Nieuws

Les Cailloux wint Federatie Cup op Ek

Afgelopen weekend (30 november – 2 december) zijn de finales van de Eurocup voor clubteams gespeeld in Frankrijk. 16 finalisten verdeeld over 4 groepen gingen de strijd met elkaar aan. Les Cailloux, winnaar van de NPC topdivisie seizoen 2017/2018, was ingedeeld in groep D samen met Circolo San Giacomo T. Arbustini (Italië), Boule Verein Ibbebüren (Duitsland) en Coccinelle Petanque Club (Zweden).

Een wedstrijd ziet er als volgt uit: 6 tête-à-tête gevolgd door 2 tripletten en daarna 3 doubletten. Voor elke gewonnen partij kunnen er als volgt punten worden verdient:

  • 2 punten voor het winnen van een tête-à-tête-partij, maximaal 12 punten
  • 3 punten voor het winnen van een doubletten-partij, maximaal 9 punten
  • 5 punten voor het winnen van een tripletten-partij, maximaal 10 punten.

Het maximaal haalbare aantal punten per wedstrijd is 31.

Finales EuroCup

De eerste wedstrijd was tegen Zweden. Na de tête-à-tête ronde tegen Zweden was de stand 8 – 4 voor Les Cailloux, een goed begin dus. Helaas worden de twee tripletten verloren en moeten ze alle drie de doubletten winnen om de wedstrijd alsnog met winst af te sluiten. Helaas lukt dit niet en Les Cailloux verliest van Zweden met 11 – 20.

De wedstrijd daarna tegen Italië wordt dik verloren met 5 – 26. De wedstrijd daarna tegen Duitsland wordt met 29-2 dik gewonnen. Mooie winst, maar twee groepswedstrijden verlies is te veel om door te gaan naar kwartfinale EuroCup. Les cailloux gaat door naar de Federation Cup (het troosttoernooi).

In de ene halve finale van de EuroCup staan C.A.S.E. Nice (Frankrijk) en San Giacomo (Italië), in de andere halve finale Pachy Waterloo (België) en Lèman Pètanque (Zwitserland).  Pachy Waterloo en C.A.S.E. Nice stromen door naar de finale en uiteindelijk gaat C.A.S.E. Nice (Frankrijk) er met de winst vandoor met een stand van 18 – 13.

De Federation Cup

In de kwartfinale van de FedCup ontmoet Les Cailloux Jersey. Na de tête-à-tête-ronde staat Les Cailloux met 8 – 4 voor. Na de doublet zijn ze al verzekerd van een plek in de halve finale. Uiteindelijk wint Les Cailloux deze wedstrijd met 17 – 4.

Daar ontmoeten ze Duitsland weer. In de groepsfase hebben ze met 29 – 2 gewonnen, nu met 25 – 6. En Les Cailloux staat in de finale tegen Finland. Met en uitslag van 19 – 7, wint Les Cailloux de Federation Cup.

In de bijlage staan foto's van de finaleteams, de eindstand en Les Cailloux 1 met federatie Cup.

 

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren