Home
Batavia Petanque
Inschrijven
Activiteitenkalender
Nieuws
Nieuws in de media
Jeugdnieuws
Vereniging
Sponsors
Informatie
Fotoalbum
Filmpjes
Bedrijfsuitje
Mailinglist
Links
Contact
Documenten
Column
Gastenboek
Website
Image Image
   Home  
25-11-2012: SNERT CLUBTOERNOOI GEWONNEN DOOR KEES EN GONNY VAN STEENKISTE

Met de harde wind buiten was het echt snertweer. Binnen was het warm en voor iedereen snert met roggebrood en katenspek – verzorgd door Hans van der Nat en Bart Kouveld - tijdens het gezellige snert clubtoernooi op zondag 25 november bij Les Cailloux. Na vier partijen werden Kees en Gonny van Steenkiste eerste. Op een tweede plaats eindigden Leo en Jenny Sturkenboom, eveneens met vier gewonnen partijen. Op de foto staan alle prijswinnaars.

Klik op de foto voor een vergroting.

 
04-11-2012: JEUGD BIJ BESTE ACHT EN RICK VAN LIER WINT ZILVER PRECISIE TIREREN OP HET EK IN GENT
Hierboven het introfilmpje van het EK Jeugd met o.a. onze spelers (met wel eerst 15 seconden reclame).
Tijdens het EK jeugd, dat gelijktijdig met het EK dames van 2 t/m 4 november in Gent werd gehouden, eindigde de Nederlandse selectie bij de beste acht van Europa. Het team – bestaande uit Romulo van Stockum (Les Cailloux), Lieke van der Voort (Petangeske), Rick van Lier (Pres le But) en Milan Saunier (Les Boules Fleuries) - strandde uiteindelijk op finalist België 2.

Ons juniorenteam begon de eerste partij in het Zwitsers systeem tegen België 2 goed en kwam 11-4 voor, daarna zakte Nederland vooral plaatsend in en België won alsnog met 13-4. Vervolgens revancheerden zij zich met overwinningen op Ierland (13-0), Tsechië (13-2) en Israel (13-5). Door deze overwinningen en het Zwitsers systeem moesten ze de laatste wedstrijd in de voorronde spelen tegen het sterke Frankrijk, die ze verloren, maar plaatsing bij de beste zestien was verzekerd.
Lees meer...
 
04-11-2012: NEDERLANDSE DAMES EINDIGEN BIJ BESTE ZESTIEN OP HET EK IN GENT
Tijdens het EK in Gent in het weekend van 2 t/m 4 november 2012 is het Nederlandse dames team - bestaande uit Katy Bosch (Les Cailloux), Ilse Smits, Frances van Dongen en Marina Blom - bij de beste zestien geëindigd in het hoofdtoernooi. Nederland lootte in de voorronde Estland, Finland en Wit Rusland en startte voortvarend. Met 13-4 werd vrij makkelijk gewonnen van Estland. De partij tegen Wit Rusland verliep aanvankelijk zonder problemen (11-0 voorsprong), maar vervolgens kwamen de dames uit Wit Rusland met 12-11 terug. Toch wisten onze dames de strijd in het voordeel te beslissen. Daarna tegen Finland, dat ook beide voorgaande partijen had gewonnen. Deze strijd werd door Nederland met 13-10 gewonnen, waarmee onze dames zich als eerste plaatsten in de poule.
Lees meer...
 
21-10-2012: OPEN HUSSEL BIJ LES CAILLOUX GEWONNEN DOOR WIM GIJSBERS

Met 26 deelnemers vond er op 21 oktober 2012 een Open Hussel toernooi plaats, welke ondanks een iewat teleurstellende opkomst, toch zeer geslaagd was verlopen. Slechts één deelnemer wist alle vier partijen te winnen en wel Wim Gijsbers. Op bovenstaande foto's alle prijswinnaars: van links naar rechts: Wim Gijsbers, Peter Saul, Jannie Sluijter, Hennie Bieshaar, Hans Edelman, Hans Peters, Gerda Edelman en Ina Kok. Klik op de foto´s, met dank aan Annet van den Brink, voor een vergroting.

 
23-09-2012: ERELID EN LEDEN VAN VERDIENSTE OOK BIJ JUBILEUMTOERNOOI 35 JAAR LC


Op 21 september 2012 bestond Club de Petanque "Les Cailloux" 35 jaar. Dit heuglijke feit werd gevierd op zondag 23 september 2012 op het boulodrome van Les Cailloux aan de Koelaan te Zeist door middel van een Jubileumtoernooi voor alle leden. 34 Teams hadden zich hiervoor ingeschreven en streden voor de Jubileum-wisselbeker. Na drie partijen van dit doublettetoernooi kon de definitieve stand worden opgemaakt: het team van Jaap Bremer en Johan Huizinga won alle drie partijen en met de meeste punten (31). Voor de komende vijf jaar behouden zij de eretitel van Jubileum Kampioen 2012.
Onder de deelnemers en bezoekers van het toernooi bevonden zich ook het Erelid van de vereniging Roel Telkamp en de leden van Verdienste Arie Lutteke, Anton Nagtegaal, Jac Houg, Charles van de Beek en Johan Huizinga; eveneens aanwezig waren de twee enige leden van de vereniging die vanaf de oprichting in 1977 al lid zijn: Jaap Bremer en Henk van Boeschoten. Op de foto's onder v.l.n.r.: Jaap Bremer en Johan Huizinga (winnaars van de Jubileum-wisseltrofee 2012), Wiet Ooms (geheel in Franse kledingstijl), Henk van Boeschoten (35 jaar lid), Charles van de Beek en Jac Houg (leden van Verdienste), Roel Telkamp (Erelid), Johan Huizinga (lid van Verdienste) en Jaap Bremer (35 jaar lid). Klik op de foto's voor een vergroting.

Klik hier voor de fotoreportage.

 
16-09-2012: PATRICK BOSCH EN MAARTEN JAEGERS 2E PLAATS OP NK DOUBLETTEN

Zondag 16 september 2012 vond in Sneek bij vereniging La Boule Au But het Nationale Doublette Kampioenschap plaats. Het team Patrick Bosch en Maarten Jaegers van Les Cailloux is tweede geworden. In de finale verloren zij met 12-13 van het mix-team Mark Norder (Le Biberon; Leeuwarden) en Edward Vinke (Petanque Union Kennemerland; Haarlem). Patrick Bosch werd in 2010 nog samen met Mark Wildeboer kampioen. Desalniettemin weer een mooie prestatie van deze Les Cailloux leden.

 
06-09-2012: CTC 2012: TWEE 1E KLASSE TEAMS GEPROMOVEERD NAAR DE HOOFDKLASSE!
Donderdag 6 september 2012 was de laatste en finaledag van de zeer in trek bij vele spelers van de Zomer Club Team Competitie in afdeling zes. Een verrassende wending in de hoofdklasse vond deze keer plaats! Les Cailloux 1, die al 15 jaar op rij kampioen was, is van zijn troon gestoten door het team van De Gooiers 1. Les Cailloux 1 moest nu genoegen nemen met een 2e plek. Les Cailloux 3, het 1e klasse A-team, is kampioen geworden en promoveert naar de hoofdklasse. Eveneens is Les Cailloux 4, 1e klasse B-team, kampioen geworden (en wist voor de 2e maal op rij als enige team van alle klasses alle wedstrijden ongeslagen te blijven!) en promoveert ook naar de hoofdklasse. In de hoofdklasse zitten volgend jaar dan vier teams van Les Cailloux samen met slechts twee andere verenigingen.
Teams Les Cailloux 7 en 8 uit de 2e klasse hebben beiden een 2e plek behaald, maar zijn helaas net niet gepromoveerd, terwijl teams 5 en 6 uit de 1e klasse beiden zijn gedegradeerd, waardoor er volgend jaar geen teams van Les Cailloux in de 1e klasse zitten.
Klik op de foto's voor een vergroting. Kijk voor alle uitslagen van alle klassses hier.
 
10-09-2012: KOELAAN TUSSEN BUNNIK EN ZEIST TIJDELIJK VOOR AUTOVERKEER AFGESLOTEN!
Van 10 september tot en met 28 september en van 1 oktober tot en met 2 november is de Koelaan afgesloten voor doorgaand autoverkeer.
De weg wordt opnieuw ingericht. Meer informatie: Koelaan en Koningin Julianalaan.
Boulers met de auto kunnen in deze periode dus niet via Bunnik naar Cailloux komen. Het verkeer wordt omgeleid. Het fietspad blijft wel toegankelijk.
 
18-08-2012: HENK VAN BOESCHOTEN 2E PLEK COUPE DES NATIONS EK-VETERANEN
Henk van Boeschoten van Les Cailloux mocht samen met Ruud Sakes, Simon op den Kelder en Italo Pialorsi Nederland vertegenwoordigen op het Europees Kampioenschap Veteranen op 17 en 18 augustus 2012 in Denemarken. Coach en begeleider was Meep Poel. Het team van onze Henk behaalde niet de poule voor het Europees Kampioenschap, maar wist uiteindelijk wel een mooie tweede plek in de Coupe des Nations te bereiken. Voor alle info en meer foto's klik op Petanqueforum.
Klik op de foto's (met dank aan Petanqueforum.nl) voor een vergroting.
 
22-07-2012: MAN-VROUW ZOMERTOERNOOI GEWONNEN DOOR SIMONE EN PASCAL
Eindelijk, na wekenlang regen, regen en nog eens regen, een schitterende zomerdag en dan het man-vrouw toernooi spelen bij Les Cailloux. Vorig jaar met nog 36 deelnemende teams in de regen en dan nu nu met prachtig weer slechts een opkomst van 18 teams. Heel jammer voor dit jaarlijkse toch prima georganiseerde toernooi, maar niet minder sportief, sfeervol en spannend tot in de finale. In de finale moest het team van Simone van Middelaar en Pascal Wijnstekers het opnemen tegen het team van Netty Lensink en Peter Bonarius. Na een slecht begin keken Netty en Peter tegen een achterstand aan van 2-8. Maar ze krabbelden terug en het werd zelfs 12-12. Jammer voor hen, maar goed voor Simone en Pascal, dat ze in de laatste mene niet wisten te overtuigen en Simone en Pascal gingen er uiteindelijk met de hoofdprijs vandoor.

Klik op de foto van de winnaars (met dank aan Marianne de Liefde) voor een andere foto....Voor de uitslagen van de A- en B-poule, klik op: Lees meer....
Lees meer...
 
08-07-2012: SONIA EN ANDRE ZWAAL BEHALEN 2E PLAATS OP NK MIX

Zondag 8 juli 2012: op het Nederlands Kampioenschap Mix (doubletten voor man+vrouw) behaalden Sonia en André Zwaal een 2e plaats. Een geweldige prestatie voor deze twee kanjers van Les Cailloux. Met een super mooie finale met spel van super hoog niveau speelden zij in de finale tegen Carola Voogt (DGW Den Haag) en Kees Koogje (MIDI Delft, TEAM KTK). Dat de strijd gelijk opging blijkt uit de eindstand van 12-13. Sonia en André stonden zelf op een voorsprong van 12-11. Jammer dat zij de laatste mene net niet uit konden maken. Complimenten en felicitaties aan SONIA en ANDRE ZWAAL !

Op de foto (met dank aan Paul Koogje) van links naar rechts: Carola, Kees, Sonia en André.
Klik op de foto voor een vergroting van supertrotse pa André met dochter Sonia.

 
30-06-2012: BATAVIA PETANQUE – ZEIST OPEN WEEKEND: "VOLLE ZON OVER HET PETANQUE"

Zaterdagmorgen 30 juni 2012 is het toernooi succesvol gestart met heerlijk weer. “Volle zon over Petanque”.
Les Cailloux kan terugkijken op een zeer geslaagde derde editie van Batavia Petanque – Zeist Open Weekend. Dat ondanks het feit dat de opkomst bij de triplettes jammer genoeg beneden de verwachtingen bleef. Verrassend was de komst op het allerlaatste moment van een flinke groep Belgische (ex)kampioenen, onder wie zelfs de wereldkampioen uit 2000, Jean-François Hémon. De opkomst bij het doublettetoernooi daarentegen was vergelijkbaar met de opkomst in 2011.

Verheugend was ook de groei van beide promotietoernooien. De deelnemers kwamen niet alleen uit Zeist en directe omgeving, maar zelfs ook uit België en Engeland! Het vervangen van de triplette-formule door een doublette-versie op de zaterdag heeft volgens verwachting goed uitgepakt. De live internetbeelden werden via het petanqueforum uitgezonden. Een aantal bewaarde opnames zijn nog steeds terug te zien.
De winnaars van het ranglijsttriplettetoernooi zijn voor de 2e maal: Mourad el Ansari + Martin Bakker + Kees Koogje (TEAM KTK) ('t Zwijntje/ le Biberon/ MIDI Delft), zie foto linksboven. De winnaars van het ranglijst doublettetoernooi zijn: Jean-Francois Hemon + Michel van Lierde (Belgique), zie foto boven rechts. De winnaars van de promotietoernooien op zaterdag en zondag zijn resp. Bert Fokkerts + Bregina Fokkert en Inge ten Hengel + Ronald Groenendijk, zie foto's resp. links en rechts onder. Klik op de foto's voor een vergroting. Voor een leuke foto-impressie van beide dagen: KLIK HIER. Foto's met dank aan Marianne de Liefde. Voor nog veel meer foto's van Marianne klik hier.
Klik op: Lees meer... voor het volledige verslag en alle uitslagen van beide ranglijsttoernooien en promotietoernooien.

Lees meer...
 
23-06-2012: SLOTDAG JEUGDSEIZOEN
Op vrijwel iedere zaterdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur kunnen jeugdleden, ook van andere verenigingen, de trainingslessen en oefeningen bij Les Cailloux volgen. Deze trainingen worden gegeven door Henk van Helmondt, Mark Koning en Bart Kouveld. Zoals gebruikelijk vindt er aan het eind van elk jeugdseizoen een slotdag plaats, vlak voor de vakantie. De jeugdleden, ouders (tevens vrijwilligers) en trainers zijn dan uitgenodigd voor een gezellige middag met partijtjes boulen, een boulescircuit en een lekkere barbecue tot slot, waar iedereen een bijdrage aan levert. Ook dit keer was het een gezellige afsluiting van het seizoen waarbij iedereen weer werd verrast met een cd (de 11e editie alweer) en voor de beste deelnemers was er een leuke prijs.
 
10-06-2012: ERIK, ESSA EN NOEL VOOR DE DERDE KEER OP RIJ KAMPIOEN NC

Op zondag 10 juni is het eerste team van Les Cailloux tijdens de slotdag van de NC in Nieuwegein opnieuw kampioen geworden in de ereklasse van de Nationale Competitie. Voor dit team - bestaande uit Erik Telkamp, Essa Agzoul en Noel Kempeneers - was het de derde titel op rij. Een topprestatie en tevens een unicum in de historie van de NC. Met deze eerste plaats hebben zij zich tevens geplaatst voor de NJBB Masters in 2013, waarmee een EK plek veroverd kan worden. De overige drie teams van Les Cailloux eindigden buiten de vier hoogste plaatsen die daarop recht geven, maar handhaafden zich wel in de hoogste klasse van de NC.
Op de foto (met dank aan Henk van Rekum) van links naar rechts: Erik, Essa, Noel en reservespeler Jack Schillemans. Klik op de foto voor een vergroting.
 
01-06-2012: HELPENDE HANDJES AVOND WEER "THUIS" BIJ LES CAILLOUX

De Helpende Handjes avond op 1 juni was weer ouderwets gezellig bij Les Cailloux, daar waar het vorig jaar nog plaats vond bij ’t Jagershuys. Het bestuur had voor alle vrijwilligers een geheel verzorgde avond georganiseerd waar iedereen van heeft kunnen genieten. Na de ontvangst met koffie en speciaal 'Les Cailloux gebak' was er allereerst een optreden van een troubadour die met enkele woorden voor iedereen een persoonlijk lied ten gehore kon brengen. Onze meesterkok Henk van Helmondt had weer een mooi en heerlijk uitgebreid buffet weten samen te stellen, waar alle aanwezigen dankbaar gebruik van maakten. Tijdens de maaltijd, de twee potjes boulen en na afloop daarvan werd de muziek verzorgd door DJ Mart Lodder. De Helpende Handjes wisseltfroffee werd gewonnen door het 'Overig-Helpende Handjesteam'.

Klik op de gebakfoto voor een vergroting.
Voor een uitgebreide fotoreportage van Annet van den Brink klik hier.

 
03-06-2012: NATIONALE COMPETITIE SUCCES VOOR LC-TEAM CEES, SONIA EN ANDRE
Tijdens de slotdag van de Nationale Competitie in zone B bij Les Cailloux is het team van Cees de Ligt, Sonia en André Zwaal het gelukt om kampioen te worden in de eerste klasse. Hiermee promoveren zij naar de hoofdklasse. De andere twee LC-teams, het team van Johan Huizinga, Ruben van Stockum en John van Ravenswaaij en het team van Katy Bosch, Janneke Gravesteijn en Bart Kouveld behaalden respectievelijk in deze klasse de vijfde en zesde plaats.
In de 2e klasse A behaalde het team van Christien van Maarseveen, Peter Brittijn en Henk van Helmondt de 2e plaats en promoveren daarmee naar de 1e klasse.
Een 8e plaats in de 2e klasse B was voor het team van Ton Denneman, Hans van Schaik en Andre van Helmondt. Klik op de foto's voor een vergroting. (Peter Brittijn ontbreekt).
 
28-05-2012: OPEN PINKSTER HUSSELTOERNOOI GEWONNEN DOOR RIA VAN DORRESTEIJN EN JAN VAN DER LEE

Onder een stralende zon werd op maandag 28 mei met 32 deelnemers het Open Pinkster Husseltoernooi gehouden. Er werden met 8 doublettes 4 partijen gespeeld. Het resultaat was dat geen enkele deelnemer 4 partijen had gewonnen. De einduitslag werd een gedeelde eerste plaats met een totaal van 20 punten uit 3 gewonnen partijen: Ria van Dorresteijn en Jan van der Lee. Als tweede eindigde Ria de Boer met 15 punten en op de derde plaats Hans Peters met 12 punten.

Op de foto (met dank aan Bep Tessers) van links naar rechts: Henk Schenk (wedstrijdleider), Jan van der Lee en Ria van Dorresteijn. Klik op de foto voor een vergroting.

 
26-05-2012: NK VETERANEN, VROUWEN, JEUGD

Op een heerlijke zonnige dag werden op zaterdag 26 mei bij De Goede Worp in Den Haag de Nederlandse kampioenschappen Veteranen, Vrouwen en Jeugd gehouden. Daarbij werd Ramon van Grondelle van Les Cailloux pupillenkampioen, was er een tweede plaats voor Bas Lutjenkossink bij de aspiranten en werden Lisa Zwaal en Romulo van Stockum derde bij de junioren. Bij de dames was er een tweede plaats voor Katy Bosch en bij de Veteranen een derde plaats voor het LC-team van Hans de Jong, Cees de Ligt en Guillaume Spiering. Lees het volledig verslag en uitslagen op het petanqueforum en bekijk de foto's van Theo van der Meer.

 
25-04-2012: ALGEMENE LEDENVERGADERING
Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 25 april jl. is Han de Bruin benoemd tot bestuurslid. Zij wordt de nieuwe secretaris. Om persoonlijke redenen is Paul van Eijkelenborg na anderhalf jaar gestopt als bestuurslid PR en Sponsoring. Paul blijft nog wel actief voor sponsoring, jeugd en het organiseren van Batavia Petanque Zeist Open Weekend. Verder heeft de ALV het jaarverslag en de jaarrekening 2011 goedgekeurd en werd het bestuur décharge verleend voor het gevoerde financiële beleid. Op de foto links: het nieuwe bestuurslid Han de Bruin en rechts het vertrekkend bestuurslid Paul van Eijkelenborg.
 
14-04-2012: 19E EDITIE OPEN UTRECHTS JEUGDKAMPIOENSCHAP
Op zaterdag 14 april 2012 vond de 19e editie van het Open Utrechts Jeugd Kampioenschap plaats bij Les Cailloux. Aan deze triplette voorjaarseditie namen 19 teams deel, vier meer dan vorig jaar. Dat kwam vooral omdat onze zuiderburen uit Vlaanderen acht teams hadden aangemeld. Er waren zes junioren-, elf aspiranten- en twee pupillenteams, die met de aspiranten meespeelden. Het was een gezellig toernooi met spannende wedstrijden, prima weer en succesvol voor een aantal jeugdleden van Les Cailloux. Bij de junioren won het NJS team van Etienne Baks, Lieke van der Voort en Milan Saunier. Tweede werd het PFV team van Joren D'Heedene, Geoffrey Kausse en Cedric Smulders en derde het NJS team bestaande uit Lisa Zwaal, Femke van Ieperen (beide Les Cailloux) met Rick van Lier.
Bij de aspiranten won het NJS team van Mario Blom, Michiel Stoop en Mauro Saunier de finale nipt met 13-12 van de PFV aspiranten Thijs Deneir, Thomas Bens en Jonas Duyvejonckhet. Derde werd een Mix team bestaande Vince Exalto, Sven Balk en Bas Lutjenkossink (Les Cailloux). Het aspiranten troosttoernooi werd gewonnen door het Les Cailloux team bestaande uit Esmée Gilliéron, Nadine Gilliéron en Liza Melssen door de finale te winnen van een ander Les Cailloux team bestaande uit Anne van Mens, Diede Lutjenkossink en Monica van Grondelle. Derde werd een team dat bestond uit een mix van Antwerpen en Les Cailloux: Beau Van de Woestijne, Jana Aerts en Tristan de Leeuw (Les Cailloux). Voor Tristan – die pas enkele weken petanque speelt - een succesvol eerste toernooi!
Klik op de foto's (met dank aan Marianne de Liefde) voor een vergroting. Klik op Lees meer... voor alle uitslagen. Voor een fotoreportage klik hier.
Lees meer...
 
01-04-2012: VOORJAARSTOERNOOI GEWONNEN DOOR TEAM ROMULO, KEES EN ELIOR

Het eerste buitentoernooi van Les Cailloux is alweer een feit. Met 30 deelnemende triplette-teams een lekker en sterk bezet toernooi met zelfs een internationaal tintje door ook deelname van enkele spelers uit België en Duitsland. Met overwegend goed weer en veel zon was het prima toeven op de buitenbanen. Voor de meesten weer even wennen, maar al gauw werd er op hoog niveau gebould. Het jeugdige team van Romulo van Stockum, Kees Koogje en Elior van Klaveren wist ongeslagen de finale te bereiken en kwam daar het belgische team van Ivo Claes, Jente Melis en Tom van der Veer tegen. Ook dat team wisten zij te verslaan en werden daarmee winnaars van de Voorjaarstriplette 2012. Klik op de foto (met dank aan Ruben van Stockum) voor een vergroting. Voor alle uitslagen klik op Lees meer.....

Lees meer...
 
23-03-2012: MAN-VROUW CYCLUS GEWONNEN DOOR JANNEKE EN KHALID
Vrijdagavond 23 maart 2012 was alweer de laatse avond van de jaarlijke man-vrouw cyclus bij Les Cailloux.
De hoofdwinnaars van deze cyclus waren Janneke Gravesteijn en Khalid Elyazidi. In de prijzen vielen verder:
2e plaats: Monique Hilbrands en Essa Agzoul, 3e plaats: Brigitte van Remmerden en Johan Huizinga, 4e plaats: Irini Kalivianakis en Ahmed El Abassi, 5e plaats: Katy Bosch en Moussa Agzoul (winnaars van vorig jaar), 6e plaats: Loes Smits en Joop Pols, ook een 6e plaats vanwege gelijke stand voor Irma Smits en Ferry Kamps en een 8e plaats voor Mies en Albert Wuring. Klik op de foto's voor een vergroting. Ga naar Lees meer .......voor de volledige uitslagen.
Lees meer...
 
Meer...
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 Volgende > Einde >>

Resultaten 63 - 124 van 267

Actueel
25-11-2014   13.30 uur
Laddercompetitie
25-11-2014   19.30 uur
Open super melee
27-11-2014   13.30 uur
Open hussel
29-11-2014   09.30 uur
Jeugdtraining
29-11-2014   13.00 uur
WCTC (54 personen)
02-12-2014   13.30 uur
Mêlee leden
02-12-2014   19.30 uur
Open super melee
Wie is on-line?
We hebben 1 gast online
colofon | copyright