Home
Vereniging
Bedrijfsuitje/Verhuur
Inschrijven
Activiteitenkalender
Zeist Open Weekend
Nieuws
Jeugdnieuws
Petanque Info
Nieuws in de media
Sponsors
Fotoalbum
Filmpjes
Links
Contact
Documenten
Column
Gastenboek
Website
Image Image Image
   Home arrow Column arrow 21-12-2007: COLUMN "EEN MOOIE KERSTGEDACHTE MISSCHIEN?"  
21-12-2007: COLUMN "EEN MOOIE KERSTGEDACHTE MISSCHIEN?"
“Een mooie kerstgedachte misschien?” riep hij me nog na. “Ja, dat is misschien wel wat” antwoordde ik toen ik de boulodrome uitliep.....

Jeugdige overmoed misschien? Ga er maar aan staan...een mooie kerstgedachte...in een column(pje). Nou leuk hoor! En bedankt hè!!
Wat is nou in Godsnaam een mooie kerstgedachte? En mag dat alleen uit Godsnaam of zijn er meer mogelijkheden? En wie gaat daar dan eigenlijk over? U snapt het al; voordat je het weet zit je vast in een heelal met overpeinzingen met meer vragen dan antwoorden en antwoorden die eigenlijk geen antwoorden zijn. Je weet niet meer waar je begon, hoe je gegaan bent en waar je dat gebracht heeft. Het is zelfs niet uitgesloten dat je Berend Butje tegen komt . Zag ik net niet een bordje: “Zuid-Laren”? Berend had trouwens misschien wel hetzelfde probleem. Is ook niet zo raar als je met je BOOT uitvaren gaat en er vervolgens last van hebt dat de WEG achtereenvolgens recht en krom is. Hebben ze die weg dan langs dat water aangelegd of zo? En hadden ze dat Berend niet van tevoren kunnen zeggen? Wie weet was het wel zo dat Berend alleen Mieke maar wou helpen...Mieke? Ja, u weet wel. Lieve Mieke vraagt zich al tientallen jaren af waarheen die weg nu eigenlijk leidt. En Berend die daar toch ook wel in geinteresseerd is wou haar alleen maar helpen natuurlijk...
Mocht ik Berend ergens tegenkomen (met of zonder boot), dan zal ik zeker niet nalaten mijn waardering voor een dergelijke onderneming eens uit te spreken. Zover ik Berend ken zal hij ook zeker zodra hij weet waar die weg heen leidt, proberen terug te komen. Maar ja, vindt dan nog maar eens dezelfde weg terug!
Een mooie kerstgedachte...ja, ja... en wat onderscheidt een mooie kerstgedachte van een “gewone” mooie gedachte? Moet het dan ook daadwerkelijk over de Kerst gaan? Zo ja, dan is het misschien wel makkelijk scoren hoor. Minimaal de halve wereld schijnt het zo rond die tijd in zich te hebben mooie Kerstgedachten te hebben. Naar de kerk gaan is er zo één. Tenminste dat vinden degenen die het alleen dan doen; de vaste klanten ergeren zich er soms groen aan. Groen? Is dat ook niet en leuke kerstgedachte? Laat staan die hulst!!!! Oom agent vindt het helemaal geen mooie gedachte als u zo leuk klein takje meeneemt : “Ach oom, laat me toch. Het is Kerstmis, in Godsnaam” .
“Niets daarvan, ik bekeur u in de naam der wet!!! € 50,00 alstublieft”. Kom daar maar eens mee aan als je met kerst je naasten had willen verwennen met een lekkernijtje extra, gaat mooi niet door...
Misschien is het ook wel een mooie kerstgedachte om die € 50,00 naar een goed doel over te maken. Als u dat wat vindt kan ik op aanvraag wel een rekeningnummer verschaffen hoor, mag ook een mooie restvanhetjaargedachte zijn trouwens.
“Een mooie kerstgedachte”....ja, ja. Sommige kinderen van vijftig jaar met van die medailles op hun borst en zo’n militair petje op hun besnorde hoofd denken dan aan het twee dagen ophouden met hun verderfelijke spelletjes...het is maar wat je mooi vindt...of een Kerstgedachte.
“Een mooie Kerstgedachte” ...ja, ja. Over makkelijk scoren gesproken; kan dat eten nou ook eens niet wat minder met de Kerst? Of wat meer buiten de kerst om?

En dat met de Kerst eens wat meer aan aan anderen denken, is dat ook niet een wat hypocriete gedachte? Voor sommigen onder ons zou het ook een mooie gedachte kunnen zijn om eens wat meer bij of over zichzelf te rade te gaan...nu ik het erover heb: Waar ben ik nou helemaal mee bezig??? Ik stop er maar gauw mee. Voor je het weet is het weer Pasen en dan vragen ze me wat ik een mooie paasgedachte vind...zo kun je wel blijven denken!!!
Maar als ik u toch iets mee mag geven om over na te denken graag de volgende weerkundige volkswijsheid: “Regent het in September, dan valt Kerst in december!!!”
Welnu, Prettige dagen gewenst tot in lengte van jaren!

André La Bouche Flambée.

PS: Hoe zit het nu in (Gods?)naam met die hoofdletters?

 
< Vorige   Volgende >

Actueel
12-12-2017   13.30 uur
MÍlee leden
12-12-2017   19.30 uur
Open super melee
14-12-2017   13.30 uur
Open hussel
16-12-2017   12.00 uur
NPC
19-12-2017   13.30 uur
Laddercompetitie
19-12-2017   19.30 uur
Open super melee
21-12-2017   13.30 uur
Open hussel
colofon | copyright