Home
Vereniging
Bedrijfsuitje/Verhuur
Inschrijven
Activiteitenkalender
Zeist Open Weekend
Nieuws
Jeugdnieuws
Petanque Info
Nieuws in de media
Sponsors
Fotoalbum
Filmpjes
Links
Contact
Documenten
Column
Gastenboek
Website
Image Image Image
   Home arrow Column arrow 30-08-2007: COLUMN: BREAKING NEWS!!!!!!!!!!  
30-08-2007: COLUMN: BREAKING NEWS!!!!!!!!!!
Nou ja…. Breaking? Ja en nee.

Ja, want die ijsmuur is wel degelijk aan het breaken en nee, want het is natuurlijk al veel langer bezig.
U bent uiteraard al lang op de hoogte want je moet wel blind en doof zijn om niet te weten wat de gevolgen van de klimaatverandering zullen zijn: superstormen, enorme droogten, aardbevingen en meer van dat soort ellende. Bovendien zijn er op onze wereldbol volgens de deskundigen nog een paar megavulkanen aanwezig. Als één van die dingen tot uitbarsting komt, komt er door de enorme stofwolk een zonsverduistering van vele, vele jaren.
De mammoets kunnen we dan ook wel gedag zeggen…..Oh nee, dat was de vorige keer al.
En wat dacht u van sommige gevaarlijke kinderen van een jaartje of zestig met kernwapens?
Die kunnen de boule hier ook lekker om zeep helpen, hoor!
En als dat alles al niet gebeurt, hebben we natuurlijk ook nog het boek De Openbaring. Voor wie het niet weet: volgens dat boek zal de wereld voor een ieder in een hel veranderen met uitzondering van de mensen die Jezus Christus trouw gebleven of geworden zijn. Wanneer gaat dat gebeuren dan? Ja, daarover verschillen de meningen nog maar het jaar 2060 schijnt toch wel hoog te scoren in de kansberekeningen.
“Is die Flambee dan helemaal niet goed wijs geworden?” zult u misschien denken. Ziet hij dan helemaal geen licht meer aan het eind van de tunnel? Hoe doemdenkend kan iemand zijn?
Nou mensen, ik kan u vertellen dat er ook wel degelijk lichtpuntjes zijn. Zo zijn er ook “deskundigen” die erop wijzen dat geen enkele van de voorspellingen uit het bovengenoemde boek over de tijd voor het ontstaan van de hel tot nu toe is uitgekomen…
En die megavulkanen……………dat kan ook nog tienduizend jaar duren, als het ooit gebeurt.
En, wat misschien wel BREAKING NEWS is: door het smelten van de ijskap is men erin geslaagd wat onderzoek ter plekke te doen. En wat blijkt, daar hebben zeer veel vroeger platanen gestaan en een destilleerderij van één of andere anijsjenever. Ook zijn er resten gevonden van wat een brouwerij geweest moet zijn en een aparte ruimte met iets wat nog het meeste weg heeft van wat wij tegenwoordig asbakken zouden noemen.
Maar dat is niet alles. Het blijkt namelijk dat wij qua taal helemaal niets vooruit gegaan zijn.
Er is namelijk een soort handboek gevonden in ook voor ons zeer begrijpelijke leestekens. Om alle wereldtheorieën niet tot de prullenbak te veroordelen hebben de wereldleiders getracht de ontdekking stil te houden, maar ik acht het toch mijn taak deze “tot mij gekomen” informatie met u te delen. Ter illustratie hieronder een stukje van de gevonden tekst.
Oefeningen voor een tireur:
Ook hier geldt dat een goede bal met arm gegooid wordt, dus ook hier is een goede armzwaai erg belangrijk!! Maar het belangrijkste is natuurlijk het raken van de te verwijderen bal.

- een bal op verschillende afstanden schieten
- ballen op drie meter schieten
- van drie ballen op rij alleen de middelste schieten
- de but schieten
- enzodoor,enzooior, enzodoor

Zo ziet u maar, beste mensen: er is nog hoop. Dus wanhoop niet. En mocht u daarvoor gevoelig zijn: onze edele petanquesport heeft ergere stormen doorstaan….
Wat nou, we gaan Europa in??? We gaan de wereld in!!!

André La Bouche Flambée

 
< Vorige   Volgende >

Actueel
21-01-2018   11.00 uur
Gehaktballentoernooi voor sextetten
23-01-2018   13.30 uur
MĂȘlee leden
23-01-2018   19.30 uur
Open super melee
25-01-2018   13.30 uur
Open hussel
27-01-2018   12.00 uur
NPC
30-01-2018   13.30 uur
Laddercompetitie
30-01-2018   19.30 uur
Open super melee
colofon | copyright