NIEUWS

Nieuwjaarstoespraak voorzitter Henk Schenk

Nieuwjaarstoespraak voorzitter Henk Schenk

Namens het bestuur van c.d.p. Les Cailloux heet ik jullie allemaal van harte welkom op deze nieuwjaarsreceptie. Ik heb velen van jullie hier al de hand geschud, maar vanaf deze plaats wens ik jullie nogmaals een gelukkig en sportief 2018 toe.

Het is een goede gewoonte om op deze middag nog even terug te kijken naar het afgelopen jaar. Dat gaan we ook zeker doen.

Maar eerst wil ik met jullie 2 leden gedenken die ons in 2017 zijn ontvallen:

Martien Donath: Overleden op 19 september 2017, op 79-jarige leeftijd

Martien, lid sinds 1 december 2002  

Rob Schonk: Overleden op 7 november 2017, op 58-jarige leeftijd. Rob, lid sinds 1 januari 2016, was met ingang van het winterseizoen teamcaptain van Les Cailloux 4 in de NPC

Ik wil jullie allemaal verzoeken om te gaan staan, en een moment stilte in acht te nemen.

Wij bestaan als c.d.p. Les Cailloux sinds 21 september 1977 dus nu al meer dan 40 jaar. Dat is niet ongemerkt voorbij gaan, wij hebben er een groots feest van gemaakt.

Dat ging niet vanzelf daar moest een heleboel voor gedaan worden met een aantal vrijwilligers, welke zich hiervoor spontaan hadden opgeven, nogmaals hartelijk dank daarvoor.

Felicitaties ontvingen wij ook van een aantal verenigingen, de wethouder was aanwezig met zijn twee kinderen met welke wij nog een balletje hebben gegooid.  Wel was het teleurstellend dat onze NJBB zowel landelijk als ook het district midden “schitterden” door afwezigheid. Het moet mij van het hart dat c.d.p. Les Cailloux vanaf de oprichting bewust gekozen heeft voor aansluiting bij de NJBB en zeker in de afgelopen 40 jaar belangrijke bijdragen heeft geleverd om Petanque als wedstrijdsport  ‘op de kaart’ te zetten. Het ware ‘prettiger’ geweest als de Bond ons voor onze inzet op onze receptie hadden bedankt en zeker ook onze Nationale en Internationale spelers hadden geëerd.

Zoals ik al zei, is het een goede gewoonte om even terug te blikken op het afgelopen jaar op sportief gebied:

08-01: Nieuwjaars wisseltrofee 2017 Gerda Edelman;

07-03: Laddercompetitie 2016-2017 finale met 8 winnaars ;

09-03: Kampioenen en promoties nieuwe WDC district midden.;

21-05: c.d.p. Les Cailloux boekt succes bij NK Doubletten bij Karo Deux in Deventer;

26-05: Gezelligheid bij ‘Helpende Handjes avond;

18-06: Les Cailloux spelers kampioen bij het NK tripletten bij PVN in Nieuwegein ;

16-07: Mark Wildeboer met Sandy Rikkers Nederlands Kampioenen MIX ;

03-09: c.d.p. Les Cailloux spelers voor de 2e maal bij ‘Wedden Dat;’

C.d.p. Les Cailloux lid Romulo van Stockum in het tv-programma “Wedden dat ik het kan” met presentator Jeroen van den Boom. De weddenschap was om binnen 2 minuten twintig boules te raken;

24-09: Nederlands team wint Brons bij het Europees Kampioenschap voor mannen.

28-09: Einduitslagen ZCTC 2017 met 2 kampioensteams van c.d.p. Les Cailloux

In november behaalde Nederland ( met Katy Kamp van “c.d.p. Les Cailloux”) een derde plaats in de Coupe de Nations op het WK te Kaihua (China).

Ook twee oud leden van les Cailloux (Sandy Rikkers en Josefien Koogje )maakte deel uit van dit team almede Roby van Rooijen

03-11: Opnieuw volle bak bij het Herfstboktoernooi;

24-12: Gezellig / knus Kerstclubtoernooi

Voordat wij het glas gaan heffen wil ik het met u hebben over “onze” club. Petanque leent zich uitstekend voor recreatieve beoefening, omdat het niet aan leeftijd gebonden is, het in principe op veel verschillende terreinen gespeeld kan worden en het benodigde spelmateriaal niet duur in de aanschaf is.

Maar Petanque staat ook voor serieuze wedstrijdsport, waarbij vaardigheid, concentratie en teamgeest centraal staan. Omdat partijen langdurig kunnen zijn en toernooi- of competitiedagen vaak meer dan vijf partijen beslaan, speelt hier de lichamelijke conditie ook een belangrijke rol. Voor zowel recreatieve beoefening als serieuze wedstrijdsport kan je bij onze club terecht.

MAAR ONZE CLUB MOET WEL BLIJVEN “DRAAIEN”

Omdat u als lid deel uitmaakt van de vereniging ‘club de petanque Les Cailloux’ zou ik u willen vragen eens na te denken over het volgende:

-Waarom bent u lid van deze club,

-Wat verwacht u van uw club en

-Wat kan en wilt u toevoegen aan uw club.

Het is pas ”Onze” club als wij met ons allen c.d.p. Les Cailloux zo kunnen vormgeven dat een ieder zich thuis voelt, dat je als lid je inzet voor onze club en onze sport.

Wij hebben elkaar nodig om onze club goed draaiende te houden zodat wij optimaal kunnen presteren.

Omdat wij nu eenmaal geen gesprekken met zo’n 200 leden kunnen voeren, is er een bestuur gekozen welke de vertegenwoordigers zijn van onze leden.

Enkel een bestuur installeren is niet genoeg, een bestuur werkt alleen maar als leden meedoen/meedenken, leden moeten zich betrokken voelen bij onze club. Het is elkaar opzoeken en onszelf afvragen hoe wij willen boulen en wat belangrijk voor ons is. En vervolgens samen de goede dingen vormgeven, gebruik makend van de mogelijkheden, de capaciteiten en/of de talenten van onze leden.

Samen betekent dit dan ook dat wij naar elkaar omkijken, elkaar helpen.

Een opdracht aan onze leden: samen werken en samen boulen.

Ik wil hierbij ook nog nadrukkelijk vermelden dat het bestaan van onze club gedragen wordt door het vertrouwen in elkaar, dat de dingen welke zijn afgesproken en vastgelegd in reglementen/voorschriften gebruiksaanwijzingen dan ook daadwerkelijk zo worden gedaan. Het kan en mag niet zo zijn dat een ieder maar naar believen handelt zo als het hem/haar toevallig uitkomt of door druk van anderen.

Kijkend naar het komend jaar 2018 dan hebben wij geen jubilarissen, dat moet wachten tot 2019. Maar er komen nog genoeg sportieve uitdagingen.

Zonder de geweldige inzet van onze vrijwilligers kunnen we als vereniging niet bestaan en het maakt niet uit wat voor werk je verricht, of je nu achter de bar staat, met het klusteam meehelpt, wedstrijdleiding doet of schoonmaakt, in commissies of bestuur zit; alles is even belangrijk en moet gebeuren.

Ik wil een ieder die zich voor onze club inzet dan ook daarvoor hartelijk bedanken en ik vraag hier een dankbaar applaus voor jullie inzet. We kunnen nog steeds extra vrijwilligers gebruiken.

Gaarne wil ik nu met u een toost uitbrengen op een sportief maar zeker ook een heel gelukkig en gezond 2018.

 

Henk Schenk.

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren