Home
Vereniging
Bedrijfsuitje/Verhuur
Inschrijven
Activiteitenkalender
Zeist Open Weekend
Nieuws
Jeugdnieuws
Petanque Info
Nieuws in de media
Sponsors
Fotoalbum
Filmpjes
Links
Contact
Documenten
Column
Gastenboek
Website
Image Image Image
   Home arrow Column arrow 24-02-2011: EINDELIJK…JA EINDELIJK!!!! (WEER EEN COLUMN)  
24-02-2011: EINDELIJK…JA EINDELIJK!!!! (WEER EEN COLUMN)
Ja, beste mensen, eindelijk is het dan zover.
Nee, nee niet deze column; ook al heeft dat even geduurd. Maar iets veel belangrijkers!
Want weg met al het doemdenken en pessimisme. Natuurlijk zijn er de laatste tijd genoeg zorgelijke ontwikkelingen geweest op allerlei gebied en op allerlei schaal. Robben miste twee kansen in de belangrijkste wedstrijd van zijn leven tot nu toe, een strenger antirookbeleid, nog steeds te dikke huisvrouwen met de brommer of fiets aan de hand op de markt, allerlei leiders die niet weg willen maar toch moeten, allerlei leiders die wel weg moeten maar niet gaan, vogels die dood uit de lucht vallen, Ton Denneman en Andre van Helmondt stijf onderaan in de WDC hoofdklasse en ga zo maar door. Ik denk dat u er zelf ook nog wel een paar weet.

Maar ik zou u willen toeroepen: “Liggen zo uw problemen? Heidewitska, vooruit geef gas! Want dat getreuzel komt er niet van pas!!”
Want er zijn ook hele mooie ontwikkelingen te melden. Ja, echt. Ik kan u er maar zo drie noemen.
Ten eerste: mocht u er nog aan getwijfeld hebben: God bestaat! Tenminste, volgens mij. Mijn gebeden zijn namelijk verhoord, ook al is het dan gedeeltelijk. Ik had geloof ik ook gevraagd om het vertrek van Johan Derksen maar je kunt natuurlijk niet alles hebben. Maar goed: hij is weg, weg van de TV!!!! Hoezee, hoezee! Over wie ik het heb? Die Hugo Borst natuurlijk. Hij kon het geloof ik niet meer aan, al dat TV-werk. Voelde zich steeds meer in een rol zitten. Ik ben blij dat een heel groot regisseur hem daaruit gehaald heeft. Dank U!
Wat nog meer dan? Wel, wel, wel, het is met de grootst mogelijke vreugde en spanning dat ik u melden kan dat deskundigen een eerherstel van “de man” voorspellen. Ja, ja , het gaat gebeuren. Al Bundy wordt een cultheld. Al Bundy, u weet wel: die door vrouw (Tekkel Peggy) en kinderen Kelly en Bud tot op het bot getergde schoenenverkoper uit de serie “Married with children”. Alleen maar goed om geld in het laatje te brengen en als zijn vrouw weer eens zonodig moest ook nog wat anders te doen… Ach, wie had er geen medelijden met hem? Na een dag hard werken hoopte hij in al zijn ellende toch nog op een dood stuk vlees op zijn bord maar kwam iedere keer bedrogen uit. Spaarzame momenten van geluk vielen hem alleen ten deel als hij bij wijze van hoge uitzondering met een paar lotgenoten sport kon kijken met een fles bier. Daarbij fantaseerden zij dan graag over hun clubje: NO Ma’am. Vrij vertaald, het MBF, het Mannen Bevrijdings Front. Ja, die Al Bundy gaat het helemaal worden. Volgens dezelfde deskundigen moest dit er wel een keer van komen, iets van “na actie altijd reactie” of zoiets. Weg met het juk van de jarenlange onderdrukking door vrouwmensen en het in de media neergezette ideaalbeeld! In ieder geval komt er weer waardering voor echte mannen. Van die mannen met één hand in hun broek en in de andere hand een fles bier, onderuitgezakt op de bank en als het ff kan met een flinke zweetlucht om zich heen! En niks geen vermoeide ogenrollertjes, aparte mannendeo’s vochtinbrengende nachtcremes of meer van dat soort ongein; allemaal commerciële behoeftekweking! Op naar die mannen die hun tegenstander niet alleen met een mooie bal imponeren maar net zo makkelijk met een mooie rollende boer of knetterende scheet, uw weet wel!

En het derde wat mij verheugt is dat een studie aan de universiteit van Cambridge heeft aangetoond dat het menselijk brein beschikt over een soort ingebouwde spellingcontrole. Als de eerste en laatste letter van een woord maar goed zijn dan corrigeert het brein alle fouten die er tussen staan tot het goede woord. Geen flauwekul hoor, van die Flambee. Het is echt waar!
Ene Vroboeled is niet zo mieoijlk te gveen: “Het leuke harvien is dat de vkrjliegineg met een mene beouln vlnfeebufrd is: als de erstee en de lsatate buloe maar goed zjin doen die er tinuessn er niet zo heel veel toe.”
Dat is toch een mooi teken dat goede communicatie niet afhankelijk is van de juiste schrijfwijze van de woordjes. Hoeven we ons daar ook niet zo druk meer over te maken. Sekterr nog, ik wil de wasnecethp nog wel wat vdeerr hlepen. Want de gerledeen zjin het er nog niet oevr eens of zeoits ook met srpaak mojligek is. Nou dat kan ik ze nog wel vlteereln: dat is zeer goed meiojlgk!!!
Probeert u maar eens in een goed gezelschap allemaal dezelfde niet geringe hoeveelheid alcohol tot u te nemen, wedden dat u elkaar prima begrijpt! Uw brein zal de woorden van de spreker in de juiste vorm opslaan. Alleen jammer dat niet iedereen alles de volgende ochtend nog weet. Daar moeten ze nog wat op vinden….

Andre La Bouche Flambée

 
< Vorige   Volgende >

Actueel
25-11-2017   12.00 uur
NPC
28-11-2017   13.30 uur
Męlee leden
28-11-2017   19.30 uur
Open super melee
29-11-2017   20.00 uur
Algemene Ledenvergadering
30-11-2017   13.30 uur
Open hussel
05-12-2017   13.30 uur
Laddercompetitie
05-12-2017   19.30 uur
Open euro doublette
colofon | copyright