Nieuws

Les Cailloux 2 blinkt uit tijdens de NPC van 10 maart.

Zaterdag 10 maart was alweer de twaalfde ronde van de Nationale Petanque Competitie –NPC-, hierin heeft Les Cailloux 2 zeer goede zaken gedaan door j.b.v. De Teerling met 5-3 te verslaan.

Ondanks een klein misverstand over de personele bezetting wist Les Cailloux 2 de eerste speelronde met 3-0 naar hun hand te zetten, hiermee was het verzet van de tegenstander eigenlijk al gebroken en was de rest een formaliteit.

Door deze overwinning blijven de 2 punten voorsprong op Boulamis gehandhaafd. Over twee weken wacht de zware en verre uitwedstrijd bij ’t Lover 2, maar na de thuisnederlaag eerder in het seizoen is Les Cailloux 2 van zins in Asten revanche te gaan halen.

Les Cailloux 1 heeft met een 8-0 overwinning op PUK 1 haar voorsprong van 3 punten op ’t Dupke behouden. In een eenzijdige wedstrijd bleek Les Cailloux 1 duidelijk van plan er geen twijfel over te laten bestaan dat zij de ‘Kampioen van Nederland’ moet gaan worden.

PUK 1 hoopte met een goed resultaat een gooi naar de koppositie te doen, maar na de eerste ronde was duidelijk dat er een pijnlijke nederlaag ging volgen. Zelfs de creatief ingedeelde laatste ronde van Les Cailloux 1 leverde geen enkele overwinning voor de tegenstander uit Haarlem op.

Over twee weken bij ’t Zwijntje in Apeldoorn is de Kampioenswedstrijd, dus wie wil, kan Les Cailloux 1 komen supporteren.

Les Cailloux 3 zou uit spelen bij Randenbroek 3, maar door een defecte verwarming in Amersfoort werd deze wedstrijd ook in Zeist gespeeld. Met wat kunst- en vliegwerk is het gelukt deze wedstrijden te spelen ondanks het grote aantal aanwezige equipes. Vooral dankzij de flexibele opstelling van de meesten is het prima verlopen. Het was een echte thriller, die uiteindelijk eindigde in een gelijkspel. Door een super laatste mêne met 6 perfecte boules werd de beslissende wedstrijd met 13-12 gewonnen. Les Cailloux  3 wacht volgende week het ongenaakbare Taxateurs 2.

Les Cailloux 4 heeft het net niet kunnen bolwerken tegen de koploper, helaas werd er met 3-5 verloren. Door dit resultaat zal Les Cailloux 4 proberen de keurige derde plaats te behouden en wie weet is plek 2 nog een reële optie.

Les Cailloux 5 heeft een belangrijk punt laten liggen in divisie 5012, in de topper tegen DOSC 3 werd het slechts 4-4 en is het zaak dat Les Cailloux 5 de laatste twee wedstrijden wint om zich te verzekeren van de eerste plaats met een promotie.

In dezelfde poule wist Les Cailloux 6 niet te winnen van de laagst geplaatste. Thuis werd er met 3-5 verloren. Ze gaan proberen in de laatste twee ronden een goede klassering te behalen.

Les Cailloux 7 heeft nog steeds uitzicht op een mooie tweede plaats in de groep, helaas was Amicale 1 iets te sterk met 6-2. Volgende week het thuisvoordeel uitbuiten tegen Mazijk 2 voor een eventuele 2e plek.

Les Cailloux 8 verloor met het kleinst mogelijke verschil en tot hun grote schrik kwam de laatste plaats iets te dichtbij door de overwinning van de laagst geplaatste. Volgende week even een tandje erbij zetten

Les Cailloux 9 schitterende met een overwinning op Sabots 3, en geeft de stand in divisie 6012 een iets draaglijker beeld. Ze  mogen over twee weken tegen Hakhorst 6 en hopen daardoor op een goede eindklassering.

De volgende NPC is op 24 maart 2018 en spelen LC3, LC6, LC7, LC9 thuis. LC4 is vrij.

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen