Home
Vereniging
Bedrijfsuitje/Verhuur
Inschrijven
Activiteitenkalender
Zeist Open Weekend
Nieuws
Jeugdnieuws
Petanque Info
Nieuws in de media
Sponsors
Fotoalbum
Filmpjes
Links
Contact
Documenten
Column
Gastenboek
Website
Image Image Image
   Home arrow Column arrow 16-04-2009: COLUMN: ALLE HOOP OP JOOP!  
16-04-2009: COLUMN: ALLE HOOP OP JOOP!
Alle hoop op Joop!
Ja, natuurlijk want hij is DE man voor DE klus. Ik zal u proberen uit te leggen wat ik bedoel.
Kijk, het is namelijk niet zo dat we moe worden van alle media-aandacht voor onze prachtige topsport. Zo heb ik bijvoorbeeld.....

nog nooit  een wedstrijdverslag in een grote landelijke krant gezien. Ja, heel vroeger, in de Volkskrant. Daar kon je op zaterdagochtend nog wel eens lezen waar je de volgende dag moest zijn als je zin had om een toernooitje te spelen. Niks geen gedoe met sluitingstermijnen ofzo. Welnee, hoe meer zielen hoe meer vreugd. De parken waren toen nog groot genoeg  (en zouden dat nu nog steeds zijn).
Maar ja, de bedrijfseconomische belangen van de clubs staan tegenwoordig maar zelden een toernooi buiten het eigen terrein toe. En juist daarom zou meer aandacht van de media wel wenselijk zijn want dat trekt sponsors en een hoop reclameborden langs het carré d’honneur. En van het één komt het ander. Natuurlijk moeten we het dan nog even hebben over de verdeelsleutel. Ik stel me zo voor dat 10% van de inkomsten naar de bond gaat, 50% naar de beste vijf clubs van het land en de resterende 40% naar de overige clubs. En laten we daarbij alsjeblieft niet Roomser zijn dan de paus, want bedenk maar eens wat er nu al gebeurt op onze vaderlandse TV. U weet niet wat ik bedoel? Prijst u zich maar gelukkig dan (hoe zat dat ook al weer? Zalig zijn de simpelen van geest?) want je zou feitelijk kunnen spreken van een toch op zijn minst bedenkelijke vermenging van ethiek en commercie, misschien zelfs wel van volksverlakkerij...Of is het gedonder gewoon begonnen met de intrede van de commerciële zenders?
Ja, ja, Flambée, wat zit je nou toch te bazelen?
Nou, ik heb het bijvoorbeeld over RTL Boulevard met kom, hoe heet die gozer nou? U weet wel, die jongen die zo op zijn moeder lijkt...Toe is, zeg het nou...typetje ideale schoonzoon met zijn haartjes altijd perfect..hij heeft ook een eigen productiemaatschappij. En voor die eigen producties weet hij in zijn eigen programma altijd wel een gaatje vrij te maken. Niet Roomser dan de paus, wel overgoten met een commerciële saus! Oh ja, ik weet het al: Albert Verlinde. Sorry, ik kon zijn naam even niet vinde.
En dan nog de man die al jaren geleden van het scherm verbannen had mogen worden wat mij betreft. Heeft ook zijn eigen programma...en zijn eigen voetbalblaadje...en gewoon heel openlijk met dezelfde naam. “Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door Voetbal International” Ja, dank je de koekoek!!! Schijnt nog goed bekeken te worden ook! Verbaast me trouwens in het geheel niet want wat je daar ziet tart elke fantasie, werkelijk een persiflage op zichzelf. Om te beginnen hebben we daar een verjongde uitgave van een kruising tussen... ja wat eigenlijk? Jack Jersey en Balkenende? Emile Ratelband en Hans van Mierlo. Ik bedoel die jongen van Genee. Ach lieve Heer, hoeft dit alsjeblieft niet meer? Hij geniet ervan af en toe ook wat mogen zeggen maar heeft dat niet lang genoeg geduurd? Dan zit er nog Rene van der Gijp...ach ja...een side kick heet dat geloof ik. Iemand die goed betaald wordt om af en toe op verontwaardigde toon iets door de studio te roepen. Ach lieve Heer, als u toch aan het ruimen bent?
En het wordt nog erger. Ja, echt dat kan. Want dan zit er nog iemand met karakter of tenminste een kapper met karakter. Of huurt hij een imagebuilder? “Kom Hansje, we gaan jou in de markt zetten als het lelijke eendje onder de roomsoezen”, zoiets. Zal toch niet, nee dat kan haast niet. Maar ja,aan de andere kant: zo wil je er toch niet vrijwillig uitzien? Hoewel, op een zinnige verbale uiting heb ik hem ook nog niet kunnen betrappen, dus wie weet....Ach lieve Heer, hoeft die Hans Kraay junior ook niet meer?
En dan het toppunt van het hele stel, ach u kent hem wel. Da’s een man die ouwehoeren kan, oeverloos, eindeloos, inhoudloos maar steevast in de overtuiging gelijk te hebben want naar eigen zeggen is hij goed ingevoerd. Laat zich naar het schijnt ook goed betalen om in den lande het zelfde toneelstukje op te voeren. En echt hoor, er komen mensen voor deze man uit hun stoel. Ach lieve Heer, werk ze en verlos onze van deze Johan Derksen.
“Ja, ja Flambée en wat doe je nu zelf dan?”
Nou ja, wat ik eigenlijk bedoel is dat we er misschien toch ook maar voor moeten kiezen dit pad op te gaan. Kijk, als we eenmaal een plek hebben tussen onze concurrenten is het misschien mogelijk daarboven uit te stijgen. Moet toch eigenlijk niet zo moeilijk zijn. ’s Even een profielschetsje maken voor de presentator. Het moet iemand zijn met een vlotte babbel. Niet alleen een vlotte babbel maar hij moet ook geloof in eigen woorden uitstralen...Een man met levenservaring...mag de vijftig best gepasseerd zijn. Typetje ideale schoonvader...het liefst ook iemand met internationaal aanzien. Maar zeker ook iemand met een energieke bijna jeugdige uitstraling, zo zal een goed imagebuilder ons adviseren. Nou, lijkt me duidelijk.
Weet iemand het telefoonnummer van Joop van den Ende?
In de aftiteling : “Krijg een goed gevoel van jeu de boules”.
Dit programma werd mede mogelijk gemaakt door de NJBB, la Boule Noir en Obut.

André la Bouche Flambée

 
< Vorige   Volgende >

Actueel
21-01-2018   11.00 uur
Gehaktballentoernooi voor sextetten
23-01-2018   13.30 uur
MĂȘlee leden
23-01-2018   19.30 uur
Open super melee
25-01-2018   13.30 uur
Open hussel
27-01-2018   12.00 uur
NPC
30-01-2018   13.30 uur
Laddercompetitie
30-01-2018   19.30 uur
Open super melee
colofon | copyright