Home
Vereniging
Bedrijfsuitje/Verhuur
Inschrijven
Activiteitenkalender
Zeist Open Weekend
Nieuws
Jeugdnieuws
Petanque Info
Nieuws in de media
Sponsors
Fotoalbum
Filmpjes
Links
Contact
Documenten
Column
Gastenboek
Website
Image Image Image
   Home arrow Column arrow De langverwachte Column van André la Bouche Flambée is er weer!  
De langverwachte Column van André la Bouche Flambée is er weer!

Triskaidekfobie,

U weet wel, toch? Iedereen heeft wel wat. Sommigen roken graag, anderen juist niet. De één is bang voor ratten, de ander voor suikerspinnen. Sommige mensen reageren overdreven op de lucht van verse runderlever: vreselijke misselijkheid. Of andersom: Ik zelf krijg nog steeds kippenvel als ik denk aan het lamsstoofpotje in restaurant “het Bikkelement” in Cocksdorp, juli 1991. Echt waar!!!

Om nog maar even over mezelf door te gaan en verder terug in de geschiedenis. De vijver van de Breul, 1978: lekker vissen. En dan je brood waarmee je dacht te vissen weggetrokken zien worden door zo’n vieze rat! Zou dat een trauma zijn? Of een fobie?

‘s even denken………..Een fobie is een blijvende, irrationele angst voor een bepaald voorwerp of een situatie met een verlangen deze te vermijden. Je wordt er niet mee geboren. Het is een aangeleerde reactie en aangeleerd gedrag. Veel voorkomende fobiën zijn claustrofobie (angst voor gesloten ruimten), agorafobie (angst voor open ruimten) en acrofobie (hoogtevrees / valangst). Je kunt zelfs fobisch voor iets zijn, terwijl de onderliggende angst iets heel anders is. Meestal wordt de angst steeds groter en wordt het op de omgeving geprojecteerd. Angst kan op een zeker moment je leven beïnvloeden. Als het je functioneren gaat belemmeren is hypnotherapeutische hulp dringend aan te bevelen! Er zijn ook nog veel vreemdere fobiën zoals selenofobie (angst voor de maan), pogonofobie (angst voor baarden) en triskaidekfobie (angst voor nummer dertien). Bron: Hypnotherapie-Breda.nl (Heb ik natuurlijk niet van mezelf)

Wat?????????? Angst voor nummer dertien? Ja, ja. Wees maar eerlijk.

Het bekruipt ons allemaal wel eens. Dan sta je op de toppen van je kunnen te spelen tegen een team waarvan je diep in je hart wel heel erg graag wil winnen om wat voor reden dan ook. Of je vindt  het verschrikkelijke mensen om tegen te spelen want zij heeft zo’n afgrijselijke “zaterdagmiddag bij het scheiden van de vismarkt” stem, of hij is zo’n irritante eigenwijze flapdrol die denkt dat ie het spelletje uitgevonden heeft…..met zijn buikschuivers!!!!

Of het zijn mensen tegen wie je altijd huizenhoog opkeek; stel je voor dat je van hen wint………..wat doet dat met je……in wat voor gat val je dan…….welke droom blijft er dan nog over……. Ben je dan opeens iemand geworden die je dacht nooit te zijn?

Wat zo’n spelletje al niet met je kan doen zeg! Je loopt het risico dat je hele misschien levenslang opgebouwde zelfbeeld op de helling gaat. Als dat geen reden is om wat angstig te worden….Oké, oké, die evolutietheorie is geen lariekoek dus om nou alles door één partijtje boulen om te gooien…dat is meer een revolutie: de revolutie van het boulen!!!

Laatst hoorde ik op een zeer sterk bezet toernooi een door de wol geverfde speler tegen diens minder ervaren ( met alle respect hoor) medespeelster zeggen dat hij uit voorzorg maar niet zei dat ze inmiddels al met 9-1 voor stonden……

Of je wordt badend in het zweet wakker nadat je gedroomd hebt dat je door de wedstrijdsecretaris gebeld bent met de vraag of je komend seizoen in de hoofdklasse wilt spelen; sterker nog: Ik ken iemand die daar zo in doorgeschoten is dat ie daar inmiddels gewoon speelt alsof het echt gebeurd is.

Deskundigen zijn er nog niet over uit wat dat is: fobie? Zelfkastijding? 

Maar goed, u ziet maar dat dat boulen van ons veel meer is dan het op de juiste manier gooien van zo’n ijzeren bal is.


In de hoop u niet teveel aan het twijfelen gebracht te hebben………(het blijft toch een kwestie van gewoon doen)…

Mocht u hier uw voordeel mee kunnen doen, doe het!!!

André la Bouche Flambée

 
< Vorige

Actueel
21-01-2018   11.00 uur
Gehaktballentoernooi voor sextetten
23-01-2018   13.30 uur
Mêlee leden
23-01-2018   19.30 uur
Open super melee
25-01-2018   13.30 uur
Open hussel
27-01-2018   12.00 uur
NPC
30-01-2018   13.30 uur
Laddercompetitie
30-01-2018   19.30 uur
Open super melee
colofon | copyright