Home
Batavia Petanque
Inschrijven
Activiteitenkalender
Nieuws
Nieuws in de media
Jeugdnieuws
Vereniging
Sponsors
Informatie
Fotoalbum
Filmpjes
Bedrijfsuitje
Mailinglist
Links
Contact
Documenten
Column
Gastenboek
Website
Image Image
   Home  
15-03-2013: MAN-VROUW CYCLUS 2013 GEWONNEN DOOR IRINI KALIVIANAKIS EN MOHAMMADI JADOUN


Op vrijdagavond 15 maart 2013 werd alweer de vierde en laatste avond van de succesvolle jaarlijkse man-vrouw cyclus gepeeld bij Les Cailloux.
Met slechts één saldopunt verschil (totaal 11 gewonnen partijen en een saldo van 77 punten) heeft het team van Irini Kalivianakis en Mohammadi Jadoun de hoofdprijs binnengesleept. Tweede werd het team van Christel van Maarseveen en Bas Velthuijsen (met eveneens 11 gewonen partijen en een saldo van 76 punten). Een goede derde plek was voor het team van Karlijn de Jong en Patrick Bosch. In de prijzen vielen verder: 4e plaats: Marwin van Diermen en Katy Kamps-Bosch, 5e plaats: Sandra Gilliéron en Paul van Eijkelenborg, 6e plaats: Renate Siekman en Erik Telkamp en 7e plaats: Monique Hilbrands en Essa Agzoul.

Klik op de foto (met dank aan Brigitte Houg) voor een vergroting. Klik op: Lees meer... voor alle overige einduitslagen.

Lees meer...
 
09-03-2013: FINALES WINTER CLUB TEAM COMPETITIES 2012-2013 GESPEELD
De laatste speeldag en tevens de finales van de WCTC zijn afgelopen zaterdagmiddag weer gespeeld en hieronder de uitslagen van de teams van Les Cailloux:
Hoofdklasse: het team van captain Johan Huizinga (Les Cailloux 2) heeft op het laatste moment toch nog de 2e plek weten te behalen en viel daarmee in de prijzen (zie foto 1, met inzet Romulo van Stockum, die helaas niet aanwezig kon zijn). Het team van captain Jos Westerveld (Les Cailloux 1) wist zich te handhaven door te eindigen op de 4e plek.
3e Klasse B: het team van captain Henk Schenk is kampioen geworden en promoveert naar de 2e klasse (zie foto 2, met inzet Henk Schenk).
3e Klasse C: het team van captain Jan van Koetsveld (foto 3) is 2e geworden.
Klik op de foto's voor een vergroting.
 
03-03-2013: LES CAILLOUX NEDERLANDS KAMPIOEN VERENIGINGEN!

Les Cailloux is weer Nederlands Kampioen Verenigingen geworden.
Het is de vijfde keer dat Les Cailloux nationaal verenigingskampioen werd; eerder gebeurde dat in 2005, 2006, 2010 en 2011.
Het team van Les Cailloux bestond uit: Katy Kamps-Bosch, Diana de Wolf, Essa Agzoul, Patrick Bosch, Noël Kempeneers, Jack Schillemans, Erik Telkamp en Mark Wildeboer. Coach van het team was Paul van Eijkelenborg.

Voor een uitgebreid verslag door Paul van Eijkelenborg van beide dagen klik op: Lees meer...

Lees meer...
 
27-01-2013: LES CAILLOUX AFDELINGSKAMPIOEN NVK

Nieuwegein, 27 januari 2013; Het petanqueteam Les Cailloux heeft zich overtuigend gekwalificeerd voor de 1/8 finales van het Nationaal Kampioenschap Verenigingen. In de halve finales van de voorronde in Afdeling 6 (Midden-Nederland) werd vandaag het thuisspelende 1e team van PVN uit Nieuwegein met 5-0 verslagen. In de aansluitende finale was het team van De Gooiers uit Hilversum de gedoodverfde tegenstander. In beide triplette-partijen lieten de ploegen over en weer kansen liggen en gingen gelijk op om beide te eindigen in 13-6 voor Les Cailloux. Twee van de afsluitende drie doublette-partijen konden op resp. 5-4 en 6-3 worden afgebroken omdat het doublette van Mark Wildeboer en Patrick Bosch hun tegenstander gedecideerd met 13-3 aftroefden en daarmee de eindzege zeker stelde. De landelijke finales van het NKV 2013 zullen plaatsvinden in het weekend van 2 en 3 maart 2013, eveneens in Petanquecentrum Nieuwegein.
Op de foto:
Team les Cailloux in de splinternieuwe teamoutfit, gesponsord door JDC Sport BV, importeur Nederland van o.m. OBUT. Staand v.l.n.r.: Erik Telkamp, Diana de Wolf, Jack Schillemans, Katy Bosch, Martin van der Linden (JDC Sport BV), Paul van Eijkelenborg (coach), zittend v.l.n.r. Patrick Bosch, Essa Agzoul en Mark Wildeboer. Noel Kempeneers ontbrak wegens vakantie.
 
12-01-2013: HENK VAN HELMONDT GESTOPT ALS JEUGDTRAINER

Op zaterdag 12 januari heeft Henk van Helmondt zijn laatste jeugdtraining gegeven. Henk had daarmee bijna de 7 jaar volgemaakt als jeugdtrainer. Door zijn verhuizing naar Wijk bij Duurstede en vanwege het werk werd het voor hem steeds lastiger om de jeugdtrainingen op de zaterdag te geven. Op de bewerkte foto staat Henk met een groot deel van de jeugdspelers, die voor hem een T-shirt hadden gemaakt met een leuke foto erop en hun namen en een persoonlijke noot, dat hem met plezier zal kunnen laten terug zien aan de leuke tijd.

Klik op de foto voor een vergroting.

 
06-01-2013: NIEUWJAARSTOERNOOI 2013 GEWONNEN DOOR PAUL VAN EIJKELENBORG
Een nieuw jaar, een nieuw bestuur, een nieuwe uitdaging. Het afgelopen jaar was nogal turbulent op bestuurlijk niveau: alle bestuursleden traden af, weinig animo onder de leden om bestuurslid te worden etc. Maar uiteindelijk komt alles goed! Het nieuwe bestuur is er en wast en verschoond het beddengoed, het dekbed en de kussens worden opgeschud. Het bed blijft gewoon hetzelfde, maar het ligt effe lekkerder, aldus de kersverse voorzitter Guillaume Spiering (foto links) in zijn maidenspeech voor een overvolle kantine. Hij memoreerde verder o.a. dat het topteam van Les Cailloux (Erik Telkamp, Essa Agzoul en Noël Kempeneers) de Nationale Competitie 2012 heeft gewonnen en tevens de NJBB Masters, wat betekent dat dit team Nederland in oktober a.s. vertegenwoordigt bij het Europees Kampioenschap in Rome! Op de 2e foto Patrick Bosch (invaller), Essa Agzoul en Erik Telkamp, die uit handen van de voorzitter een grote bos bloemen in ontvangst mochten nemen. Met een kwinkslag vermeldde hij terloops nog even dat 2012 ook het jaar was van de grote doorbraak van de "mosterdfabriek" van Bernard Baakman. (voor de outsiders: dit Caillouxlid heeft als hobby het op geheel eigen wijze en een eigen receptuur mosterd te maken, dat inmiddels gretig aftrek geniet bij vele leden).
Deze jaarlijkse bijeenkomst werd uiteraard niet zonder twee partijen melee gespeeld en zeker niet zonder een eindwinnaar met de ereprijs: de vermelding op de wisseltrofee is dit jaar voor Paul van Eijkelenborg (3e foto). Op de foto geheel rechts: drie generaties Telkamp, met in het midden de kleinzoon van Roel, een aanstormend talent, die samen met pa Erik de 3e plaats haalde. De boulewereld is alvast gewaarschuwd!
Voor nog meer foto's: KLIK HIER.
 
23-12-2012: GEZELLIG EN GEMOEDELIJKE SFEER BIJ HET KERST CLUBTOERNOOI
Het Kerst clubtoernooi op zondag 23 december was met 26 deelnemende teams een druk en vooral gezellig toernooi in een prima sfeer. Na vier voorgelote partijen waren er nog slechts twee teams die alle vier wisten te winnen. Eef van Wierst en Karel Kuijk hadden het beste saldo en eindigden dus op de eerste plaats. Tweede werden Bernard Baakman met zijn dochter Geer Janne Baakman. Op de foto links alle prijswinnaars met de gewonnen prijzen die dit keer verzorgd waren door Han de Bruin (foto rechts). De wedstrijdleiding werd prima verzorgd door onze pas aangetreden voorzitter Guillaume Spiering en het hapje en drankje werden verzorgd door Eef, Annet, Brigitte en René. Klik op de foto's voor een vergroting.
 
15-12-2012: MARK KONING GEEFT LAATSTE JEUGDTRAINING

Op zaterdag 15 december heeft Mark Koning zijn laatste jeugdtraining gegeven. Na bijna 10 jaar met veel plezier vrijwel elke maand - en soms vaker - deze trainingen te hebben gegeven op de zaterdag tussen 10 en 12 uur, vond hij het welletjes. Op de foto staat Mark met een groot deel van de jeugdspelers, die voor hem een T-shirt hadden gemaakt met een leuke foto erop en hun namen en een persoonlijke noot, dat hem met plezier zal kunnen laten terug zien aan de leuke tijd.

Klik op de foto voor een vergroting.

 
19-12-2012: BIJZONDERE ALGEMENE LEDENVERGADERING BENOEMT GEHEEL NIEUW BESTUUR

Sinds woensdagavond 19 december 2012 heeft Les Cailloux weer een voltallig en geheel nieuw bestuur. Met overgrote meerderheid van stemmen zijn gekozen tot bestuurleden: Guillaume Spiering (voorzitter), Jos de Ronde, Marianne de Liefde, Aldert Hanemaaijer en Henk van Boeschoten. Deze nieuwe ploeg heeft het vertrouwen gekregen van de leden en gaat vol enthousiasme aan de slag en zal zich inzetten voor alle leden van de vereniging; voor zowel de meer recreatief ingestelde spelers als de wedstrijdspelers en niet te vergeten de jeugdspelers.

 
15-12-2012: ERIK, ESSA EN NOEL PLAATSEN ZICH VOOR HET EK 2013 IN ROME!
Vandaag hebben Erik Telkamp, Essa Agzoul en Noël Kempeneers zich via de NJBB Masters in Nieuwegein geplaatst voor het EK 2013 in Rome. Na vijf (van de zes) speeldagen hadden ze reeds voldoende punten behaald voor het bereiken van dit resultaat.
Vanaf dit jaar bestaat er geen Nationale Heren Selectie meer en kunnen teams zich via de NJBB masters kwalificeren voor het EK in 2013. Erik, Essa en Noël hadden zich via het kampioenschap van de NC geplaatst voor de NJBB masters en stonden na vier speeldagen al ruim aan kop. Vandaag waren de acht punten die ze scoorden met een derde plaats al genoeg om zich te kwalificeren. Een topprestatie van dit Les Cailloux team!
De laatste keer dat een volledig Les Cailloux team Nederland vertegenwoordigd heeft op een internationaal landenkampioenschap was in 2003. Dat was tijdens het Wereldkampioenschap Petanque. Het team van Les Cailloux bestond toen uit Mark Helffer, Jan Danen, Essa Agzoul en Dennis Mul. Noël heeft wat EK en WK betreft de meeste caps op z’n naam staan: 5 x WK (2004, 2005 2006, 2008 en 20012 en 1x EK (2009). Essa volgt met 4x WK (1998, 1999, 2000 en 2003) en Erik 1x WK (1999).
 
01-12-2012: TWINTIGSTE EDITIE OPEN UTRECHTS JEUGDKAMPIOENSCHAP

De 20e editie van het Open Utrechts was voor de broertjes Saunier zeer succesvol. Milan en Mauro wonnen respectievelijk de finale bij de junioren en bij de aspiranten. Milan speelde met Elior van Klaveren en Mauro met Wessel Geertse. Bij deze editie werd voor het eerst op tijd gespeeld, wat in de praktijk goed werkte.
In de vijf speelrondes speelde vrijwel ieder team vijf partijen, zodat de tijd maximaal werd gebruikt en de prijsuitreiking op het vaste tijdstip van 17.00 uur kon plaatsvinden.

Junioren
: Bij de junioren wonnen Milan Saunier en Elior van Klaveren de finale met 13-4 van Romulo van Stockum (Les Cailloux) en Toby Rouwhorst. De derde plaats werd in beslag genomen door Rick van Lier en Mario Blom door een 13-11 overwinning op Patrick van der Schief en Yannieke Bax.

Aspiranten: Mauro Saunier en Wessel Geertse wonnen met 13-7 de finale van het aspiranten hoofdtoernooi met 13-7 van Ellen Walrave en Michiel Stoop. De derde plaats was voor Liza Melssen en Nadine Gilliéron (beide Les Cailloux) die verdienstelijk met 13-8 wonnen van Sven Balk en Vince Exalto.
Het troosttoernooi bij de aspiranten werd gewonnen door Gideon Schrauwen en Sebastiaan Broere. Zij wonnen de finale van Maira Nagel en Rens de Roos. Op een derde plaats eindigden Jobbi Schefferlie en Roby van Rooijen met een winstpartij op Tristan de Leeuw en Gaston van den Berg (beide Les Cailloux) die daarmee het beste pupillenteam werden.
Klik op de foto's voor een vergroting.

 
30-11-2012: CAPTAIN'S CUP OPNIEUW GEWONNEN DOOR LES CAILLOUX
Vrijdagavond 30 november had de jaarlijkse, sportieve en informele bijeenkomst Captain's Cup plaats bij De Gooiers te Nieuw-Loosdrecht. Meer dan negentig clubbestuurders en partners waren aanwezig bij deze bijeenkomst waarbij nadere kennismaking en versteviging van onderlinge contacten in een ongedwongen sfeer belangrijke elementen zijn. Na twee partijen melee werd de Captain 's Cup - evenals vorig jaar - gewonnen door les Cailloux.
 
25-11-2012: SNERT CLUBTOERNOOI GEWONNEN DOOR KEES EN GONNY VAN STEENKISTE

Met de harde wind buiten was het echt snertweer. Binnen was het warm en voor iedereen snert met roggebrood en katenspek – verzorgd door Hans van der Nat en Bart Kouveld - tijdens het gezellige snert clubtoernooi op zondag 25 november bij Les Cailloux. Na vier partijen werden Kees en Gonny van Steenkiste eerste. Op een tweede plaats eindigden Leo en Jenny Sturkenboom, eveneens met vier gewonnen partijen. Op de foto staan alle prijswinnaars.

Klik op de foto voor een vergroting.

 
04-11-2012: JEUGD BIJ BESTE ACHT EN RICK VAN LIER WINT ZILVER PRECISIE TIREREN OP HET EK IN GENT
Hierboven het introfilmpje van het EK Jeugd met o.a. onze spelers (met wel eerst 15 seconden reclame).
Tijdens het EK jeugd, dat gelijktijdig met het EK dames van 2 t/m 4 november in Gent werd gehouden, eindigde de Nederlandse selectie bij de beste acht van Europa. Het team – bestaande uit Romulo van Stockum (Les Cailloux), Lieke van der Voort (Petangeske), Rick van Lier (Pres le But) en Milan Saunier (Les Boules Fleuries) - strandde uiteindelijk op finalist België 2.

Ons juniorenteam begon de eerste partij in het Zwitsers systeem tegen België 2 goed en kwam 11-4 voor, daarna zakte Nederland vooral plaatsend in en België won alsnog met 13-4. Vervolgens revancheerden zij zich met overwinningen op Ierland (13-0), Tsechië (13-2) en Israel (13-5). Door deze overwinningen en het Zwitsers systeem moesten ze de laatste wedstrijd in de voorronde spelen tegen het sterke Frankrijk, die ze verloren, maar plaatsing bij de beste zestien was verzekerd.
Lees meer...
 
04-11-2012: NEDERLANDSE DAMES EINDIGEN BIJ BESTE ZESTIEN OP HET EK IN GENT
Tijdens het EK in Gent in het weekend van 2 t/m 4 november 2012 is het Nederlandse dames team - bestaande uit Katy Bosch (Les Cailloux), Ilse Smits, Frances van Dongen en Marina Blom - bij de beste zestien geëindigd in het hoofdtoernooi. Nederland lootte in de voorronde Estland, Finland en Wit Rusland en startte voortvarend. Met 13-4 werd vrij makkelijk gewonnen van Estland. De partij tegen Wit Rusland verliep aanvankelijk zonder problemen (11-0 voorsprong), maar vervolgens kwamen de dames uit Wit Rusland met 12-11 terug. Toch wisten onze dames de strijd in het voordeel te beslissen. Daarna tegen Finland, dat ook beide voorgaande partijen had gewonnen. Deze strijd werd door Nederland met 13-10 gewonnen, waarmee onze dames zich als eerste plaatsten in de poule.
Lees meer...
 
21-10-2012: OPEN HUSSEL BIJ LES CAILLOUX GEWONNEN DOOR WIM GIJSBERS

Met 26 deelnemers vond er op 21 oktober 2012 een Open Hussel toernooi plaats, welke ondanks een iewat teleurstellende opkomst, toch zeer geslaagd was verlopen. Slechts één deelnemer wist alle vier partijen te winnen en wel Wim Gijsbers. Op bovenstaande foto's alle prijswinnaars: van links naar rechts: Wim Gijsbers, Peter Saul, Jannie Sluijter, Hennie Bieshaar, Hans Edelman, Hans Peters, Gerda Edelman en Ina Kok. Klik op de foto´s, met dank aan Annet van den Brink, voor een vergroting.

 
23-09-2012: ERELID EN LEDEN VAN VERDIENSTE OOK BIJ JUBILEUMTOERNOOI 35 JAAR LC


Op 21 september 2012 bestond Club de Petanque "Les Cailloux" 35 jaar. Dit heuglijke feit werd gevierd op zondag 23 september 2012 op het boulodrome van Les Cailloux aan de Koelaan te Zeist door middel van een Jubileumtoernooi voor alle leden. 34 Teams hadden zich hiervoor ingeschreven en streden voor de Jubileum-wisselbeker. Na drie partijen van dit doublettetoernooi kon de definitieve stand worden opgemaakt: het team van Jaap Bremer en Johan Huizinga won alle drie partijen en met de meeste punten (31). Voor de komende vijf jaar behouden zij de eretitel van Jubileum Kampioen 2012.
Onder de deelnemers en bezoekers van het toernooi bevonden zich ook het Erelid van de vereniging Roel Telkamp en de leden van Verdienste Arie Lutteke, Anton Nagtegaal, Jac Houg, Charles van de Beek en Johan Huizinga; eveneens aanwezig waren de twee enige leden van de vereniging die vanaf de oprichting in 1977 al lid zijn: Jaap Bremer en Henk van Boeschoten. Op de foto's onder v.l.n.r.: Jaap Bremer en Johan Huizinga (winnaars van de Jubileum-wisseltrofee 2012), Wiet Ooms (geheel in Franse kledingstijl), Henk van Boeschoten (35 jaar lid), Charles van de Beek en Jac Houg (leden van Verdienste), Roel Telkamp (Erelid), Johan Huizinga (lid van Verdienste) en Jaap Bremer (35 jaar lid). Klik op de foto's voor een vergroting.

Klik hier voor de fotoreportage.

 
16-09-2012: PATRICK BOSCH EN MAARTEN JAEGERS 2E PLAATS OP NK DOUBLETTEN

Zondag 16 september 2012 vond in Sneek bij vereniging La Boule Au But het Nationale Doublette Kampioenschap plaats. Het team Patrick Bosch en Maarten Jaegers van Les Cailloux is tweede geworden. In de finale verloren zij met 12-13 van het mix-team Mark Norder (Le Biberon; Leeuwarden) en Edward Vinke (Petanque Union Kennemerland; Haarlem). Patrick Bosch werd in 2010 nog samen met Mark Wildeboer kampioen. Desalniettemin weer een mooie prestatie van deze Les Cailloux leden.

 
06-09-2012: CTC 2012: TWEE 1E KLASSE TEAMS GEPROMOVEERD NAAR DE HOOFDKLASSE!
Donderdag 6 september 2012 was de laatste en finaledag van de zeer in trek bij vele spelers van de Zomer Club Team Competitie in afdeling zes. Een verrassende wending in de hoofdklasse vond deze keer plaats! Les Cailloux 1, die al 15 jaar op rij kampioen was, is van zijn troon gestoten door het team van De Gooiers 1. Les Cailloux 1 moest nu genoegen nemen met een 2e plek. Les Cailloux 3, het 1e klasse A-team, is kampioen geworden en promoveert naar de hoofdklasse. Eveneens is Les Cailloux 4, 1e klasse B-team, kampioen geworden (en wist voor de 2e maal op rij als enige team van alle klasses alle wedstrijden ongeslagen te blijven!) en promoveert ook naar de hoofdklasse. In de hoofdklasse zitten volgend jaar dan vier teams van Les Cailloux samen met slechts twee andere verenigingen.
Teams Les Cailloux 7 en 8 uit de 2e klasse hebben beiden een 2e plek behaald, maar zijn helaas net niet gepromoveerd, terwijl teams 5 en 6 uit de 1e klasse beiden zijn gedegradeerd, waardoor er volgend jaar geen teams van Les Cailloux in de 1e klasse zitten.
Klik op de foto's voor een vergroting. Kijk voor alle uitslagen van alle klassses hier.
 
10-09-2012: KOELAAN TUSSEN BUNNIK EN ZEIST TIJDELIJK VOOR AUTOVERKEER AFGESLOTEN!
Van 10 september tot en met 28 september en van 1 oktober tot en met 2 november is de Koelaan afgesloten voor doorgaand autoverkeer.
De weg wordt opnieuw ingericht. Meer informatie: Koelaan en Koningin Julianalaan.
Boulers met de auto kunnen in deze periode dus niet via Bunnik naar Cailloux komen. Het verkeer wordt omgeleid. Het fietspad blijft wel toegankelijk.
 
18-08-2012: HENK VAN BOESCHOTEN 2E PLEK COUPE DES NATIONS EK-VETERANEN
Henk van Boeschoten van Les Cailloux mocht samen met Ruud Sakes, Simon op den Kelder en Italo Pialorsi Nederland vertegenwoordigen op het Europees Kampioenschap Veteranen op 17 en 18 augustus 2012 in Denemarken. Coach en begeleider was Meep Poel. Het team van onze Henk behaalde niet de poule voor het Europees Kampioenschap, maar wist uiteindelijk wel een mooie tweede plek in de Coupe des Nations te bereiken. Voor alle info en meer foto's klik op Petanqueforum.
Klik op de foto's (met dank aan Petanqueforum.nl) voor een vergroting.
 
22-07-2012: MAN-VROUW ZOMERTOERNOOI GEWONNEN DOOR SIMONE EN PASCAL
Eindelijk, na wekenlang regen, regen en nog eens regen, een schitterende zomerdag en dan het man-vrouw toernooi spelen bij Les Cailloux. Vorig jaar met nog 36 deelnemende teams in de regen en dan nu nu met prachtig weer slechts een opkomst van 18 teams. Heel jammer voor dit jaarlijkse toch prima georganiseerde toernooi, maar niet minder sportief, sfeervol en spannend tot in de finale. In de finale moest het team van Simone van Middelaar en Pascal Wijnstekers het opnemen tegen het team van Netty Lensink en Peter Bonarius. Na een slecht begin keken Netty en Peter tegen een achterstand aan van 2-8. Maar ze krabbelden terug en het werd zelfs 12-12. Jammer voor hen, maar goed voor Simone en Pascal, dat ze in de laatste mene niet wisten te overtuigen en Simone en Pascal gingen er uiteindelijk met de hoofdprijs vandoor.

Klik op de foto van de winnaars (met dank aan Marianne de Liefde) voor een andere foto....Voor de uitslagen van de A- en B-poule, klik op: Lees meer....
Lees meer...
 
Meer...
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 Volgende > Einde >>

Resultaten 63 - 124 van 279

Actueel
31-03-2015   13.30 uur
MÍlee leden
31-03-2015   19.30 uur
Open super melee
Wie is on-line?
colofon | copyright