Nieuws

20-11-2021: NEDERLANDS MANNENTEAM MET SPELERS VAN LES CAILLOUX BIJ LAATSTE ACHT OP WK!

20-11-2021: NEDERLANDS MANNENTEAM MET SPELERS VAN LES CAILLOUX BIJ LAATSTE ACHT OP WK!

Na het succesvolle WK Jeugd (3e plaats) en WK Vrouwen (laatste 16, met de spelers Katy Kamps-Bosch en Sandy Rikkers van Les Cailloux) heeft het Nederlands mannenteam in Santa Susanna (Spanje) verdienstelijk de kwartfinale gehaald. In een spannende wedstrijd moest Nederland uiteindelijk zijn meerdere erkennen in thuisland Spanje. De Spanjaarden wonnen met 13-9.

Het bereiken van de kwartfinale tijdens het WK Mannen was een historisch resultaat. Nooit eerder wisten de mannen op een WK de kwartfinale te halen. Namens Nederland namen Essa Agzoul en Kees Koogje (beiden van Les Cailloux), samen met Joey van Doorn en Ali Doualeh (beiden van 't Dupke) deel. Het team werd begeleid door coach Wim Boluijt.
Na de vijf voorronde partijen, waarin viermaal werd gewonnen en slecht eenmaal verloren (van Frankrijk, dat uiteindelijk wereldkampioen werd), versloegen ze in de achtste finale Turkije met 13-3.
In de kwartfinale speelde Nederland tegen thuisland Spanje een zeer verdienstelijke partij, maar moest uiteindelijk met 9-13 het onderspit delven. Spanje bereikte later de finale en verloor daarin tegen Frankrijk.

Op de foto v.l.n.r. Ali Doualeh, Kees Koogje, Joey van Doorn, Essa Agzoul en Wim Boluijt.

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren