Home
Vereniging
Bedrijfsuitje/Verhuur
Inschrijven
Activiteitenkalender
Zeist Open Weekend
Nieuws
Jeugdnieuws
Petanque Info
Nieuws in de media
Sponsors
Fotoalbum
Filmpjes
Links
Contact
Documenten
Column
Gastenboek
Website
Image Image Image
   Home arrow Column arrow 17-04-2008: COLUMN: ZE KOMEN ER WEER AAN!!!!  
17-04-2008: COLUMN: ZE KOMEN ER WEER AAN!!!!

Ze komen er weer aan!!!!!

De Russen? Nee, das war einmal.
De Chinezen dan? Nee, tenminste, die zijn er gelukkig al heel lang maar de meeste blijven gewoon in China.
Wie of wat dan wel, vraagt u mij misschien af.

DE OLYMPISCHE SPELEN KOMEN ERAAN!!!!!

Maar dat hoef ik u natuurlijk helemaal niet te vertellen want het wordt al geruime tijd breed uitgemeten in allerlei media. Met natuurlijk de onvermijdelijke protesten en dwangmatige, potsierlijke en nutteloze prestigieuze wantoestanden. Want geef nou toch toe: waar gaat het nou helemaal over? De Olympische vlam op zich levert al de (on)nodige reacties en protesten op. Maar daar blijft het niet bij. Nee hoor, iedereen in de wereld die pretendeert een geweten te hebben roept er het zijne of het hare over. Meneer Muiswinkel piept behoorlijk van zich af
en probeert de wereld achter zich te krijgen. Daarentegen is Freek de Jonge een stuk ouder geworden en laat wat minder kritiek horen. De nationale zwemcoach probeert de verantwoordelijkheid bij het IOC neer te leggen en wil niet in zijn eentje de spelen in het water laten vallen...

En ja hoor, ik ken ook de verhalen over de dissidenten die misschien wel letterlijk geen leven meer hebben in China. En natuurlijk dat er van alles en nog wat verbeterd kan worden in China. Zo staan de mensenrechten niet op de menukaart van de mensen die daar wat in de rijstepap te brokkelen hebben. Maar ja, hebben die mensen eigenlijk wel recht van spreken? En journalisten kunnen ook niet altijd laten weten wat ze willen laten weten. Maar China staat daar natuurlijk niet alleen in!

Ook Amerika bijvoorbeeld. Of Afghanistan, Zimbabwe, Tibet, Ethiopië, Denemarken, Equador, Canada, Sierra Leone, Frankrijk, Rusland, Oezbekistan, Pakistan, Georgië, Argentinië, Liechtenstein, Libië, Nigeria, Duitsland enzovoort, enzovoort, enzovoort.

En Nederland dan, wat dacht u daarvan? Al moet ik wel toegeven dat de meest recente toestanden in ons kikkerlandje wel duidelijk gemaakt hebben dat er tenminste vrijheid van meningsuiting is. Voor de meesten van ons, want het schijnt ook weer niet te gelden voor iedere rapper die iets over ene Geert Wilders zingt. En verder zijn wij niet minder hypocriet dan de meeste andere landen, want ook wij betalen liever € 25,00 voor een Chinese spijkerbroek dan € 35,00 voor een Europese om vervolgens met ons bekende vingertje te gaan wijzen.

En, laten we eerlijk zijn: ook verder mankeert er nogal wat aan Nederland. Stel je toch voor dat de Spelen dit jaar in ons land gehouden zouden worden. Moet je toch zeker niet aan denken!!!
Alle vrije pers en zelfs de Chinese toeristen zouden moeite hebben hun verbijstering onder woorden te brengen. Want praat het maar eens goed: Sonja Bakker die op TV laat weten graag met mensen te praten maar dat zelf amper verstaanbaar doet en ondertussen dik verdient aan de reclame voor een wasmiddel.

Johan Derksen...ach ja. Maar ook geen reclame voor ons land of voor de sport in het algemeen, toch?

En dan hebben we er nog zo één waarop wat mij betreft best een beperkte vrijheid van meningsuiting toegepast mag worden. Zowel op zondagavond op TV als voor zijn stukjes in de krant. Zo’n chagrijnige, jammerige, ontevreden en ondanks alles toch betweterige tronie is natuurlijk voor menig NOC reden genoeg de Spelen in Nederland te boycotten. En terecht!!!
Want je bedenkt je toch nog wel een keer voordat je je sporters naar een land stuurt waar iemand commentaar mag leveren die bijna alles “uit zeer betrouwbare bronnen” beweert te hebben. Laatst durfde hij het toch ook eens aan iets op persoonlijke titel, de lefgozer. Ajax had op die zondagavond een achterstand op PSV van 4 punten en hoefde daar niet meer tegen te spelen. Zegt onze kwajongen: “Als Ajax vanmiddag had gewonnen, dan hadden ze alles nog in eigen hand gehad”. Hugo Borst...ach ja.

Maar goed, om niet verweten te worden al te negatief te zijn wil ik afsluiten met een vreugdevolle conclusie. En die is wat mij betreft dat wij lekker bijna alles kunnen roepen wat we willen en dat we waarschijnlijk nooit meer de Olympische Spelen hoeven te organiseren!!!

De WK Petanque 2009 zou al mooi genoeg zijn...

André La Bouche Flambée

 
< Vorige   Volgende >

Actueel
21-01-2018   11.00 uur
Gehaktballentoernooi voor sextetten
23-01-2018   13.30 uur
MĂȘlee leden
23-01-2018   19.30 uur
Open super melee
25-01-2018   13.30 uur
Open hussel
27-01-2018   12.00 uur
NPC
30-01-2018   13.30 uur
Laddercompetitie
30-01-2018   19.30 uur
Open super melee
colofon | copyright