een derde plaats eindigde het team van Ruben en Romulo van Stokkum en Hans de Jong. Het bestuur feliciteert hen met dit prima resultaat! Klik op de foto´s voor een vergroting.
De tussenstand in de ereklasse is, dat Noel Kempeneers, Essa Agzoul en Erik Telkamp op de 3e plek staan en Khalid Elyazidi, Ahmed el Abassi en Mourad el Ansari op de 4e plek, terwijl Paul van Eijkelenborg, Aldert Hanemaaijer en Davey Kooiman zich nog net handhaven op de 16e plek. In september wordt de laatste dag nog gespeeld.

 
05-06-2010: FILMIMPRESSIE SLOTDAG JEUGD LES CAILLOUX

[flash][/flash]

 
Meer...
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 Volgende > Einde >>

Resultaten 187 - 248 van 321

Actueel
12-12-2017   13.30 uur
Mêlee leden
12-12-2017   19.30 uur
Open super melee
14-12-2017   13.30 uur
Open hussel
16-12-2017   12.00 uur
NPC
19-12-2017   13.30 uur
Laddercompetitie
19-12-2017   19.30 uur
Open super melee
21-12-2017   13.30 uur
Open hussel
Wie is on-line?
We hebben 1 gast online
colofon | copyright