Home
Batavia Petanque
Inschrijven
Activiteitenkalender
Nieuws
Nieuws in de media
Jeugdnieuws
Vereniging
Sponsors
Informatie
Fotoalbum
Filmpjes
Bedrijfsuitje
Mailinglist
Links
Contact
Documenten
Column
Gastenboek
Website
Image Image Image
   Home  
02-03-2014: LES CAILLOUX NATIONAAL VERENIGINGS KAMPIOEN 2014!

De vereniging Les Cailloux te Zeist heeft haar vorig jaar behaalde titel ՚nationaal kampioen verenigingen՚ in het weekeinde van 1 en 2 maart geprolongeerd. Het is nu de zesde keer dat Les Cailloux nationaal verenigingskampioen werd; eerder gebeurde dat in 2005, 2006, 2010, 2011 en 2013. In de finale won Les Cailloux van de vereniging ՚t Zwijntje te Apeldoorn. Deze vereniging had in de kwartfinale de tweede vertegenwoordiger van afdeling 6 − de vereniging De Gooiers te Nieuw-Loosdrecht − uitgeschakeld. Het team van Les Cailloux bestond uit Katy Kamps, Diana de Wolf, Essa Agzoul, Patrick Bosch, Noël Kempeneers, Kees Koogje, Sjaak Spruijt en Erik Telkamp, met Ferry Kamps als debuterende coach. Hij nam het stokje over van Paul van Eijkelenborg, die jarenlang coach van het Les Cailloux-team is geweest.
Lees meer...
 
01-03-2014: LES CAILLOUX IN HALVE FINALE NEDERLANDS VERENIGINGSKAMPIOENSCHAP
Titelverdediger Club de Petanque Les Cailloux is halvefinalist van het Nederlands Verenigingskampioenschap op 2 maart 2014 in Nieuwegein. Met spelers Essa Agzoul, Sjaak Spruijt, Diana de Wolf, Katy Kamps-Bosch, Patrick Bosch, Noel Kempeneers, Erik Telkamp, Kees Koogje en coach Ferry Kamps. Klik op de foto van Jac Verheul voor een vergroting.
 
20-02-2014: LID VAN VERDIENSTE ARIE LUTTEKE OVERLEDEN


Op 20 februari 2014 bereikte ons het droeve nieuws dat Arie Lutteke, na opnieuw een terugval van zijn ziekte, is overleden. Op de foto's een In Memoriam zoals wij Arie kenden en willen blijven herinneren. Bestuur en leden wensen zijn vrouw Fij en familie en dierbaren veel sterkte. Klik op de fotocollages voor een vergroting.
 
22-02-2014: TUSSENSTAND WINTER CLUB TEAM COMPETITIE 2013-2014
Met nog de finaledag voor de boeg op 8 maart a.s. mag nu al een WCTC-team zich kampioen noemen: het team van Les Cailloux 4 in de tweede klasse D heeft afgelopen zaterdag na een enerverende wedstrijd met 6-3 gewonnen van Cercle 1 en door deze overwinning staat het team nu op 9 gespeelde wedstrijden en met 8 winstpartijen bovenaan in de 2e klasse D en is niet meer in te halen. Les Cailloux 1 had in de hoofdklasse deze positie ook kunnen innemen, maar verloor helaas met 3-6 van PVN, waardoor de definitieve beslissing van het kampioenschap op de finaledag gaat vallen. Les Cailloux 2 staat in de hoofdklasse op een 4e plek. Daarentegen staan Les Cailloux 3 en Les Cailloux 5 (2e klasse) er niet best voor en staan beiden nog op de 6e plek. Les Cailloux 6 (derde klasse) staat op de 3e plek. Klik op de foto voor een vergroting.
 
21-02-2014: MAN-VROUW WINTERCYCLUS GEWONNEN DOOR IRINI KALIVIANAKIS EN MOHAMMADI JADOUN
Na de vierde en laatste speeldag is aan kop gebleven het team van Irini Kalivianakis en Mohammadi Jadoun. Zij gaan met de hoofdprijs naar huis. Op de tweede plek is geëindigd het team van Christel van Maarseveen en Henk van Boeschoten en een derde plaats is voor Diana de Wolf en Erik Telkamp. Ook in de eindprijzen zijn gevallen op respectievelijk de vierde en vijfde plaats: team Barbara Kirpensteijn en Khalid Elyazidi en Karlijn de Jong en Patrick Bosch. Klik op de foto voor een vergroting.
Klik op: Lees meer... voor alle overige einduitslagen van de cyclus.
Lees meer...
 
04-01-2014: TWEE WINNAARS BIJ NIEUWJAARSTOERNOOI 2014


In een ontspannen sfeer met de gebruikelijke oliebollen en een gezamenlijke toast met champagne op het nieuwe jaar vond zaterdag 4 januari de nieuwjaarsreceptie van Les Cailloux plaats. In zijn nieuwjaarstoespraak liet voorzitter Guillaume Spiering traditiegetrouw de successen van het vorige jaar nog eens de revue passeren, maar gaf hij ook aan dat niet alles in dat jaar gladjes is verlopen en dat eens moet worden nagedacht over de vraag waarom veel op de rails gezette toernooien wegens gebrek aan belangstelling moeten worden afgelast. “Een raar jaar”, noemde hij 2013. De voorzitter bracht een ode aan de vrijwilligers die ook in 2013 op velerlei terrein de handen flink uit de mouwen hebben gestoken.
Klik op de foto's voor een vergroting.
Lees meer...
 
,

 
22-12-2013: MOOIE PRIJZEN BIJ KERSTTOERNOOI 2013

Traditiegetrouw vond op de zondag voor kerstmis het kersttoernooi voor doubletten plaats. In een ook dit jaar geheel in kerstsfeer gestoken boulodrome traden dertig equipes aan, vier meer dan vorig jaar. De wedstrijdleiding was deze keer in handen van Kees van Steenkiste; de prijzentafel in kerstsfeer (rollades, stollen, kransen en dergelijke) werd verzorgd door Brigitte van Remmerden. Gusti Smulders en John van Ravenswaaij zorgden voor de barbediening.  Klik op de foto voor een vergroting.
Lees meer...
 
01-12-2013: LES CAILLOUX DERDE BESTE VERENIGING VAN EUROPA!!
Het team van Les Cailloux is derde geworden bij de Eurocup voor verenigingen, die dit weekend werd gespeeld in het Petanquecentrum te Nieuwegein.
Les Cailloux won hun partijeen (drie doubletten en twee tripletten) van de Finse en Zweedse verenigingskampioenen. Die van Italië en Frankrijk waren te sterk voor het Zeister team. De finale werd gewonnen door Frankrijk dat overtuigend won van Italië. Het team van Les Cailloux bestond uit: Katy Kamps, Diana de Wolf, Essa Agzoul, Patrick Bosch, Noël Kempeneers, Jack Schillemans, Erik Telkamp en Mark Wildeboer, coach Paul van Eijkelenborg. Paul is helaas voorafgaand aan het toernooi zeer onverwacht opgenomen in het ziekenhuis en is vervangen door Jack Schillemans. We wensen Paul alle sterkte en beterschap.
De jeugdleden van Les Cailloux speelden zaterdag een belangrijke rol bij de presentatie van de teams en bij de overhandiging van presentjes aan alle deelnemers.
Tekst: Guillaume Spiering en Johan Huizinga; foto: Jac Verheul. Klik op de foto voor een vergroting.
Een uitgebreid fotoverslag van Jac Verheul: KLIK HIER.
 
22-11-2013: CAPTAIN'S CUP OPNIEUW VOOR LES CAILLOUX
Vrijdagavond 22 november 2013 vond de jaarlijkse sportieve en informele bijeenkomst Captain's Cup weer plaats en deze keer was Les Cailloux de gastheer. Bijna zeventig clubbestuurders en partners gaven acte de présence bij deze bijeenkomst, waarbij nadere kennismaking en versteviging van de onderlinge contacten in een ongedwongen sfeer belangrijke elementen zijn. De Captain's Cup werd - evenals in de twee voorgaande jaren - gewonnen door Les Cailloux. Het is voor het eerst in de geschiedenis van de Captain's Cup dat een vereniging deze beker meermalen in successie wint. In 2006 ging de beker ook naar Les Cailloux. Op de foto (met dank aan Henk van Boeschoten): Brigitte van Remmerden-Houg, Henk van Boeschoten, Marianne de Liefde en André Zwaal met op zijn hoofd de enorme wisselbeker van afdeling zes van de NJBB. Klik op de foto voor een vergroting.
 
16-11-2013: OPEN UTRECHTS JEUGD KAMPIOENSCHAP VOOR DOUBLETTES
18 Teams deden mee aan de najaarseditie van het Open Utrechts Jeugd Kampioenschap bij CdP "Les Cailloux" te Zeist. Het is inmiddels zelfs al de 22ste maal dat Les Cailloux dit petanquetoernooi voor de jeugd organiseert. Deze maal helaas geen Belgische vrienden aanwezig om het een internationaal tintje te geven. Les Cailloux hoopt dat zij de volgende keer er weer bij zullen zijn. Door 9 aspirantenteams en 9 juniorenteams werden 5 partijen op tijd gespeeld. De uitslag is als volgt:
Aspiranten: 1e prijs: Marsha Nuijten en Maria Nagel; 2e prijs: Valentino Peeters, Kalie van Bergenhenegouwen en Bo Rekers, 3e prijs: Roby van Rooijen en Lotte van Bergenhenegouwen.
Junioren: 1e prijs: Rick van Lier en Romulo van Stockum; 2e prijs: Mouro Saunier en Yanieke Baks, 3e prijs: Toby Rouwhorst en Mario Blom
.
Klik op de foto's voor een vergroting. Kijk voor meer foto's op de facebookpagina van Les Cailloux.
 
27-10-2013: SNERT MÊLEE TOERNOOI GEWONNEN DOOR ADRI TROOST

Het erwtensoep toernooi was geen “snert”toernooi want het werd gespeeld door 38 enthousiaste deelnemers. Binnen werden er 4 rondes gespeeld met 9 doubletten en een triplet. De bar inclusief de erwtensoep werd voortreffelijk verzorgd door Nel Meerwijk en Tonny van Denderen. Ook werd er door hen een “snack ronde” ingelast welke erg werd gewaardeerd door de hongerige deelnemers.
De eerste ronde werd afgesloten met één partij met een uitslag van 13-0 deze uitslag kwam daarna gelukkig niet meer voor. Na 3 partijen waren er nog maar 4 deelnemers ongeslagen. De uiteindelijke winnaar werd Adri Troost met als tweede Annie van Wijk, beiden ongeslagen met respectievelijk 21 en 20 punten.
Om ongeveer 16.30uur was de prijsuitreiking. Klik op de winnaarsfoto voor een vergroting.
Foto: Kees van Steenkiste. Tekst: Henk Schenk.
 
19-09-2013: TEAM LES CAILLOUX 1 KAMPIOEN CTC AFDELING 6

Nadat vorig jaar het eerste hoofdklasse team van Les Cailloux voor het eerst in 15 jaar de eerste plaats moest afstaan aan De Gooiers, nam het dit jaar revanche en is weer op de oude plek teruggekeerd en is opnieuw kampioen. De finaledag van deze editie van de Club Team Competitie 2013 vond plaats bij Les Cailloux in Zeist.
Op de foto van links naar rechts: Paul van Eijkelenborg, Khalid Elyazidi, Erik Telkamp, Essa Agzoul, Mohammadi Jadoun en Rick Melssen.
Klik op de foto voor een vergroting.
Overige uitslagen: Les Cailloux 3 en Les Cailloux 4 mochten een jaar proeven van de hoofdklasse, maar zijn beiden gedegradeerd. Les Cailloux 5 haalde net niet genoeg punten om te promoveren naar de 1e klas, evenals Les Cailloux 6, die door het onderlinge resultaat ook bleef steken op een 2e plek. Les Cailloux 7 eindigde op plek 5 in de 2e klas. Voor alle uitslagen van deze Zomer Club Team Competitie 2013 klik hier.
 
15-09-2013: NOEL KEMPENEERS VAN LES CAILLOUX NATIONAAL KAMPIOEN DOUBLETTEN
Noël Kempeneers van onze vereniging Les Cailloux is samen met Kees Koogje (Petanque Union Kennemerland; Haarlem) nationaal kampioen doubletten geworden. In de finale wonnen zij van een ander lid van Les Cailloux (Mark Wildeboer) die een equipe vormde met Ferdinand Wiese ('t Zwijntje; Apeldoorn). Het nationaal kampioenschap doubletten werd gespeeld bij de vereniging Amitié in Best. De equipe Patrick Bosch en Maarten Jaegers (beiden van Les Cailloux) eindigde op de derde plaats. Een mooie prestatie van onze jongens!

Klik op de foto voor een vergroting (met dank aan Theo van der Meer).
 
29 EN 30 JUNI 2013: FRANS TEAM WINT BATAVIA TRIPLETTEN- EN BELGISCH TEAM WINT DOUBLETTENTOERNOOI
De tiende editie van het BATAVIA Petanque en de 9e Zeist Open Weekend zit er weer op. Met bijna 520 deelnemers is dit weekend in Zeist weer terug op het succesniveau van 2011. In 2012 zat er een dip in de belangstelling voor het triplette gebeuren, maar dat is gelukking geheel hersteld, mede door de deelname dit jaar van maar liefst 18 buitenlandse teams. Niet alleen Frankrijk en België, maar ook Engeland en Israël waren vertegenwoordigd op dit inmiddels internationaal bekende toernooi, georganiseerd door Club de Petanque "Les Cailloux", samen met sponsor JDC-SPORT, importeur en distribiteur van OBUT.
Naast de twee internationale licentietoernooien vonden er ook twee promotietoernooien plaats, waar iedereen, dus ook zonder licentie, aan kon deelnemen.

Op bovenstaande foto's de winnaars (van links naar rechts) van het licentietoernooi voor triplettes (Georges Godart - Yannick Gamelin - Sebastien Nepveux), het promotietoernooi 1e dag (Bregina en Bert Fokkert), het licentietoernooi voor doublettes (Gert Quetin +Nico Claes) en het promotietoernooi 2e dag (Leo Roest en Wieger Bosma). Klik op de foto's voor een vergroting.
Voor een uitgebreide fotoreportage van beide dagen: KLIK HIER.
Voor alle uitslagen van beide dagen BATAVIA Petanque Zeist Open Weekend klik op: Lees meer....
Lees meer...
 
22-06-2013: SLOTDAG JEUGD, TEVENS AFSCHEID VAN RENÉ MELSSEN EN BART KOUVELD

Het jeugdseizoen 2012-2013 zit er weer op. Zoals gebruikelijk vindt er aan het eind van elk jeugdseizoen een slotdag plaats, vlak voor de vakantie. De jeugdleden, ouders (tevens vrijwilligers) en trainers zijn dan uitgenodigd voor een gezellige middag met partijtjes boulen, een boulescircuit en een lekkere barbecue tot slot, waar iedereen een bijdrage aan levert. Ook dit keer was het een gezellige afsluiting van het seizoen waarbij iedereen weer werd verrast met een cd (de 12e editie alweer) en voor de beste deelnemers was er een leuke prijs. Dit keer werd er tevens afscheid genomen van Bart Kouveld en René Melssen. Bart zette er na zo’n 10 jaar jeugdtraining te hebben gegeven een punt achter (op de foto midden Bart temidden van de jeugdspelers). René Melssen, die al sinds de oprichting van de jeugdcommissie in december 2001 de belangen van de boulende jeugd bij Les Cailloux heeft behartigd is er nu dan ook mee gestopt. Mede en vooral dank zij hem heeft Les Cailloux nog steeds - als een van de weinige verenigingen in Nederland - een jeugdafdeling met jaarlijks twee grote jeugdtoernooien: de Open Utrechtse Jeugd Kampioenschappen. Een opvolger voor René is nog niet gevonden. Op de linkerfoto Bart Kouveld en René Melssen met Mark Koning, die eerder dit seizoen afscheid had genomen van de jeugd bij Les Cailloux. Zij kregen ter gelegenheid daarvan een bos bloemen uitgereikt door voorzitter Guillaume Spiering.
Klik op de foto's voor een vergroting.
 
09-06-2013: EINDRESULTATEN NATIONALE EN AFDELINGS COMPETITIE 2013
De ontknoping van de NC ereklasse vandaag in Nieuwegein bleef tot de laatste partij spannend. Bij aanvang van de laatste dag hadden drie teams nog de meeste kans op de titel. Het eerste team van 't Zwijntje (bestaande uit Bert van Dijk, Frank Schepers en Dennis Mul, met vierde man Milan Heiligers) stond met 13 punten gedeeld op een eerste plaats, samen met Les Cailloux 2 (Rick Melssen, Khalid Elyazidi en Mohammadi Jadoun). Op een derde plaats volgde met 12 punten Les Cailloux 1 - de titelhouders van de drie voorgaande jaren - Erik Telkamp, Essa Agzoul, Noel Kempeneers met vierde man Jack Schillemans. 't Zwijntje moest op deze laatste dag alle vier de partijen tegen teams van Les Cailloux en begon daarmee voortvarend met winst op Les Cailloux 1.
Lees meer...
 
02-06-2013: ROMULO VAN STOCKUM NEDERLANDS KAMPIOEN ENKELSPEL
CdP Les Cailloux is er trots op te kunnen melden dat het jeugdlid Romulo van Stockum (16 jaar!) vandaag het Nederlands Kampioenschap (NK) Tête à Tête heeft gewonnen. Nog nooit eerder heeft een jeugdlid dit kampioenschap weten te behalen. In Delft bij Petanquevereniging MIDI vond dit evenement van de NJBB plaats en met een record aantal deelnemers van 124. Extra cachet aan het geheel was dat op initiatief van Paul Koogje van MIDI alle oud kampioenen van de afgelopen 30 jaar waren uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Van Les Cailloux waren daarvan aanwezig Ed Bosch, Patrick Bosch, Paul van Eijkelenborg en Roel Telkamp. Alle oud-kampioenen kregen een speciaal bedrukt shirt met hun naam en jaar van het door hen behaalde kampioenschap aangeboden. Les Cailloux speler Leroy van Arnhem (18 jaar) eindigde bij de laatste acht. Op de foto links de finalespelers bij MIDI, op de foto rechts de inhuldiging van Romulo bij CdP Les Cailloux.
Klik op de foto's voor een vergroting.
 
31-05-2013: HELPENDE HANDJES AVOND BIJ CDP LES CAILLOUX
Elk jaar organiseert het bestuur een gezellige avond voor alle vrijwilligers als dank voor het vele en noodzakelijke werk dat zij voor de vereniging ook dit afgelopen jaar weer hebben verricht. Voorzitter Guillaume Spiering opende de avond met een korte speech en dankwoord, waarna de ruim zeventig aanwezigen zich konden storten op de BBQ. Deze keer kon iedereen zelf naar hartelust het vlees braden en pakken wat men maar wilde; er was meer dan genoeg. Na deze versnaperingen volgden, zoals gebruikelijk, twee partijtjes melee en kon men ook meedoen aan het roulettespel of een kaartje leggen. Hiervoor was de kantine speciaal omgetoverd in een heuse casino en velen wilden best eens een gokje wagen. Kortom, een afwisselende avond en voor elk wat wils met drinken, bbq-en, boulen en gokken. Voor een uitgebreide fotoreportage klik hier. Klik op bovenstaande foto's voor een vergroting.
 
18-05-2013: SUCCES VOOR LES CAILLOUX BIJ HET NK JEUGD, VROUWEN EN VETERANEN
Bij het NK Jeugd, Vrouwen en Veteranen op 18 mei bij de Bouledozers in Zwaag was een aantal teams en spelers van Les Cailloux succesvol.
Allereerst onze jongste spelers: het Les Cailloux pupillenteam bestaande uit Tristan en Raynold de Leeuw en Gaston van den Berg werd Nationaal Kampioen Pupillen! In een best-of-3 strijd met Elise Nuijten, Jordi Visser en Sven Hakkenes van Les Boulistes en C.de P. Folatre verloren ze in eerste instantie de eerste partij met 3-13, maar herpakten zich direct in de volgende partij met 13-8, zodat de laatste partij een echte finale werd. Deze wonnen zij overtuigend met 13-3 en haalden daarmee de titel van Nationaal Kampioen Pupillen binnen en tevens een uitnodiging van de NJBB om bij het Vierfederatietoernooi op 7 juli namens Nederland te spelen in Lokeren (België). Veel succes en plezier heren!
Bij de dames werd Diana de Wolf van Les Cailloux Nederlands Kampioen Vrouwen, samen met haar teamgenoten Elke van der Linden en Frances van Donge. Voor Diana een tweede achtereenvolgende keer. Zij wonnen de finale met 13-8 van het team van Katy Kamps-Bosch met Lieke van der Voort en Marina Blom.
Bij de veteranen werd Paul van Eijkelenborg derde, samen met zijn teamgenoten Frank Heusen en Ruud Sakes.
Voor alle uitslagen, zie het petanqueforum. Klik op de foto's (met dank aan René Melssen) voor een vergroting.

 
13-04-2013: EENENTWINTIGSTE EDITIE OPEN UTRECHTS JEUGDKAMPIOENSCHAP


Op zaterdag 13 april 2013 vond de 21e editie van het Open Utrechts Jeugd Kampioenschap plaats bij Les Cailloux. Aan deze triplette voorjaarseditie namen twintig teams deel, wat een prima opkomst mag heten. Ook onze zuiderburen uit Vlaanderen hadden zes teams aangemeld. Er waren acht junioren-, negen aspiranten- en drie pupillenteams, die met de aspiranten meespeelden. Het was een gezellig toernooi met spannende wedstrijden, prima weer met in de middag zowaar het eerste lentezonnetje!
Bij de junioren won het PFV team van Christophe Cockx, Kevin van Lent en Dion de Smet. Tweede werd het NJS team van Romulo van Stockum (Les Cailloux), Patrick van der Schief en Elior van Klaveren en derde ook een NJS team bestaande uit Rick van Lier, Milan Saunier en Mario Blom (foto rechts).

Bij de aspiranten won het NJS team van Rens de Roos, Wessel Geertse en Mauro Saunier de finale van Michiel Stoop, Gijs Ram en Nikita Holslag (mix). Derde werd een Vlaams team bestaande Kiano Van Meerhagen, Sacha de Koninck en Jonas Duyvejonck (foto midden).
Het aspiranten troosttoernooi werd gewonnen door het NJS team bestaande uit Roby van Rooijen, Jobbi Schefferlie en Tycho van Dijk door de finale te winnen van Katie en Lotte van Bergenhenegouwen en Maira Nagel (Midi / Les Boulistes). Derde werd een PFV pupillen team bestaande uit Beau van de Woestyne, Jana Aerts en Kimberly Thomas dat daarmee tevens het beste pupillenteam werd (foto links).

Klik op de foto's (met dank aan René Melssen) voor een vergroting. Klik op Lees meer... voor alle uitslagen. Voor een fotoreportage klik hier.
Lees meer...
 
03-04-2013: GROTE VOORJAARSSCHOONMAAK BIJ LES CAILLOUX
Hoewel de lente en het voorjaar nog op zich laten wachten heeft bij Les Cailloux toch het grote schoonmaakvirus toegeslagen en is men vandaag met man en macht aan de slag gegaan. Vrijwilligers om trots op te zijn!! Klik op de foto's (met dank aan Henk van Boeschoten) voor een vergroting.
 
Meer...
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 Volgende > Einde >>

Resultaten 63 - 124 van 305

Actueel
03-05-2016   13.30 uur
Mêlee leden
03-05-2016   19.30 uur
Open super mêlee
05-05-2016   13.30 uur
Open hussel
07-05-2016  
Geen jeugdtraining
09-05-2016   19.30 uur
Open euro doublette
10-05-2016   13.30 uur
Mêlee leden
10-05-2016   19.30 uur
Open super mêlee
Wie is on-line?
colofon | copyright