VERENIGING

Historie

Club de Pétanque Les Cailloux is de enige Zeister petanque vereniging en werd opgericht op 21 september 1977. Direct na de oprichting sloot de vereniging zich aan bij de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB). Binnen deze jonge bond (1972) behoort Club de Pétanque Les Cailloux tot de oudste bondsverenigingen.

De eerste jaren mochten de clubleden gebruik maken van het terrein achter Restaurant 't Jagershuys

In 1984 opende de club het eerste overdekte en verwarmde Boulodrome van Nederland, in de voormalige koekfabriek van Van Doesburg aan de Van der Heijdenlaan. Al snel bleek dat de club uit zijn jasje begon te groeien, het ledental verdrievoudigde zich; van 50 naar ruim 150 leden. In 1986 is het toenmalig bestuur van de vereniging gaan uitkijken naar een grotere overdekte accommodatie met aanliggend buitenterreinen. Van meet af aan is het oude BB-gebouw aan de Koelaan een optie geweest.

Het duurde echter tot eind 1998 eer het Gemeentebestuur van Zeist groen licht gaf. Deze accommodatie heeft alles in zich om de vereniging te laten groeien en de leden een waardig onderkomen te bieden. In september 2002 is het "Boulersdroom" officieel geopend en vinden er vele grote landelijke-, en internationale toernooien en competities plaats.

Qua speelsterkte wordt Les Cailloux tot de één van de sterkste clubs van Nederland gerekend. Regelmatig behaalden onze spelers het Nederlands Kampioenschap en mochten zij Nederland vertegenwoordigen bij Europese en Wereldkampioenschapen en andere internationale ontmoetingen.

Onze sponsoren