Home
Vereniging
Bedrijfsuitje/Verhuur
Inschrijven
Activiteitenkalender
Zeist Open Weekend
Nieuws
Jeugdnieuws
Petanque Info
Nieuws in de media
Sponsors
Fotoalbum
Filmpjes
Links
Contact
Documenten
Column
Gastenboek
Website
Image Image Image
   Home arrow Column arrow 19-11-2008: COLUMN: CRISIS!  
19-11-2008: COLUMN: CRISIS!
Crisis!!!
Ja, natuurlijk: waarom zou ik er ook niet wat van zeggen? Iedereen roept er wat over dus ik dan ook maar...

Want het zal niemand ontgaan zijn, de crisis. Wat voor één het precies is zijn de deskundigen het nog niet over eens. Hebben we het nu over een hypotheekcrisis, bankencrisis, vertrouwenscrisis of kredietcrisis? Wie het weet mag het zeggen!!! Het doet er ook verder niet toe, trouwens.
“Maar wat moeten wij ermee als jeu de boulesclubje? “ zult u zich misschien afvragen.  Nou, denkt u daar alstublieft niet te licht over, zeg ik u!!! Want ik heb al geruchten gehoord dat onze penningmeester de begroting voor minimaal de eerste drie jaar aan wil gaan passen...
Aan de andere kant wordt gedacht aan het aanleggen van een voorraadkelder. Waarom dat nou weer? Omdat volgens onze beleggingsdeskundigen de club haar geld beter kan beleggen in vastgoed en in natura (alleen even goed op de houdbaarheidsdatum letten). Dus hierbij een oproep aan alle vrijwilligers met een schop, spade,bats of nog professionelere graafapparatuur: Help een diepteinvestering aan te leggen, we zullen er nog jaren dankbaar voor zijn!!!
Maar wat eigenlijk nog maar heel weinig mensen weten, kan ik u nu verklappen. En geloof me, het is niet zomaar iets. Nee, echt niet. Voor zover de financiele wereld nog op zijn voegen staat, zal dit bericht het toch weer daarop doen trillen. Ben benieuwd hoe Hongkong morgen opent...wat zal Harry Mens ervan zeggen?...Is Bos weer een weekend niet thuis? Ook in Frankrijk zal men de wenkbrauwen fronzen, hij van Sarkozy als eerste. Want naast een liefhebber van vrouwelijk schoon staat hij ook bekend als een financieel genie en een hele redelijke tireur...En dan de kamervragen natuurlijk. Of ziet weer iedereen het nut van de maatregelen wel in?
Ik zal u uitleggen wat er aan de hand is. U heeft zich natuurlijk ook wel eens afgevraagd wat de bond doet met uw contributie en al die andere inkomsten. Een WK 2009 kon er immers niet af, wat doen ze er dan mee? Welnu, gebleken is dat ook zij de hele wereld afgegaan zijn voor een half procentje meer rente. En op grond van een vermoeden van collectiviteitsvoordeel zijn ze toen terecht gekomen bij een vage Franse bank. Een bank waar meerdere nationale petanquebonden het geld onderbrachten en die verder ook niet voor anderen toegankelijk was. De bank is gevestigd in de kelder van een museum in Saint-Bonnet-le-Chateau, ten westen van Lyon. Op een miniscuul naamplaatje staat daar te lezen: Banque de Petanque.
En ook die bank danst gewoon mee in de polonaise de malaise...en weg is uw geld. Over de gevolgen is natuurlijk nog niet alles bekend maar doorgaans goed ingelichte bronnen weten al te lekken dat Jan Peter en Wouter (ra,ra wie is er stouter?) versoberingsmaatregelen zullen afdwingen bij de NJBB. Ondanks hun vrees voor overregulering, kunt u nagaan...
Zo schijnt al vast te staan dat de geldverslindende scheiding tussen W en R-spelers opgeheven dient te worden en natuurlijk ook de nationale selectie tot nader order opgeheven zal worden. Jammer, maar het is niet anders.
Als troost wil de Nederlandse overheid wel garant staan voor de deelnamekosten aan de eerste vijf WK’s, zowel senioren, vrouwen als jeugd. Op voorwaarde dat uitzending daarvoor weer bepaald gaat worden door beslissingswedstrijden tussen de winnaar van de NC en die van de Boule d ‘or. En daar liggen voor Les Cailloux natuurlijk weer de kansen. Les Cailloux wereldkampioen!!! Heel Nederland in het blauw en geel!!!
Schrijf u daarom massaal in voor de Nationale Competitie van 2009 en het bekertoernooi. Dan komt er uit deze ellende toch nog iets moois voort!!!! En wees op tijd, anders krijgt u spijt.
Rest mij nog af te sluiten met een oude Senegalese volkswijsheid:
Beter één boule in de hand dan drie in IJsland!

Andre La Bouche Flambée

 
< Vorige   Volgende >

Actueel
21-01-2018   11.00 uur
Gehaktballentoernooi voor sextetten
23-01-2018   13.30 uur
MĂȘlee leden
23-01-2018   19.30 uur
Open super melee
25-01-2018   13.30 uur
Open hussel
27-01-2018   12.00 uur
NPC
30-01-2018   13.30 uur
Laddercompetitie
30-01-2018   19.30 uur
Open super melee
colofon | copyright