Nieuws

Les Cailloux 1 wint tiende wedstrijd op rij in Topdivisie

Les Cailloux 1 wint tiende wedstrijd op rij in Topdivisie

Na een lang en succesvol seizoen heeft Les Cailloux 1 de laatste wedstrijddag in Bergen op Zoom gewonnen tegen Petangeske 1. De kersverse kampioen van Nederland had het traditioneel lastig tegen deze taaie tegenstander, maar wist met enig geluk toch nog een 5-3 zege binnen te slepen. Gelukkig was er het vooruitzicht naar de kampioenstaart en het aanstaande avontuur in Europa, dus al met al geen slechte dag.

Na een lang en soms vermoeiend seizoen is de laatste ronde voor enkele teams op een teleurstelling uitgelopen en werden de kansen op promotie bij Les Cailloux 2 en Les Cailloux 5 in de laatste ronde helaas verspeeld.

Bij de Taxateurs werd een pijnlijk gelijkspel Les Cailloux 2 fataal, hierdoor ging Boulamis 1 er met de promotie vandoor. 

Les Cailloux 5 had promotie in divisie 5 in eigen hand, maar ook hier werd in de topper tegen Boulamis 2 in de laatste speelronde een 3-2 achterstand niet meer goedgemaakt. De tegenstander won met 5-3 en was hiermee uiteindelijk de terechte kampioen in divisie 5012, in dezelfde poule wist Les Cailloux 6 haar laatste wedstrijd niet te winnen .  PVN 1 won met 5-3.  Handhaving is een feit, dus hopelijk is er volgend seizoen een nieuwe kans op promotie.

Les Cailloux 3 kon het helaas niet bolwerken tegen Randenbroek 2, 1-7 was het schamele eindresultaat.  Zij blijven gehandhaafd in de vierde divisie, hopelijk zit er volgend seizoen meer in.

In divisie 5011 heeft Les Cailloux 4 door een 5-3 zege tegen de Teerling 2, een keurige derde plaats weten te behalen, misschien dat er komend seizoen nog wat meer in zit.

Les Cailloux 7 is er niet in geslaagd om in de top drie te eindigen van divisie 5013. In een minder goede laatste ronde werd een 3-2 weggegeven en ging PVN 2 er met de winst vandoor. De afstand naar de top van het klassement is niet groot, dus wellicht een kans om komend seizoen een treetje hoger te komen.

In beide zesde divisies zijn les Cailloux 8 en Les Cailloux 9 helaas als laatste geëindigd, hopelijk zal er komend seizoen een nieuwe kans komen voor deze teams om zich van hun beste kant te laten zien.

Club de petanque Les Cailloux nam deel met negen teams in bijna elk niveau, het is goed om te zien dat er binnen de vereniging de animo groot is en dat er geen andere club in Nederland zoveel teams op de been weet te brengen.

 Club de petanque Les Cailloux is een vereniging met een groot gevoel voor competitie en strijd. Dit zien we terug in alle competities, op elk niveau.

Rest nog te zeggen, dat iedereen een goed voorjaar en zomer mag beleven met het ‘Zeist Open Weekend’ van 30 juni t/m 1 juli als hoogtepunt. Schrijf je op tijd in…!!

Tot slot:  club de petanque Les Cailloux is de beste vereniging van het seizoen 2017-2018 en de terechte landskampioen NPC, laten wij daar trots op zijn.

 

Er wordt nu met spanning gewacht op de uitkomst van de loting van aanstaande zondag 15 april. Dan wordt bekend tegen wie en waar Les Cailloux 1 Nederland zal vertegenwoordigen van 26 t/m 29 juli 2018.

Tijdens het Europese Kampioenschap voor clubteams hoopt het team natuurlijk op heel veel support.

Onze sponsoren